ERA BIDRAG: PÄRLOR

Alltså wow, vilken månad! Ni har gjort så otroligt fina saker på tema PÄRLOR och vi har slagit rekord med 68 bidrag! Och då har jag inte räknat med att några har gjort fler än ett bidrag ens! Wow som sagt! Tack för att ni är med och skapar med oss <3
 
Okej, låt oss kolla på alla härliga pärlbidrag!
 
 
Julia slog in ett paket med pärlhumlor, Midis gjorde armband med viktiga påminnelser, Karin gjorde en trollslända av pärlor och Lena gjorde ett pärlhänge.
 
 
Louie målade en uttrycksfull tavla där hon limmade pärlor som tårar! Kolla in timelapse videon på hennes blogg!
 
 
Tinni gjorde Pokébollsörhängen, Jonna gjorde en väggbonad, Carin pärlade sladden till sina hörlurar och Pernilla gjorde ett färgglatt schackbräde!
 
 
Anna María gjorde ett somrigt chokerhalsband!
 
 
Borgmästaren har gjort en välkomstskylt i pärlor, Helena från Craft and Creativity har gjort pärlsnurror, Wiqtoria har gjort ett pennfodral och Katarina en vattentätt bag till sina vandringskängor.
 
 
Alicia broderade en brosch i form av en guldbagge!
 
 
 
Lilla fru K har gjort en väggdekoration, Skaparlust (som har gjort flera bidrag!) har inspirerats av naturens pärlor - daggdroppar, Rebecka har gjort en nyckelring, och Fridas son har pärlat inspirerad av Minecraft!
 
 
Victoria har tolkat temat musikaliskt med en acapellaversion av en låt från ett album hon tycker är en pärla!
 
 
Anni har gjort armband med onda ögat-pärlor och Form och Känsla har gjort en skulptur av pärlor!
 
 
Bara bokstäver har gjort en nyckelring, Lillemor gjorde bland annat en sjalbrosch, Kreativalmgren har pärlat med åk 4-6 på Bureskolan och dekorerat det här skåpet med sina verk, och Emmy har pärlvävt en räv!
 
 
Sandra har gjort en smyckeshängare där själva hängarna är träpärlor trädda på spik!
 
 
Bea kombinerade måleri och pärlbroderi, Silje gjorde papperspärlor till en nyckelring, Rebecca gjorde (bland annat!) ett halsband av ullpärlor och Gingiberi gjorde en kruka av pärlplattor!
 
 
Jessica tolkade temat via pärlemor och gjorde abstrakt pixelsorting!
 
 
Ann-Charlotte gjorde ett dinosauriehalsband, Karin gjorde en leksak till sitt barn, Lite pretto gjorde ett halsband och Maria har gjort massor av armband!
 
 
Wonderwood gjorde fotohängare av träpärlor!
 
 
Denise gjorde ett halsband, Parltavlor_pyssel har gjort en dörrskylt med Lilla My på, Amelie har gjort pärlplattor och Veronica har gjort en tavla med pokébollar!
 
 
Finurliga Fröken pärlade emojis!
 
 
Julia gjorde ett armband, Jess gjorde ett gardinomtag, Ida skapade en minihårband och Linda gjorde en girlang av ullpärlor!
 
 
Anki på Lite Virkning virkade en cupcakeremsa att ha runt en bakburk!
 
 
Isabell har gjort en skål av pärlor, Elvatretton har gjort örhängen, Anna har påbörjat ett halsband av rönnbär och Johanna har pärlat pokémon! 
 
 
Stina upcyclade en brödkorg!
 
 
Emma på Vredes Hantverk gjorde bland annat en tvålkopp, Annie tolkade temat via pärlemor och målade med nagellack, Mikibou pärlade mormorsrutor och Lopplisa kombinerade virkning och pärlor i ett armband!
 
 
Wilda pärlade en lampskärm!
 
 
Angelicas bidrag är en bild på sitt armband för att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden, Karin från Lust att pyssla har gjort en pärlburk som funkar som kruka, Hege har gjort ett halsband och Anna har pärlat en ask!
 
