DIY: Fingervirkade grytunderlägg

 
Jag har inte fingervirkat sedan jag gick på låg- eller mellanstadiet och jag hade glömt hur otroligt enkelt det var! Då fingervirkade vi jämt på fritids och gjorde en helt gigantisk fingervirkad boll som vi hoppades skulle så världsrekord i längsta fingervirkning. Vi rullade till och med ut den på skolgården och mätte hur långt vi hade virkat, nu minns jag inte exakt hur långt det var men jag tror det var över 60 meter i alla fall och bollen bara fortsatte att växa. Det blev nog inget rekord, men kul var det. Och nu ca 20 år senare har jag testat på fingervirkning igen och gjorde ett grytunderlägg av det hela. Se hur du gör på videon nedan!
 
 
Svårigetsgrad: 1/5
Tidsåtgång: ca 30 min
Material: Ett tjockare garn, exempelvis zpagettigarn
 
Gör såhär:
1. Fingervirka (se hur på filmen) en ca 40-50 cm (eller längre om du vill ha ett större underlägg) lång svans. Testrulla ihop den för att se att underlägget blir i den storlek du önskar.
2. Stäng fingervirkningen genom att dra änden genom de två öglorna (se film). 
3. Rulla ihop virkningen en platt cirkel.
4. Fäst de två lösa trådändarna på undersidan av underlägget genom att låta tråden gå igenom virkningen. Jag försökte dra den igenom varje virkad rad för att bättre hålla ihop underlägget, och att göra likadant med den andra lösa trådänden fast åt andra hållet så att det blir som ett kors. En ände drar du alltså igenom lodrätt, och en vågrätt. Har du fortfarande lös tråd kvar kan du antingen klippa av den eller fortsätta att fästa den så att det blir riktigt stabilt. Klart!
 
 
Undersidan på mitt underlägg ser ut såhär. Lite messy då jag lät trådarna gå fram och tillbaka ett par gånger åt flera håll, men stabilt som sjutton! 
 
 
Men uppifrån blev det riktigt fint! Superenkelt att göra och tar inte alls lång tid, helt i min smak! Däremot var det kanske inte det klokaste såhär i efterhand att använda vitt garn då det knappst kommer att vara vitt länge såvida man inte har superrena kastruller även på undersidan... Så jag funderar på att köpa lite mörkgrått garn och göra ett gäng grå underlägg med! 
 
FLER DIY-INLÄGG
 
 
 
 

Loppisfynd får nytt liv

 
Förra helgen var jag på bakluckeloppisen på Täby Galopp för första gången i år. Det är verkligen min favorit i Stockholmsområdet och det är i princip aldrig jag kommit därifrån tomhänt. Stort tips alltså, öppet varje lördag och söndag från kl 12 hela sommaren! Jag och mamma gjorde massa fina fynd, men först tänkte jag visa den här lilla minipallen. Den kostade 2 kr (!?) men jag hade lätt kunnat ge en tjuga eller mer. Jag tror inte säljaren såg samma användningsområde för den som jag gjorde, jag såg direkt att den var gjord för en liten växt att stå på. Men gissningsvis kanske det egentligen är en dockpall? Det är nog inte så lätt att greppa hur stor den är utifrån den här bilden, men den står här alltså på byrån i vårat sovrum och ramen i bilden är i storlek A3. Så pallen är kanske 10-15 cm hög ungefär. 
 
