Mönstermops

Okej, det känns som att det enda jag ritat de senaste månaderna har varit mönstrade djur haha. Men jag tycker det är kul! Har inte riktigt tröttnat än, det var lite nära när jag skulle göra 12 stjärntecken på 3 dagar, men nu börjar lusten till dessa komma tillbaka. Den här mopsen var en beställning jag gjorde, och tjejen som köpte den blev så nöjd att hon skrev ett blogginlägg om det, det gjorde mig glad :) 
 
Jag hittade en tröja häromdagen inne på Monki som bara skrek att jag skulle köpa den. Svårt att se varför eller...? Okej, kanske lite svårt på den här lilla bilden, men den är alltså full med mönstrade djur i den stilen jag gör! En tjej i min klass hade på sig en skjorta igår med en mönstrad kronhjort på, mycket lik den här jag gjorde i vintras... Är det här en trend nu? Jag har inte sett mycket såna här bilder förut, hade sett EN på en elefant som jag inspirerades av och sen fortsatte göra massor av andra djur... Nu känns det som det exploderar med såna här bilder?
 

Skyltar

 
 Ännu en festdekoration jag gjorde till min fantasy-fest! Känner ni igen vilka filmer de kommer från? Målade först två papper i mina akvarellblock med en beige-aktig färg för att få det att se ut som gammalt papper. Jag hade först tänkt testa att måla med te, men pga tidsbrist blev det inte så. Texterna och porten har jag skrivit/målat på fri hand med tuschpenna. Speak friend and enter-skylten satt på ytterdörren till lokalen och spindel-skylten satt i hallen. Det fanns plastspindlar utplacerade som ledde fram till mitt alchemy area/bålbord ;)

Vågen

Det här var ett av de stjärntecken som inte gick att förvandla till något djur direkt, så det var lite svårt. Men tycker den blev helt okej till sist ändå! De som blev mer mänskliga (jungrun, skytten och vattumannen) är de jag är minst nöjd med, djur är min grej!
 

Alchemy area

 
Såhär såg mitt alchemy-area, aka bålbord, ut igår på festen! Om någon här har spelat Skyrim så kanske ni känner igen dekorationen? Det ska föreställa ett enchanting table (tyckte den var finare och enklare att göra än det riktiga alchemy-bordet i spelet). Det är alltså en kartongbit jag klippt till och målat! Det fanns såklart en bålskål också eftersom det är ett bålbord, men den syns inte på bild ;) 

Veritaserum och andra potions

 
Till min fantasy-fest tänkte jag att jag skulle ha ett bord med bål som var lite av ett alchemy-area, alltså där man tillverkar trolldrycker och brygder. Till det behövde jag ju såklart lite trolldrycker! Jag köpte lite roliga glas på Myrorna och de små runda burkarna är från Ikea. Jag hittade jättefina etiketter att skriva ut på den HÄR sidan som jag klippte ut och helt enkelt tejpade på glasen. Det hade nog blivit snyggare om man limmat på etiketterna, men jag vill nog återanvända glasen till annat så då var det enklare att tejpa. Hur enkelt som helst, men väldigt effektfullt! Helst ska de förstås fyllas med något spännande också!

Mer Harry Potter-dekorationer

 
Festen är imorgon kväll och jag fullt upp med att pyssla de sista dekorationerna. Här är något som är färdigt! Jag tänkte ha ett bord med quidditch beer pong (hoppas det är lika awesome som det låter!) och då tänkte jag att istället för att kasta vanliga pingisbollar kan man kasta såna här kvickar. Men sedan kom jag på att det nog inte är så bra att få akrylmålade bollar i sitt dricksglas eftersom akrylfärg är vattenlösligt... Så de här får bara vara dekoration så får vi spela med vanliga pingisbollar!
 
Även de här är superenkla att göra! Det man behöver är:
  • Pingisbollar
  • Guldfärg
  • Vitt papper
  • Lim
1. Börja med att måla pingisbollarna i guld.
2. Medan färgen torkar, klipp ut små vingar i papper.
3. Limma på vingarna på bollarna, Klart! 
 
Jättelätt som sagt! Det kommer fler inlägg med festdekorationer inom de närmsta dagarna, stay tuned!

Stenbocken

Jag hade nästan glömt att jag inte visat alla stjärntecken än! Här är Stenbocken, som blev bäst av de tre tecknena med horn (stenbocken, oxen och väduren) tycker jag! Har sålt ett par stycken prints av stjärnteckenbilderna, de blir sååå fina! Skriv en kommentar om du är intresserad av att köpa! Finns i format A4 eller i "vanlig fotostorlek" (ni vet sån storlek man normalt får om man framkallar bilder?) just nu!
 

Trollstavar á la Harry Potter

 
Jag fyller 25 på måndag och ska ha en temafest nästa helg med det lite luddiga temat "Fantasy" (men jag är inte direkt en fantasynörd så min obildade uppfattning om fantasy är typ Sagan om ringen, Harry Potter, Skyrim, Game of Thrones, allt med drakar, etc...) I alla fall, jag har börjat att pyssla ihop lite dekorationer! Som de här trollstavarna som jag är sjukt nöjd med! 
Här kommer en beskrivning:
 
Du behöver:
  • Rundstavar i lämplig tjocklek (Jag köpte mina på Bauhaus)
  • Såg
  • Limpistol
  • Hobbyfärg, akrylfärg eller annan lämplig färg
  • Eventuellt pärlor och annat att dekorera med
 
 
1. Rundstavarna jag köpte var 1 meter långa, så jag började med att såga av dom i tre lika delar. Mina trollstavar är alltså ca 33 cm långa. Koppla in limpistolen och låt den bli varm. Under tiden kan man klappa en katt.
 