 
Sara har målat i akvarell, Ronette har gjort magneter av hästpärlor och Linnéa har gjort stickmarkörer!
 
 
Ruth gjorde en Super Mario-mobil!
 
 
Polstjarna00 har gjort en solfångare/växtstöd och Beata gjorde en nyckelring!
 
 
Malin har gjort handtag till en byrå med träpärlor och lädersnöre! 
 
 
Och mitt bidrag blev en räv med pärlor till ögon! 
 
Det har varit lite strul med kommentarerna, men jag hoppas att jag fått med alla bidrag. Säg till annars! 
Den 10:e släpper vi nästa tema, se till att följa oss på Facebook och Instagram för att inte missa något! 
 
 
Mer Monthly Makers hittar du på FacebooksidanInstagramPinterest och i inspirationsgruppen.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessica, jag, RuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

Växtfärgning med Art Lab Gnesta

 
För ett par helger sedan var jag på en workshop i växtfärgning som Art Lab Gnesta höll i, som en del i deras projekt Swamp Storytelling. Vi började dagen med att åka till ett kärr i Gnesta med Lina Sofia Lundin som expert på naturlig textilfärgning och biologen Hans Rydberg från Naturskyddsföreningen. De berättade om olika växter som finns i våtmarker, hur våtmarker egentligen fungerar och så samlade in vi in växtmaterial att färga med!
 
Våtmarker är en speciell sorts miljö och man brukar dela in dem i typerna mosse och kärr. Den stora skillnaden mellan dem är hur tillförseln av vatten ser ut, ett kärr får vatten både via grundvatten och omgivande marker medan en mosse endast får vatten via regn. Det här gör också att mossen får ett lägre pH än kärren, vilket påverkar vilka växter som finns där. Så genom att kolla på vad som växer på en plats kan man säga ganska mycket om en miljö, vilket såklart inte bara gäller våtmarker.
 
 
De här små röda sileshåren är en typisk våtmarksväxt som ofta växer på tuvor av vitmossor. Vitmossor kan ta upp riktigt stora mängder vatten (detta p.g.a de till stor del består av döda celler vars uppgift är att att lagra vatten) och när man går i en våtmark täckt med vitmossa så går man på 90 % vatten, vilket är ganska häftigt. Hur som helst så innebär det också att det inte finns särskilt mycket näring i tuvorna. Därför har sileshåren löst det genom att få i sig näring på ett annat sätt, de är nämligen köttätande växter som äter insekter! 
 
 
Ok, slut på biologinörderier! Alicia med sitt eldiga hår var också med på workshopen, och gänget bestod mest av textilkonstnärer och en del textillärare. De växter vi plockade med oss från kärret var ljung, klibbal och vass!
 
 
Tillbaka på Art Lab Gnesta åt vi en lunch med Jessica som jobbade med utställningen innan började vi koka upp baden vi skulle färga textil i, både med våra egenplockade växter och med en del som Lina Sofia hade med sig. Medan det kokade upp till rätt temperatur pratade vi om Art Lab Gnestas projekt Swamp Storytelling och Lina Sofia delade med sig av sina kunskaper om växtfärgning och visade lite exempel. 
 
 
Sedan var det äntligen dags att börja färga! Det här röda badet var med krapprot! 
 
 
Vi fick lite små tygbitar att leka med och testa olika saker för att få fram mönster i färgningen. Här har jag lagt in kulor i tyget, som jag sedan virat och satt gummisnoddar om. Det ser lite ut som en mumie? Jag testade även en sorts shiborivikning och lite andra improviserade vikningar. 
 
 
Gurkmeja gav den här härliga gula färgen!
 
 
Såhär blev tygerna när vi tog upp dem ur badet efter någon timme! Normalt är jag inte så svag för gult, men de här gurkmejagula nyanserna var så himla vackra! Krapproten gav de mer rosaröda nyanserna. Vi färgade silke, bomullstyg och ullgarn om jag minns rätt, och de olika materialen reagerade olika och fick olika nyanser. Våra kärrväxter gav olika sorters beige och ljusgröna nyanser! 
 