 
Men från början såg den ut såhär! Rent trä. Vilket jag också tycker är jättefint för det mesta, men när mamma råkade ha en burk grå kalkfärg hemma så bestämde jag mig för att måla om den. Jag gillade verkligen färgen för övrigt, det var Annie Sloans chalk paint som jag inte provat tidigare. Den ska gå att måla på de flesta ytor utan att man behöver göra något förarbete och hålla på och slipa. Hur skönt?! Ett lager täckte fint på pallen och sen la jag en finish med vaxet som hör till färgen och som jag tror fungerar lite som ett lack? Fint tycker jag i alla fall att det blev! Och passar helt perfekt till både den grå tapeten i sovrummet och krukan jag matchade med. Det är egentligen en ljuslykta som Mio reade ut för en femma för några månader sedan. Efter vår loppisrunda åkte vi förbi Plantagen för att hitta en miniväxt att ha på pallen och jag valde den här lilla bergspalmen som jag är så förtjust i! Det var två miniväxter för ungefär 50 kronor så den andra lilla på bilden fick också följa med. Och eh, det var inte det enda jag köpte... Djungelbyggandet i vår lägenhet fortsätter med andra ord! 
 
Mvh Crazy Plant Lady
 

Det här med drejning...

 
...är så roligt! Men svårt. Den andra keramikkursen jag gick var 6 tillfällen istället för 5 och då hann jag med att dreja två gånger. Det resulterade i de fyra ovanstående verken. En misslyckad svampformad skål/vas och tre lyckade grejer! Men jag tycker ändå att jag lär mig och blir lite, lite bättre än sist. Jag lyckades till och med centrera leran helt själv på drejskivan en gång nu, vilket jag tycker är svårt!
 
 
Jag ville göra en liten kanna att ha till mjölk eller den kan för all del fungera som vas också. Inspirerad av den här kannan på Betonggruvan ville jag stänkglasera den med svart glasyr på vitt. Men eftersom glasyren lever sitt egna liv och man aldrig riktigt vet hur det kommer att se ut så dämpade det vita under det svarta till brunt istället. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men det gör inget, jag tycker den blev gullig ändå! Att stänka färg är väldigt kul hur som helst (gör det ganska ofta när jag målar akvarell) så det var nog inte sista gången jag testar det på keramik!
 
 
Det blev också en liten skål i lavendelblått som har en väldigt tunn kant, tyckte det gav den ett ganska nätt och fint utseende. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha i den ännu, men jag hittar nog ett användningsområde snart! Vasen blev jag riktigt nöjd med formen på! Jag hade egentligen tänkt göra den grön, men så var det någon annan på kursen som använda den här naturbeigebruna glasyren och det såg så fint ut så jag bestämde mig för att också testa den. Och jag ångrar mig inte ett dugg, gillar verkligen den färgen! 
 
 
Och så den här klumpen. En vas, en skål, jag vet inte ens vad det är. Jag försökte få den till en rund form men ju mer jag höll på, desto mer ocentrerad blev den till slut och då gick det inte att göra så mycket mer av den. Gav den lite struktur vid öppningen för att göra den lite roligare, men jag vet inte alls vad jag ska använda den här till? Ha bomullslappar i kanske i badrummet? Några fler idéer?

MONTHLY MAKERS VÄXTER

 
Den här månadens Monthly Makers tema är växter, och ett av mina favoritteman någonsin! Som jag skrev i inspirationsinlägget för månadens tema så skapar jag väldigt ofta saker som kan tolkas in i tema växter, så det var inte alls svårt att komma på idéer till det här temat! Jag har ca 45-50 inomhusväxter och odlar på balkongen utöver det, och på min instagramfeed så syns det en växt på ungefär var tredje bild eller mer liksom, så det är helt enkelt en central grej i mitt liv! 
 
Det jag har skapat den här månaden är två stycken provrörsvaser i betong! Det man behöver för att göra likadana är en form att gjuta i (jag hade en rund liten hink och en avlång plastform av okänt ursprung), finbetong, olja + pensel och provrör! Man kan återbruka rören som vaniljstänger ofta kommer i, men jag behövde så pass många att jag handlade på Material i Stockholm, de här provrören kostade bara 6 kronor styck så jag köpte på mig ett helt gäng för framtida projekt också!
 
