Frösådderna och ny stickling

 
Senaste nytt på växtfronten är den här lilla paraplyaralian som jag tog en stickling av. Äntligen fick jag användning för min lilla fina vas från Hemtex också! Förhoppningsvis blir det en jättestor växt inom något år. Min inre crazy plant lady verkar inte kunna få nog, jag ska dessutom ta en sväng till Plantagen imorgon och hjälpa en kompis välja ut lite växter. Jag lär ju knappast komma tomhänt därifrån... Åtminstone ska jag hämta ut en födelsedagsbukett som de bjuder på! Jag fick ett mail på min födelsedag för att jag är clubmedlem att man får en blombukett gratis! Jag minns inte om det var rosor eller tulpaner, men vilket som vore ju underbart!
 
 
Och resten av odlingarna då. Red Pear tomaterna har verkligen tagit fart och växt om alla andra plantor med råge. Det är nog dags att skola om dem ännu en gång och sätta de djupare så att de kan bli lite kraftigare. De ser riktigt klena ut på bild ser jag nu, IRL tycker jag att de ser lite bättre ut. Men de kanske har växt alldeles för snabbt på höjden trots extrabelysningen. Det återstår väl att se hur det går med dem. Alla andra växter vill i alla fall också planteras om nu och det är vad jag tänkte ägna resten av kvällen med nu när jag äntligen införskaffat lite ny jord! Dock börjar mina mindre krukor ta slut... Men det kanske inte är så konstigt när jag har typ 12 tomatplantor, minst lika många chili, några paprikor och lite basilika. Och då snackar vi bara om de ätbara sakerna!
Sandra Lundin

Grymt ju! Så roligt att se att dina tomater är så stora nu :) Jag tycker att det är svårt att hitta krukor i alla olika storlekar eftersom man hela tiden måste plantera i ett snäpp större när det gäller tomaterna. Men jag har insett att svarta roshinkar (du vet som alla rosor och tulpaner står i mataffärer, blomaffärer och trädgårdsbutiker) är superbra. Mataffärerna kan vara lite kinkiga med att sälja sina men trädgårdsbutikerna brukar ha massa på lager som man kan köpa för några kronor. Sen borrar jag bara hål i botten med min borrmaskin (man kan slå med spik och hammare också) sen är de färdiga. Anledningen till att jag gillar dem är att de är djupa men inte så vida = bra sätt att begrava tomatplantan i men kräver inte supermycket ny jord. Oj, vad långt det blev til någon som inte ens bett om tips ;) Haha förlåt. Går så igång på detta :P

Svar: Haha men jag blir bara glad för tips, tipsa på! Ska kolla på Plantagen imorgon om de kan tänkas ha några sådana till salu! För det är just det att jag vill ha en djup nu, men inte så vid och det känns ju inte som att de växer på träd!
Mikaela Puranen

iiissasplace.blogg.se

Vilken fin vas!! Och vad en blir sugen på att börja så! Har bara ett par burkar hemma, men det får duga.

Svar: Det duger alldeles utmärkt, kör på bara! :D
Mikaela Puranen

Vajb

Ditt bord fyllt till bredden med plantor ser ju bara så mysigt ut! :) Blir så sugen på att odla en massa när jag ser det :)

Svar: Jaaa jag älskar det! Även om vi får sitta ute vid soffbordet och äta middag, men det gör vi oftast ändå! :P Börja odla, det är inte för sent än att sätta några frön :)
Mikaela Puranen

Maria Ekblad

Åh det är så kul med sticklingar :D

Svar: Jättekul!! Ser ut som att den börjar förbereda sig för att bilda rötter nu :D
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?