 
Såhär blev min "shibori"-vikning (fail) på den rosa till vänster och min kulmumie på den rosa till höger! Det var verkligen så kul att få testa på tekniken och så inspirerande workshop. Jag köpte Lina Sofias bok Naturlig färgning och kommer definitivt testa på det här igen! Trött av alla intryck och lärdomar så tog vi en promenad hem till Jessica och hennes fantastiska hus Rosenhed, men nu tror jag inte ni orkar se fler bilder i ett och samma inlägg så vi tar en paus här!

MONTHLY MAKERS PÄRLOR

 
Idag är det den 20:e och dags att visa vad jag har gjort på Monthly Makers tema PÄRLOR! Det är alltså detta inlägg som ni kommenterar med en länk till erat bidrag för att vara med i sammanställningen i slutet av månaden! Deadline för att vara med är den 28:e augusti!
 
Jag tyckte det var ett lite svårt tema! Mest för att jag sällan använder pärlor när jag skapar och för att jag inte hade materialet hemma. Jag tänkte först att det vore kul att göra pärlplattekrukor som jag tipsade om i temapresentationen, men eftersom jag hade noll av det som behövdes kändes det sådär. Samtidigt kände jag för att göra något mer otippat. Så istället begav jag mig till närmsta loppis och fyndade lite pärlhalsband att massakera och kombinerade pärlorna med mitt favoritmaterial just nu: lera!
 
 
Jag hittade ett par pärlor som jag tyckte skulle fungera bra som ögon, för jag visste att jag ville göra någon form av djurskulptur. Jag frågade min pojkvän vad jag skulle göra för djur och han tyckte räv, så då fick det bli en liten räv i födelsedagspresent till honom! Leran jag använde är Super Sculpey och jag måste bara slå ett slag för hur bra den är! Supermjuk att arbeta med, men det bästa är att den inte torkar och stelnar alls! Den levererades liksom bara i en kartong, utan någon plast runt eller någonting för att hindra den från att torka, för att det inte behövdes! Jag satt i flera timmar och formade och formade om tills jag blev nöjd och följsamheten i leran var exakt den samma. Den stelnar först när man bränner den i ugnen på 130 grader!
 
 
Jag tryckte dit pärlögonen och la ett tunt lager lera över både på över- och undersidan för att bygga in dem mer.
 
 
Klar för bränning!
 
 
Ett par lager akrylfärg senare! Jag tycker den blev riktigt söt och blev riktigt sugen på att göra fler små djur! Den här är kanske 10 cm hög och jag är så impad av alla som gör minigrejer, för vad pilligt det är med detaljer?! Nåväl, det här är vad jag har skapat till tema PÄRLOR. Vad har ni gjort? Glöm inte att länka i kommentarsfältet för att vara med i sammanställningen!
 
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat PÄRLOR och jag är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet nedan, senast den 28:e augusti för att vara del i sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler - självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.
 
Mer Monthly Makers hittar du på FacebooksidanInstagramPinterest och i inspirationsgruppen.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessica, jag, RuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

DIY: Rabarberblad av betong

 
Mitt första projekt någonsin i betong var ett rabarberblad och nu i juni gjorde jag och mamma två nya. Jag har nämligen helt gigantiska rabarber som växer nedanför balkongen och eftersom ingen skördar dem så tog jag två megablad att gjuta. Och eftersom jag inte har gjort någon utförlig tutorial på hur man gjuter de här tidigare så kommer det en nu!
 
Om du aldrig tidigare gjutit i betong så rekommenderar jag att först läsa Nybörjarens stora guide till betonggjutning!
 