 
Den runda vasen gjöt jag i samma hink som jag gjorde min adventsljusstake i. Jag började med att olja in hinken noggrannt för att betongen ska släppa lättare när gjutningen är färdig. Därefter blandade jag till betongen och fyllde hinken till en lagom höjd. Om man inte vill ha luftbubblor i betongen (som också är fint!) utan en slät yta så bör man skaka formen tills det inte längre kommer upp några bubblor på ytan. Jag var inte supernogrann den här gången och har lite bubblor på sidorna, men det bidrar bara till det lite hårdare utseendet betong kan ge.
 
Det sista steget är att trycka ner provrören i betongen i den formation man vill ha dem. Jag hade sex rör som jag placerade i en ring och så ett sjunde rör i mitten. Efter någon timme tittade jag till rören eftersom saker man trycker ner i betong ofta tenderar att flyta upp, så man kan behöva trycka till dem igen efter någon timme innan betongen har stelnat för mycket. 
 
 
Det tar ca 3 dagar för betongen att brinna och sedan kan man plocka ur den ur formen. Men det var inte det lättaste den här gången! Trots att jag hade oljat in formen ordentligt satt det som berget. För det mesta brukar betongen släppa bara man vänder gjutningen upp och ner och eventuellt slår lite på botten av formen, men inte denna gång.
 
Det finns olika knep för att få loss betongen ur formen när den har fastnat. Det första jag testade var att låta hinken stå upp och ner i ett dygn och hoppas på att gravitationen ska göra sitt. Det fungerade inte den här gången. Ett annat sätt är att hälla varmt vatten på utsidan av formen så att plasten mjuknar och det lättare går att vicka på formen och på så sätt få in luft under betongen. Det gick inte. Så till sist tog jag en liten kniv och tryckte in mellan betongen och innerkanten på formen för att på så sätt få in luft. Det kändes lite bättre, men betongen lossnade fortfarande inte riktigt. Så det sista jag gjorde var att hälla vatten i formen, och med knivens hjälp se till att det rann ner på sidorna av formen och förhoppningsvis under betongen med. När jag sedan vände hinken upp och ner sa det plopp och ut kom min vas! Ibland krävs det lite tålamod och våld för att få loss sina gjutningar, men för det mesta brukar de släppa betydligt enklare!
 
 
Kniven lämnade dock lite märken på kanterna som man kan se på bilden ovan. Det är inget som stör jättemycket men jag funderar på om jag kanske ska måla betongklumpen vit om det inte går bort vid rengöring eller sandpappring. Eller kanske bara en vit övre kant? 

 
Den avlånga vasen gjöt jag i en plastbytta som mamma hade sparat för gjutning, men ingen av oss minns var den ursprungligen kom från. Man kan också gjuta i t.ex. mjölkpaket för att få en avlång form! Tillvägagångssättet är prick likadant som för den runda vasen. Det positiva med en genomskinlig form är att man ser luftbubblorna i betongen och på så sätt kan vara säker på att man skakat bort tillräckligt många, om man nu inte vill ha den bubbliga looken.
 
 
Även den här gjutningen satt som sten trots inoljning! Inget tycktes funka (se film på min instagram!) så till sist fick vi faktiskt ta sönder formen för att få ut vasen. Trots att jag gjutit hur mycket som helst förut så är det inte alltid helt lätt! Så kanske är ett mjölkpaket en bättre form för att gjuta avlånga vaser ändå, de är i alla fall mjuka och lätta att riva upp! 
 
Hur som helst så tycker jag verkligen om slutresultatet på båda vaserna! När sommaren är slut och man inte längre kan plocka in blommor från trädgården och naturen så kommer de att fungera minst lika fint som sticklingsvaser! 
 
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat växter och Beata är värd. Kommentera detta inlägg hos Beata med en länk till ditt bidrag för att vara med. Deadline är den 28 juni!
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessica, jag, RuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
Du hittar oss på facebookinstagrampinterest och på monthlymakers.com.