 
2. Det här är det roliga steget. Nu leker man fritt med sin limpistol och skapar olika strukturer på stavarna. Jag varierade lite med som ni kan se, på vissa ringlade jag bara lim runt, andra gjorde jag limstreck på längden osv. Men det bästa, tycker jag, var idén att sätta dit olika pärlor för att få ytterligare strukturer på ytan. Jag hittade både stora och små pärlor som jag testade att sätta på olika vis på några stavar.
 
 
3. Måla trollstavarna i valfri brunaktig färg (eller något annat om man hellre vill det). Jag gjorde det enkelt för mig och hade samma färg till alla, men det hade varit fint att variera med lite olika nyanser. 
 
Som sagt, sjukt nöjd är jag! Tror att det blir en fin dekoration på festen som folk kan leka med :)

Frånvaro, plugg och djurskallar

 
Förlåt för min frånvaro, har inte lyckats fixa en ny datorsladd än. Mest för att jag har haft så fullt upp i skolan, senaste veckan så har jag spenderat mer tid där än hemma. Jag har bland annat sysselsatt mig med det här, skallar! I kvällskursen jag läser nu ska vi kunna känna igen skallar på (nästan) alla däggdjur som lever i Sverige. Den här arten ovan finns däremot inte i Sverige. Någon som kan gissa vad det är? Djuret är stort, vitt och lever i ett kallt klimat. Det finns en släkting till det här djuret i Sverige, släktingen gillar bland annat att äta blåbär. Vet ni nu? Det är en isbjörnsskalle! Den här fredagkvällen har vi varit ute och försökt lyssna på ugglor (hörde ingenting) och så har vi satt upp små fällor för att fånga små däggdjur som vi ska artbestämma imorgon bitti. Det är den roliga biten av vad jag sysslar med just nu, annars försöker jag lära mig matte och statistik till tentorna på måndag och onsdag, vilket är mindre kul. I alla fall, det är anledningen till min frånvaro, men lovar bättring senast efter tentan på onsdag! 

Society6

 
 
Jag skaffade en Society6-shop för ett tag sedan där jag har lagt upp ett par bilder jag gjort som man kan köpa. Just nu får man i alla fall 5$ rabatt på allt i shoppen (utom prints med ram, canvas och kuddar med innerkudde) och FRI frakt!
Man kan antingen köpa mina bilder som prints, tygkassar, iphone-skal, kuddar, klockor etc. Gå gärna in och ta en titt! Klicka på den HÄR  länken för att få rabatten! Är lite sugen på att beställa en väska av mig själv, haha.

Papperspyssel

 
 
Gjorde det här enkla pysslet igår med en konservburk och mönstrat papper från TGR och ett limstift! Det fanns inte så mycket annat att underhålla sig med eftersom min sladd till datorn har slutat fungera, så min laptop är helt urladdad. Så himla irriterande. Det här skriver jag från mobilen, så hoppas att det inte ser konstigt ut. Gillar verkligen det här pappret i alla fall. Jag vet inte riktigt om jag ska ha pennor i burken, plantera i den eller något annat. Har ni några förslag?

Porträtt

 
Jag fortsätter att öva på att teckan porträtt. Det går framåt! Till skillnad mot mitt självporträtt så ser man vem det här föreställer och hon kände igen sig själv på bilden också. Yeey! Är inte helt nöjd med själva teckningen, men väldigt nöjd med att det kändes enkelt att få det likt fotot jag utgick från. Men jag tycker fortfarande att det är så svårt att teckna hår och läppar. Även om det går framåt med det också så är jag inte riktigt där. Hade kanske kunnat ha ännu mer skuggor och kontraster, men originalbilden var väldigt ljus så jag utgick från den. 

Gröna fingrar och egenodlad sallad

 
Jag har aldrig haft gröna fingrar utan lyckats döda varenda växt som kommit innanför min dörr. Men förra sommaren hände något. Först lyckades jag hålla liv i en pelargon jag fick i födelsedagspresent i mars (den dog nu i vintras, R.I.P.) och så gick jag en sommarkurs i floristik och faunistik. Den handlade förvisso mest om artkunskap och inte om hur man sköter växter eller deras fysiologi, men det var kul och jag blev mer intresserad av växter. Precis innan kursen började fick jag några tomatplantor av min mamma, och de växte jättebra och vi fick hur många tomater som helst! Blev helt frälst och planterade flera olika salladssorter, kryddväxter och blommor. Vår balkong var verkligen jättefin och grön ett tag.
 
Nu har jag bestämt mig för att det är vår och dags att börja odla igen. Planterade några salladsfrön bara för att testa, trodde att det kanske var för tidigt ändå och att de inte skulle gro, men titta! Bara efter några dagar ser de ut såhär! Ska inte köpa någon mer sallad i butik förrän i höst igen, den här egenodlade är både godare och garanterat gift- och kemikaliefri! 

Kräftan

 Här är kräftan i stjärntecken-serien! Det ska bli så himla himla kul att se de här i tryck i vår sektionstidning, pratade med chefredaktören igår och hon sa att de var nästan färdiga med tidningen så snart skickas den på tryck! De hade visst gjort tre sidor (!) horoskop med mina bilder till! Hon hade också valt några andra bilder jag gjort, men vet inte exakt vilka det blev, så det blir spännande att se.