 
Du behöver:
→ Betong
→ Vatten
→ Hink att blanda betongen i
→ Trädgårdsspade eller liknande att blanda med
→ Sand (om du vill göra bladet skålformat)
 
  • Börja med att förbereda för gjutningen innan du sätter igång och blandar betongen. Om du vill ha rabarberbladet skålformat för att använda som fågelbad eller dylikt så behöver man något att forma under bladet. En liten sand- eller jordhög funkar perfekt!
  • Placera bladet upp och ner på sandhögen så att venerna på bladet ligger uppåt. Det är de som gör bladmönstret i betongen! Skär av stjälken precis där bladet börjar. Detta förhindrar att det blir en ränna som vatten kan rinna ut igenom ifall man vill fylla betongbladet med vatten. Om man vill kan man olja in baksidan av bladet (som ligger uppåt) för att det lättare ska lossna efteråt, det är inget vi själva testat men har hört att det fungerar bra!
  • Om man istället vill ha ett platt blad kan man bara lägga ut det platt på ett underlag. Vi la det i förrådet ovanpå en plastpåse för att inte få betong på golvet.
  • Nu är det dags att blanda betongen! Till det här projektet vill man inte ha för lös betong så att den flyter iväg när man lägger den på bladet, hellre lite lite torrare. Såhär såg konsistensen ut när vi gjöt nu!
  • Bred ut betongen på bladet. Kanterna blir snyggast om man inte låter betongen gå hela vägen ut på bladet, så det bästa är att lämna lite utrymme till kanten. Till det skålformade bladet plattade vi till ovansidan och försökte få den så jämn som möjligt för att bladet ska kunna stå stabilt när det är färdigt.
  • Låt betongen härda ett par dagar. Det här hade legat i mer än en vecka innan jag hade tid att åka till Väsby igen (min betong"studio" är hemma hos mina föräldrar pga mycket bekvämare att vara utomhus i en trädgård och gjuta) och då såg det ut såhär. Bladet går till stora delar att dra bort enkelt. Eftersom det här hade torkat lite länge och kanske mest för att venerna på bladet var så stora så var det lite extra svårt att få bort. Om man har ett bångstyrigt blad att ta bort är mina bästa tips att spola med vattenslangen (gärna med så hård stråle som möjligt) och om det behövs skrubba med en diskborste samtidigt.
 
Det färdiga resultatet ser sedan ut såhär! De är fortfarande lite fläckiga för att jag preciiiis fick bort sista bladresterna innan jag fotograferade, men det försvinner. Det är svårt att se hur stora de är på bild, men det är alltså nästan 1 meter från topp till botten på bladen! 
 
 
Användningsområden för bladen kan vara fågelbad, skål, plantering för de djupa och ett fat eller en bordsskiva av det platta. Eller vad man än kan komma på, de är fina bara som dekoration också. Man kan antingen låta de se ut såhär eller dekorera vidare. Man kan t.ex. vitfoga ådrorna vilket jag tycker blir riktigt snyggt! Beskrivningen till hur man gör det hittar ni här. Det är bland de enklare betongprojekten och ett bra nybörjarprojekt!
 
FLER BETONGINLÄGG:
 
 
 

Enhörningsskålen

 
På min första keramikkurs gjorde jag en valkruka, på den andra ville jag göra något mer med djur som har ett användningsområde snarare än att det bara är en skulptur. Det blev en skål som jag skulpturerade en enhörning på = enhörningsskål! 
 
 
Såhär såg det ut under arbetets gång. Gipsskålen som den lutar huvudet mot är den formen jag använt för att göra själv skåldelen. Det man gör då är att kavla ut lera i den tjocklek man önskar och lägga den över gipsformen (på bilden ligger den dock upp och ner!) och försiktigt forma leran ner mot gipset. Det behöver en stund på sig att torka lite för att behålla formen innan kan man försiktigt lossa den. Medan skålen torkade formade jag till ett hästhuvud och fäste på skålen. Efter att jag lossat den fäste jag också manen, svansen och hornet.
 
Jag valde att glasera skålen i vitt först och lägga på andra färger på man, svans och horn med pensel. Lite trixigt, men det gick! Den vita blev dock inte så täckande som jag hade hoppats, valen tyckte jag blev mycket bättre i den vita glasyren. Men jag gillar den ändå!
 
 
Tycker svansen blev särskilt söt, även om den rosa glasyren inte heller var 100 % täckande. Så nu är frågan bara hur jag ska använda den? Min första tanke var en frukostskål, för det går ju bara inte att ha dåligt morgonhumör om man får starta dagen med att äta müsli ur en enhörningsskål?! Men den kanske inte är den mest praktiska skålen att äta ur tänkter jag... Jag får testa och återkomma helt enkelt!
 