Nya växter

 
Den senaste tiden har vi fått några tillskott till växtfamiljen här hemma! Jag har nog tappat räkningen lite, men tror att vi har 46 inomhusväxter nu? Någonstans däromkring i alla fall, och då är inte balkongodlingen inräknad. Jag tycker väldigt mycket om olika sorters amplar och har en i varje fönster som det ser ut nu. Det här är ett av de senaste tillskotten, en gullrankeliknande växt som jag inte vet namnet på. Det stod bara "ampelväxter" på blomsterhandeln, men jag tycker den är så fin med de prickiga bladen. Ampeln tror jag är från TGR om jag inte minns fel, gillar färgen och lädersnörena den hänger i! 
 
 
En helgrön svärmorstunga har länge stått på min växtönskelista. Jag tycker inte alls om de med gula kanter, men de helgröna är superfina med de mönstrade bladen. Dessutom väldigt lättskötta och behöver vattnas sällan. Vilket i och för sig är en risk hos mig som tenderar att älska ihjäl mina växter med vatten snarare än tvärtom. 
 
 
Ett citronträd har också stått på önskelistan och så hade Blomsterlandet ett erbjudande för ett tag sedan och då var det bara att slå till! Nu har den fått flytta ut på balkongen (utan den hängande infolappen) och den blommar hela tiden. Den har en jättefin doft och det är massor av humlor som dras dit och hjälper till att pollinera växten. Just nu finns det en stor citron som jag hoppas mognar innan sommaren är slut, och massa små kart på g!
 
 
Ännu fler amplar! Det här är en av mina fyra gullrankor som bor i en fin ampel från Lagerhaus! Jag hoppas att den trivs och blir lika stor och fin som den som hänger i balkongdörren. Där behöver jag snart inga gardiner utan kan ha gröna längder hängandes istället, så stor är den! 
 
 
Två små gulliga från suckulenthyllan har också flyttat in, fast den översta är ingen suckulent så jag vet inte varför den stod där. Den verkar dessutom ha dött efter att jag tagit den här bilden, av torka för ovanlighetens skull. Den hade nog velat ha en slurk åtminstone 3 ggr i veckan och blev jätteledsen när den bara fick vatten en gång i veckan. Jag hoppas att den överlever men det ser mörkt ut. Så då måste jag hitta en ny inneboende till dinosauriekrukan. 
 
Det var crazy plant lady-rapporten för den här gången. Har ni några nya växttillskott? Om någon är sugen på palettblad så tänkte jag snart toppa min för den har växt sjukt mycket igen, så då kan jag skicka sticklingar mot porto! Såhär liten var den en gång i tiden! Lämna en kommentar med mailadress om du vill ha en!

Plus och minus

 
+ Sommarlovsdagar. Picknicka i solen med sällskapsspel för att sedan gå ut och ta en öl på en uteservering med ett gäng kompisar där bara fler och fler vänner dyker upp. Att svalka sig med glass utomhus.
 
- Fast nu har det regnat ihärdigt den senaste veckan och varit allmänt tråkigt. 
 
 
- Jag har inte orkat skriva om det för jag blev så himla besviken och ledsen, men jag fick inte jobb på museet som jag jobbade på förra året. Det var någon med mer erfarenhet som sökt, och jag kan inte hjälpa att känna mig sämst även fast jag vet att de tyckte att jag gjorde ett bra jobb förra sommaren. Jag sökte massor av andra jobb också, men fick inget alls, knappt ens ett svar från någon. 
 
+ MEN, det är faktiskt inte hela världen. Jag hade i och för sig planerat att ha mer pengar att röra mig med då jag trodde att jag skulle ha ett jobb, men som tur är har jag sparat under hela året och fick en del i skatteåterbäring så jag klarar mig. Men trist ändå för de pengarna var öronmärkta för något roligare än mat och hyra. Det känns hur som helst skönt nu att ha ett riktigt ledigt sommarlov, för förmodligen sista gången eftersom jag pluggat färdigt nästa år.
 
