Loppisfynd

 
Jag och mamma var iväg en sväng till Skopans loppis i Upplands Väsby (där min föräldrar bor) nu i påsk. Jag brukade gillade den loppisen för typ 5 år sedan, men det är helt sjukt hur populär den har blivit. Vi kom ändå ganska tidigt, men det fylldes snabbt på med så otroligt mycket människor att man bara ville gå därifrån så snabbt som möjligt. Dessutom så har priserna gått upp, precis som i resten av loppis-Stockholm särskilt känns det som. Har ni några bra tips på ställen som inte tar överpriser och ej är smockade med folk, helst i norra Stockholm, så hojta!
 
Innan vi fick panik hann jag dock grabba tag i den här piedestalen direkt när vi kom in. Jag bar runt på den och velade och funderade på om jag verkligen skulle ha den, om den var så fin. Men så till slut slog jag till för 50 spänn och oj vad jag inte ångrar mig! Jag tycker den blev så himla fin i det här hörnet! Det var lite svårt att visualisera hur det skulle se ut med växter på tyckte jag i loppisstressen, men det hade ju inte kunnat bli mycket bättre!
 
 
Just nu innebos den av min tändstickskaktus som blivit enorm, ett elefantöra, en novemberkaktus (i kruka från Paris!) och en vas med murgrönekusiner som håller på och rotar sig. Jag funderar lite på om jag ska ha 4 olika krukor och vaser eller om jag ska matcha dem, vad tycker ni?
 
 
Förutom piedestalen som är ett av mina favoritfynd någonsin kanske, så köpte jag också den här fina skålen. Tänker att den kommer vara superfin att servera sommarsallader i på balkongen! Snart, snart kan det bli verklighet! Det körde förbi bilar och sopade bort allt grus på gatorna idag, helt klart ett vårtecken!
Sandra

Vilket fynd, jag älskar verkligen piedestaler! Tyvärr har jag inga bra hörn kvar här hemma och har fått sälja vidare en jättefin eftersom den inte kunde hitta något hem. Ska också bli spännande hur jag ska lösa den frågan sen när vi har ett barn som börjar krypa och resa sig mot saker. Jag vill ju inte gärna att den lilla ska ta tag i en piedestal och sen få en kruka i skallen men att fästa allt i väggen känns inte hellr så lockande. Vi får hoppas att jag tröttnat på den möbeln tills dess så att det inte känns så jobbigt att temporärt plocka bort dem ;)

Svar: Knepigt det där med att barnsäkra allt och fortfarande vilja ha det man tycker är snyggt framme! Men det är klart det är värt att ta bort alt skruva fast tills risken är över. Det kanske blir en nyförälskelse när du kan ta fram dem igen :D Och kaktusarna någon kommenterade (alltså......!) kan du ju ta och ställa någonstans högre upp där den lilla inte når så kan du ha kvar dem :)
Mikaela Puranen

Matilda

Älskar piedestalen! Tror jag kommenterade den på instagram också, men en gång till skadar ju inte :D Är så glad att piedestaler börjar få hitta in i folks hem igen! Tycker det är ett så fint sätt att förvara och visa upp sina växter på. Min står dock på vinden då Titus älskar att välta den, men jag hoppas han växer ur sitt kattungebeteende snart så jag kan få ta in den i lägenheten igen :)

Svar: Jag håller med! Mycket roligare än att bara ha växter i fönstret och typ större ytor som byråer :) Åh hoppas Titus lägger av snart så du kan ta in den igen! :)
Mikaela Puranen

Jenny

Men vilken fantastisk piedestal! Så härligt att man inte behöver bestämma sig för endast en växt att visa upp heller ;)

Svar: Eller hur! Tyckte verkligen om att det var på olika nivåer så att ingen skymde någon :)
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Det ser så härligt prunkade ut på bilderna från ditt hem! Först såg jag fotot på din kökshylla med alla växterna på och så nu då piedestalen också. Så himla fint! Jag gillar verkligen hur det är olika nivåer på piedestalen och att växterna får komma in lite i rummet och inte bara står uppradade i fönstret.

Svar: Det är väl inte för intet man är en crazy plant lady ;) Jag tycker prunkande, min sambo tycker överfullt med växter haha. Men tack! Jag gillar det åtminstone :D
Mikaela Puranen

Pernilla

Så fin piedestal! Tycker det är charmigt med olika krukor men blir säkert snyggt med matchande också om du väljer det spåret! :)

Svar: Tack! Vi får se vad det blir :)
Mikaela Puranen

Borgmästaren

Blev superfint! Känner igen känslan när man tvekar som sjutton med ett potentiellt fynd i handen. Oftast visar det sig bli en hit, tycker jag. Tror att skålen heter "Ulla". Jag har ett avlångt uppläggningsfat i samma serie (typ rulltårtefat) som jag använder alldeles för sällan eftersom formen är lite udda. Borde kanske damma av den ändå..

Svar: Tack! Ja men hellre att man köper det än att gå omkring och ångra sig. Svårare med loppisfynd att gå tillbaka och köpa senare om man skulle ångra sig. Tur att det blev en hit! :D Jaha, vad roligt att få ett namn på den! Det tycker jag du ska, blommorna var ju hur fina som helst på serien :D
Mikaela Puranen

Wilda

SÅ fin! Måste nog hitta något liknande snart nu när jag får färre fönster. :p

Svar: Hehe, mina fönster är överbelamrade också med växter, men jag har faktiskt fått undan en del med den här piedestalen och hyllorna i köket. Så nu är det bara två eller tre i köksfönstret + alla odlingar, men de kommer ju att flytta ut så småningom :)
Mikaela Puranen

Alicia

Sånt jäkla mästarfynd alltså! Väldigt väldigt bra :) Och jag gillar det missmatchade krukor, men det kan du ju förändra efter tid och lust :) Beror kanske på vad det är för bladväxter i också, men dessa tycker jag funkade fint ihop!

