DIY: En makeover av vita krukor

 
Jag har nästan uteslutande vita krukor och terrakottakrukor hemma, och jag var lite trött på de vita men visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem. Efter att ha hängt lite på Facebook så hamnade jag på Improved by Me's sida och då visste jag direkt hur jag skulle förvandla dem! Hon målar om inte bara krukor utan det mesta i porslin med permanenta tuschpennor, in och kolla för det är riktigt grymma grejer!
 
 
Jag råkade då ha en svart och en vit tuschpenna hemma så det var bara att skrida till verket. Den här fick ett mönster av diagonala streck! Jag känner mig lite osäker på om jag tycker den är färdig dock, tycker den ser lite halvfärdig ut så jag kanske fortsätter och gör någonting på nedre halvan också. Vi får se!
 
 
Det här var min första idé på mönster jag ville göra, kaktusar! <3 Jag är så sjukt nöjd med resultatet på den här! Vill rita kaktusar på ALLT nu! Det vore ju exempelvis superfint med en porslinsask med lock med kaktusmönster, eller en tekanna, eller en mugg, eller på precis vad som helst! Jag kanske har drabbats av en smärre kaktusbesatthet...
 
 
Den här krukan var egentligen ett misstag. Jag skulle göra mönstret med kaktusarna och började rita en kaktus. Jag tyckte inte att jag fick ut någon färg så jag tryckte in spetsen på tuschpennan för att få mera färg. Då fick jag väldigt mycket mera färg och en stor fläck flöt ut. Det resulterade i den här stora pricken på krukan! Ett ganska bra misstag ändå, för jag gillar hur den blev till slut! 
 
Om ni följer mig på instagram så har ni redan få se lite sneakpeaks på två av de här krukorna, om ni inte följer mig där så tycker jag ni ska börja, ni hittar mig @mikaelapuranen! Hur som helst så tycker jag det här var ett skitkul och snabbt sätt att förändra utseendet på sina krukor (eller andra porslinsgrejer!). Jag tror att det här kommer att sluta med att jag inte längre har några vita krukor kvar... ;)
Anna María

Så fina Mikaela! Gillar kaktusarna, krukorna, bilderna. Allt!!

Sandra

Herregud Mikaela, så sjukt proffsigt! Det här är det snyggaste du gjort sen jag började läsa din blogg. Det ser precis ut som något man skulle kunna köpa i en butik. Wow, är helt stunned <3

Svar: Men tack vilken fin komplimang <3
Mikaela Puranen

Pernilla

Wow vilka fina krukor! De ser ut som att de är köpta i nån superdyr designbutik! Älskar krukan med kaktusar, så himla fint mönster.

Louie

Men så fina de blev :D

Jess

Så galet snyggt! Älskar kaktusarna, vill också ha en sån kruka! :D

Wilda

Men åh så fina! Allihop! Så proffsigt gjort!

Ruth | HungryHeart.se

Så sjuuuuuukt snygga! Good-bye tråkiga, vita krukor - Hello fantastiska Mikaela-skapelser!!

Svar: Haha, tack Ruth!
Mikaela Puranen

Lund Johanna

Så himla trevliga små saker!! Och kaktusarna blev ju så fina!

Annica

Alltså så sjukt fina! Jag stod inne i en butik och spanade på porslinspennor häromdagen men jag har inte ens tänkt på att man kan använda permanenta tuschpennor, vad är det för sorts penna du har använt?

Svar: Tack! Jag använde en penna som hette unimarker tror jag?
En sån här: https://www.google.se/search?q=unimarker&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiM7d3T78XKAhXK_HIKHWC7CmsQ_AUIBygB&biw=1242&bih=606#imgrc=2Pm9-3nO6vP3PM%3A

Och den vita är en posca som jag nu i efterhand insåg inte är permanent men förhoppningsvis behöver jag inte diska krukorna eller något om de inte blir skitiga på något vis så det vita borde också hålla rätt bra. Eller så kan man ju lacka :)
Mikaela Puranen

My

Super fina!!!!! <3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Beata

GUD SÅ FINT!

Alicia

Detta är så snyyyyggt Mikaela!! Så himla roligt och inspirerande att få se! Jag tycker den "vävda" ser färdig ut - men ska bli kul att se om du lägger till ytterligare nåt.

Svar: Tack kompis! Jag tror jag börjar landa i att den är klar ändå. Återstår att se vad det blir för mönster på resten av mina krukor däremot ;)
Mikaela Puranen

Mary Sane

Fyfan vad snygga krukor! Älskar att de är stilrena utan att vara tråkiga - de känns snarare lite humoristiska, som om de har glimten i ögat. :)

Svar: Tack, vad glad jag blir :)
Mikaela Puranen

vardagskonst

smäller av så fint. idag är det jag som går ut och letar efter tuschpennor.

Svar: Tack! :) Jaa vad kul, gör det! Verkligen så kul sätt att förändra vita krukor på!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?