 
+ Jag är dessutom inte helt sysslolös, utan läser en sommarkurs i webbdesign på distans som jag tänker kan vara en väldigt bra färdighet att åtminstone kunna grunderna i! 
 
+ Jag har också så mycket mer tid att skapa! Förvisso har jag känt mig oerhört oinspirerad de senaste veckorna men jag tror det börjar släppa nu som tur är!
 
- Men det är ändå trist att i princip alla mina kompisar jobbar och inte har lika mycket tid att hitta på saker som jag har.
 
 
+ Mina odlingar på balkongen. Min finaste minibell börjar få färdigväxta tomater, nu måste de bara mogna så kan jag snart äta dem! 
 
- Min klantighet. Häromdagen hade jag lagat äggröra och skulle äta frukost framför tvn hade jag tänkt. Soffbordet var överbelamrat med penslar och färger efter att jag målat kvällen innan så jag ställde tallriken på soffan medan jag plockade undan på bordet. Utan att tänka mig för sätter jag mig sedan på soffan. Rakt på min tallrik. Jag flyger upp i förskräckelse med varm äggröra över hela rumpan och börjar fulgråta i panik för att jag blev rädd och var så himla hungrig. Hahaha, alltså vem gör så?!
 
 
 

MONTHLY MAKERS VÄXTER: INSPIRATION

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7
 
Ny månad innebär nytt Monthly Makers tema! I juni håller Beata i trådarna och presenterade temat växter! Ett tema som verkligen faller den här crazy plant ladyn i smaken! Det finns ungefär en miljard grejer jag skulle vilja göra på det här temat och här kommer några idéer som inspirerar mig 
 
Det är så fint att rama in växter, jag har tidigare gjort det med ett Monsterablad men är nu sugen på att göra olika löv- eller blomformationer och ställa i fönstret. Lite extra fint vore det kanske att skära ut små mönster i bladen med en skalpell? Man kan göra olika sorters amplar, genom att knyta makramé eller använda läderband. Plantera i ovanliga saker som en tekanna och skapa ett te-rrarium (hahaha). En annan idé är att bygga en liten hänganordning till miniplantor av rundstavar. Eller så kan man använda sig av växter som ingrediens och skapa något ätbart eller hudvård. 
 
 
Jag kollade igenom mina egna arkiv och insåg att jag väldigt ofta skapar på tema växter, det här är i princip bara saker jag har gjort i år (minus rabarberfatet men jag har ett liknande på G så det får räknas ändå!). Till Monthly Makers har jag gjort saker på både tema trä, vår och miniatyr som har med växter att göra! Så ytterligare tips är att: 
 
1. Bygg en växtpiedestal
2. Gör en blommig ljusslinga
3. Måla om vita krukor med permanenta tuschpennor
4. Doppa en handduk i betong och häng den upp och ner att torka för att göra en vas
5. Gör en djurkruka i lera
6. Gör eget örtsalt med naturens egna råvaror
7. Gjut rabarberblad (eller andra typer av blad) i betong
 
Det var 14 idéer på vad man kan hitta på från både mig och andra kreatörer! Har ni kommit på vad ni vill skapa ännu? Det lutar åt ett betongbidrag för min del men det finns som sagt en miljard grejer jag skulle kunna tänka mig. För ännu mer inspiration kolla in vår pinterest-board på temat och inspirationsinläggen hos Ruth, Anna María, Alicia och WildaBeata, som är månadens värd, kommer att blogga sitt bidrag den 20:e och i det inlägget kan du lämna en länk till ditt bidrag fram till den 28:e juni!
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessica, jag, RuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
Du hittar oss på facebookinstagrampinterest och på monthlymakers.com.