Svar: Tack! Jag får fundera vidare, är en kruka fattigare (se övriga kommentarssvar) så någon slags förändring kommer det att bli, men jag lutar lite åt missmatchning ändå :)
Mikaela Puranen

Jess

Vilket fynd! Det ger ett så harmoniskt intryck med de olika nivåerna, lugnt samtidigt som det händer något liksom :) Och vad snygg din elefantöra är, min ser så himla tråkig ut just nu men jag hoppas att vårsolen får den på bättre humör snart.

Svar: Tack! Min elefantis har varit jätteledsen, jag har två och det här är den gladare av dem. Solen gör så stor skillnad dock, bara på någon månad så ser båda så mycket gladare och piggare ut, så det gör säkert din med snart :D
Mikaela Puranen

lekfulltmedkatarina.blogspot.se

Vilken fin form på pedistalen, har nog aldrig sett en sådan innan. Jag tycker det är snyggt med blandningen av krukor och vas i olika material. Och kul att få se murgrönekusinen :-)

Svar: Tack! Jaa, den trivs utmärkt än så länge, börjar bli dags att sätta den i riktig jord snart! :)
Mikaela Puranen

Sara

Alltså, fantastisk blogg. Hittade in hit idag, och helt klart min nya favoritblogg!
Har en fråga angående din belysning till din odling. Såg något om en du köpte från Biltema. Har du skrivit någon recension angående det? Annars skulle det vara kul att få veta om den fungerade bra, eller om du har något annat prisvärt tips! :)

Svar: TACK för dina fina ord,, vad glad jag blir <3 Jag har inte skrivit en recension, men det borde jag kanske göra! Hur som helst så tror jag faktiskt att det gjorde rätt mycket skillnad, i år har det gått betydligt långsammare för mina plantor. De är fortfarande pyttesmå. I år har jag alltså inte använt lampan hittills, men ska nog ta och gräva fram den nu. Det som var mindre bra med den förra året var att en av mina tomatsorter (red pear) verkligen sköt i höjden alldeles för fort, så den blev oerhört ranglig. När de sedan flyttade ut så blev stammen tjockare högre upp när den växte i "normal" takt, och det gjorde stammen ganska skör nedtill och den började bilda rotutskott kanske 20-30 cm upp längs stammen, ovan jord alltså. Den ville väl planteras ännu djupare då, men jag hade inga så enorma krukor så jag fick binda upp plantorna på flera ställen för att stabilisera dem. Men det var bara för en sort, mina små tomater (minibells) blev jättefina och växte mer på bredden än på höjden, men jag upplevde att det gick snabbare än det gör nu i år, så överlag skulle jag nog rekommendera att köpa extra belysning om man bor ganska mörkt som vi gör. Har man plats så kan man köpa ett större lysrör att hänga ovanför odlingarna, för den här lampan var ju ganska liten och kunde inte belysa alla växter samtidigt!
Mikaela Puranen

Josefin

Superfint! Jag gillade att krukan längst bak (Ingefära från ikea?) passade perfekt - hade det varit mitt fynd hade jag nog satsat på fyra st sådanna men kanske med olika detaljer på? :)

Svar: Tack! Visst är det Ingefära ;) Jag får fundera vidare på detta, en av krukorna gick sönder i helgen så jag måste hur som helst ersätta den med något, kanske blir en serie Ingefära krukor :)
Mikaela Puranen

En sån där skål tror jag att mina föräldrar har :) Superfin :)

Och piedestalen var verkligen fantastisk :)

Svar: Tack! Verkar som det är ganska många som har skålen, jag gillar den! :)
Mikaela Puranen

Stina - Stinas tillvaro

Så fina fynd :D Knipsar du bort vissa blad från Elefantörat för att få den palmliknande formen på den?

Svar: Tack! Nej, den har bara växt så av sig själv! Den har tappat blad längre ner på stammen i perioder då den varit mer ledsen, så det beror väl på det. Jag kanske borde plantera om den och sätta djupare så kan den kanske få rötter där med. För tror inte det kommer att växa ut nya blad så långt ner...
Mikaela Puranen

Jessica

ÅH vilka fynd!!! Jag tycker lätt du ska ha olika krukor! Så fint på den här bilden! Det där är också en typisk sån grej jag inte skulle våga ha på grund av Lumos, han välter ALLT. </3

Och en sån skål har vi också! Med tillhörande tårtfat!!

Svar: Hade fest i helgen, och så välte en gäst min kruka från Paris så den gick i tusen bitar :( :( :( :( Hade liksom kunnat vara VILKEN som helst utom just den, så dumt! Borde ha ställt undan den bättre :( Så även om man är kattlös så går inte krukorna säkra :(
Mikaela Puranen

Jessica

Alltså WTF jag tänkte typ att du inte bloggat på länge ju men så gick jag in den här vägen och såg att du bloggat massor som jag inte sett, så jag tänkte att jag bara missat i bloglovin men nu upptäckte jag att jag inte följde dig där längre?? DET HAR DEN TAGIT BORT SJÄLV SÅ UPPRÖRD

Svar: Vad dumt!!! Tur att du upptäckte det! Men nu hade du ju massa att ta igen ;)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?