Fler betongljusstakar med mässingsdetaljer

 
Nu har jag fått en sån där betongknäpp igen och kan inte sluta tänka på att kombinera betong med andra material. Adventsljusstaken som jag gjorde var bara början, sedan testade jag ju nyligen även att gjuta ner glas i betong vilket jag också verkligen gillar. Så råkade jag hitta massa fler fina mässingsgrejer på loppis och då var det kört. Det blev ett gäng nya ljusstakar!
 
 
 
Den här är gjord av två individuella mässingsljusstakar och gjuten i en gammal spaghetti-burk i plast. Eftersom ljusstakarna inte satt fast i varandra som den jag använde till adventsljusstaken var det lite knepigare att få de jämna, och de står inte helt rakt. Men det syns så lite så jag tycker inte att det gör något.
 
 
Jag köpte också ett gäng servettringar i guld som jag tyckte var i passande storlek för att ha värmeljus i. De första två gjöt jag ner tillsammans i en glassburk. Fasen vad svårt det är att fota betong när man håller på med det förresten, tror inte att jag någonsin tagit en fin bild på betong innan det är färdigt och ute ur formen. Den här med burken ser ju bara äcklig ut, haha. Men jag tycker ändå det blir tydligare om man ser exakt hur jag gjort (Och hur enkelt det är! Bara ploppa ner servettringarna!), så det får vara så.
 
 
 
De två andra servettringarna fick vara solo i creme bonjour-burkar, och jag tycker nog bättre om de här än servettringarna i glassburken. Jag har ytterligare två ringar som väntar på att få möta betong och jag tror nog det blir två till sådana här av dem!
 
 
Och till sist så ville jag bara återigen få visa min fina lilla kaninkruka som just nu innebos av en rosa hyacint. Förresten har vi köpt ett nytt köksbord, äntligen! Hatade vårt gamla i furu orimligt mycket, och vi hittade det här lilla vita för 100 (!!!!) kr begagnat så det var bara att slå till. Dock är vi utan stolar för tillfället då de gamla åkte ut tillsammans med gamla bordet, men snart kanske vi kan äta i köket förhoppningsvis!
mammatillmirakel.blogg.se

Himla fint och så enkelt :) Kram

Pernilla

Betong är ju himla kul! Tur att det ser mycket bättre ut när det har brunnit klart än medan en håller på ;)

Svar: Haha verkligen!
Mikaela Puranen

Sandra

Du är så himla duktig och påhittig när det gäller betongen! Alla blev så fina men mest är jag såklart förälskad i den lilla kaninen <333

Svar: Kaninen och giraffkrukan Knut är nog mina bästa loppisfynd NÅGONSIN!
Mikaela Puranen

Alicia

Alltså åååh vad grym du är och vad vackert det blir! Superfint fotat också med solstrimman! Slutar aldrig fascineras av att en kan skapa så makalösa ting med en gammal crème fraîche-burk i plast. Plus att jag älskar kombon betong och mässing. ÄLSKAR!

Svar: Det är det jag gillar mest av allt med betongandet, att gjuta grejer med sådant som andra ser som skräp och komma på nya lösningar och idéer. Det slutar dock med att man ser betongformar i ALLT. Men vi måste se till att gjuta någon gång i vår/sommar! :)
Mikaela Puranen

sommarblom.blogg.se

Så jäkla häftigt!!

Ruth | HungryHeart.se

Ha ha, "betongknäpp". =D Du är för rolig! Ljusstakar kan man inte ha för många av och snyggt som attan blev det! Dessutom var det smått genialiskt att använda dig av gamla servettringar.

Svar: Haha, ja men jag får sådana ibland och kan bara inte sluta gjuta! Tack, gillar dem allihop och man blir SÅ nöjd när man kommer på idéer som med servettringarna ;)
Mikaela Puranen

Sanna | Beauty & Bride

Wow, dessa gillade jag verkligen :) Unika och snygga, och verkar inte allt för svåra :)

Svar: Tack! Verkligen inte svåra, du borde prova :)
Mikaela Puranen

Stina - Stinastillvaro.se

Alltså så himla snygga! Nu är jag verkligen övertygad om att jag måste göra något liknande själv omedelbums!

Svar: Klart du ska! Jag kommer nog inte sluta här, hehehe ;)
Mikaela Puranen

Åååh!! Jag ÄLSKAR betong och har såå många idéer men får aldrig "tummen ur" för att ta tag i projekten! Har också haft tanken att göra en adventsstake med mässingsstakar liknande den du gjort! Skitsnygg!
Och dem med servettringarna!! Wow, vilken smart idé! :D
Nä, dags att skramla ihop lite formar och grejor och ner i källaren och blanda någon hink betong då kanske! :P

Svar: Kör kör kör, klart du ska gjuta! Det är verkligen ett av mina favoritmaterial, för det är oftast så enkelt men blir så effektfullt. Och att fundera ut nya formar och idéer är så kul!
Mikaela Puranen

Annica

Supersnygga! Gillar verkligen de som är solo!

Svar: Tack, de är nog mina favoriter med!
Mikaela Puranen

Helene

Snyggt! :D


Kom ihåg mig?