Monsterafatet

 
Jag har hämtat hem alla mina saker från keramikkurs nummer två, så det fortsätter att komma keramikinlägg här ett tag till framöver! Hoppas, hoppas jag har möjlighet att gå en till kurs i höst för jag har över 1000 pinnade grejer på Pinterest jag skulle vilja göra, haha. Det här är i alla fall nog min absoluta favoritgrej jag gjort i keramik hittills (eller förresten på delad första plats med kaskelottkrukan!), mitt Monstera-fat!
 
 
Jag har gjort egna stämplar i keramik (se alla stämplar här!) och bland annat då ett Monsterablad som jag blev fruktansvärt nöjd med. Vill stämpla den på allt! 
 
 
Men än så länge har jag bara stämplat det på det här stora fatet, såhär såg det ut innan glasering 
 
 
Och det färdiga resultatet! Det är ca 10-15 cm större än en vanlig mattallrik i diameter. Jag tycker den stämplade kanten blev så bra och älskar den gröna lite brunflammiga glasyren! Jag har redan invigt det med att servera skivade grönsaker på det tillsammans med dipp i den här stämplade skålen. Vill ha den framme jämt! Vid närmare eftertanke ska den nog få en permanent plats på köksbordet!

Betongintervju och en bekännelse

 
Jag berättade ju för ett tag sedan i förbifarten att jag skulle förbereda för en intervju om min betonggjutning. Det var Maria från bloggen Husligheter som kontaktade mig och samma vecka blev det både fotografering och intervju. Nu har det publicerats lite här och var i lokaltidningar över hela landet, bland annat i Dalarna, Småland, Örebro och här i Uppsala. Har den publicerats i era hemtrakter? Om inte kan man läsa en version av den här!
 
(Sorry för liten bild, den gick ej att få större...)
 
Okej, nu till en bekännelse. Det som är lite jobbigt är att jag varit ganska anonym i mitt bloggande, och det är väldigt, väldigt få som jag känner IRL som har vetat om att jag ens har en blogg. Typ tre personer. Jag vet inte varför, det bara blev så och sen gick det så lång tid att det kändes knäppt att plötsligt från ingenstans bara, hallå förresten jag har bloggat rätt länge! Men nu har flera läst den här intervjun och kikat in hit också (hej hej!) och nu känner jag mig nästan lite hämmad i vad jag vill/kan skriva om. Det må vara jättelarvigt och det är ingen som har sagt något som helst negativt, men det är som om jag lagt på ett extra filter på det jag publicerar när jag vet att det kan vara folk jag känner som läser. Det i kombination med det fina vädret som gjort att jag knappt varit inomhus den senaste veckan har gjort att det varit lite tyst här. Men jag tänker att jag ska ignorera den hämmande känslan och förhoppningsvis känns det snart som vanligt igen! 
 
 
Tillbaka till intervjun så visade jag upp de här sakerna jag gjutit och tipsade om att kombinera betong med andra material och gärna loppisfyndade prylar. Här ser vi glas, mässingsljusstakar, handduk och servettringar i mässing kombinerade med betong. Mer detaljer om gjutningen av varje sak går att hitta i min betongkategori
 
 
Jag tycker verkligen om de här urnorna som jag och mamma gjutit också. De är gjutna i urnor av plast, vi gjöt foten och krukan för sig och sen är det bara att lyfta på krukan på foten. Överdelen har nämligen ett hål som foten passar perfekt i. Ni kan se mer av processen här! Vi måste göra en till så att jag kan ha en på balkongen också! 
 
Idag har jag faktiskt planer på att åka hem till mina föräldrar för just betonggjutning och lite grillning! Hur ska ni fira nationaldagen?

Scroll & Stop

Jag kom över den här kul listan som Julia har skapat och både Beatrice och Anna María har gjort den. Julia är så grym på att komma på nya kul list-idéer! Hon beskriver det såhär: "Den är mycket enkel: plocka bara fram din telefon, gå till bildmappen, scrolla en gång och sätt ned tummen. Bilden du stannar på måste du lägga upp. Fortsätt sedan och scrolla från din nuvarande position och djupare in i flödet. Upprepa en 6-7 gånger och posta alla bilder i ett inlägg med en liten story bakom." Okej, nu kör vi!
 
 
Den där magiska Kristi himmelfärdshelgen som bjöd på årets första riktigt varma dagar var jag en sväng hos mina föräldrar och gick bland annat på bakluckeloppis på Solvalla. Efter det äventyret tog jag en glad selfie medan mamma planterade små jordgubbsplantor till mig!
 
 
Min fiolfikus som jag tyckte så himla mycket om blev bara ledsnare och ledsnare. Jag tog den här bilden och skickade till mamma och bad om råd, men det slutade med att den dog ändå :( Jag måste sluta övervattna växter som inte vill ha så mycket vatten, är något av en expert på det. Men det betyder att jag måste införskaffa mig en ny fiolfikus för jag vill inte leva utan en!
 
 
Vi hundvaktade Hugo som är världens gulligaste chihuahua/pinscher. Han älskar verkligen filtar och gosar in sig i dem så fort han får chansen. Ibland kryper han in och täcker sig totalt så att man inte ser att det är annat än en filt i soffan, så man får vara försiktig och känna om det finns en liten hund i filten innan man sätter sig! 
 
 
Jag var på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar som jag kom på att jag glömt att blogga om, men nu känns det som det var så längesen att det inte är någon idé? Om någon jättegärna vill se fler bilder därifrån så hojta, annars får det räcka med den här stolen som var klädd med fejkblommor som jag tyckte var väldigt fin!
 
 
Jag fyllde år och hade 90-talsfest. Sent inpå kvällen kom jag på att jag inte förevigat min outfit så jag tog ett gäng badrumsselfies, haha. För den som undrar så hade jag kjol, en rödsvartrutig skjorta knuten runt höften, vit magtröja och en oversize jeansjacka på mig, komplett med en Rör inte min kompis-pin från 90-talet som jag fick på lågstadiet tror jag! De två hårslingorna fram ska föreställa gröna men hårfärg fäster så jäkla dåligt på mitt hår så det syns ju knappt! 
 
 
Helgen innan festen var jag hemma hos mina föräldrar och rotade i garaget efter 90-talsprylar. Tog bland annat med mig de här sakerna hem för att dekorera med! Jag hittade också mitt album med Spice Girls-bilder! Samlade ni också på bilderna och bytte med varandra? Sjukt kul att titta igenom igen! Men det roligaste var att hitta gamla Mina Vänner-böcker som jag själv också fyllt i, haha. Kan visa dem någon dag!
 
 
Svårt att föreställa sig att det har sett ut såhär för bara ett par månader sedan efter värmeböljan den senaste veckan, eller hur? Här stod jag och väntade på bussen och det hade precis börjat vara ljust när jag gick hemifrån vid sju-tiden!
 
Det var det! Förresten så har ni väl inte missat att Alicia har samlat den här månadens Monthly Makers bidrag på tema färg? In och kolla! Om fem dagar släpps nästa tema hos Beata!

Maj 2016

Hejdå maj, du var fin! Det har varit strålande väder till största del och skolan har inte varit särskilt krävande alls så jag har det väldigt lugnt och fint. Det är bara den senaste veckan jag haft lite mycket att göra. Maj innehöll mycket djur, keramik, promenader, odling, häng med vänner, mat på balkongen, loppis, flera trevliga fester, insektskroki, grillning, min killes band hade spelning, mera tecknande och målande än på länge, klappa på Alicias katter, praktik på Artdatabanken som ligger på cykelavstånd, häng med mamma, bubbel på Taket i solen och skolavslutningspub!
 
 
 
SE ÄVEN:
Mitt april