MONTHLY MAKERS AUGUSTI

 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.
 
Den här månaden är det min tur att vara värd och temat är... 
 
 
... PÄRLOR! Det är inte ett material jag ofta använder, så det kommer bli en liten utmaning men jag är peppad! Spontant tänker jag först på pärlplattor, något jag inte gjort sedan lågstadiet tror jag. Det finns ju mycket fint man kan göra med den tekniken, t.ex. Hogwarts elevhemsplattor (som är gjorda efter Alicias mönster!), en klocka, krukor eller pärlkaktusar. Min andra tanke är smycken av pärlor, som Elsas fina halsband av glaspärlor! Träpärlor är annars en favorit hos mig, som man också kan göra halsband av men också så mycket annat! Jag är lite sugen på att göra en liknande lampa som Anna María eller en handdukshängare. Eller så blir det något helt annat som till slut blir mitt bidrag, som vanligt kan man tolka temat hur fritt och brett man vill! Det enda kravet är att bidragen ska vara skapade den här månaden, men visa gärna gamla pärlalster som inspiration! 
 
Vad är era spontana tankar om tema pärlor?
 
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13
 
Vill du ha mer inspiration? Spana in Monthly Makers Pinterest-board för tema PÄRLOR
 
Så här går det till:
1. Skapa något på temat PÄRLOR, blogga eller instagramma det (tagga gärna #monthlymakers).
2. Håll utkik på min blogg den 20 augusti, när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 28 augusti behöver jag ditt bidrag.
3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 31 augusti och lämnar sen över värdskapet inför nästa månad.
 
Mer Monthly Makers hittar du på Facebooksidan, Instagram, Pinterest och i inspirationsgruppen.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessica, jag, RuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 

Så säljer jag via min webshop på Society6

För ett tag sedan frågade jag om ni hade några önskerubriker till inlägg - och ett av förslagen var "Så säljer jag via min webshop". Jag har ju en webshop på Society6, så det här inlägget handlar om hur det går till att sälja via Society6 då är den typen av webshop jag har erfarenhet av. 
 
Kudde med trycket Floating.
 
Vad är Society6?
De beskriver sig själva såhär på hemsidan "Society6 is home to hundreds of thousands of artists from around the globe, uploading and selling their original works as 30+ premium consumer goods from Art Prints to Throw Blankets. They create, we produce and fulfill, and every purchase pays an artist.". Det är alltså en sida där du kan ladda upp din konst och sälja den via Society6. De sköter tryck, frakt och allt runtomkring, det enda du behöver göra att ladda upp filerna. Du behåller alla rättigheter till dina bilder och kan ta ner de när du vill. Förutom art prints och canvastavlor har Society6 massa olika produkter du kan sälja i din shop, t.ex. kuddar, klockor, laptopfodral och mobilskal.
 
Bästa Sandra har köpt mitt tryck Feminism som passar så fint hemma hos henne! Det är för övrigt en av mina absolut populäraste bilder, tillsammans med mina andra kvinnotecken som ni hittar härhär, här och här
 
Hur startar man en shop på S6?
Du klickar på Join på hemsidan och fyller i alla uppgifter. När du har skapat ett konto klickar du på Sell där du laddar upp din fil och sätter ett pris på art prints. När du laddat upp filen som art print kan du välja att lägga till bilden som andra produkter. De kräver olika dimensioner på bilderna, t.ex. ska bilderna för kuddar vara kvadratiska och minst 3500 x 3500 px. Kraven för varje produkt står på sidan. Mitt tips är att skapa presets för beskärningsverktyget i Photoshop med rätt storlek för varje produkt för att snabba på processen! 
 
Vad tjänar man?
Det beror lite på beroende på produkt. På art prints sätter du ditt egna pris, baspriset för den minsta storleken på konst är 12 $, och därefter lägger du på vad du vill tjäna per såld print. Så om du skriver in 8 $ så är totalrpriset för köparen 20 $. På övriga produkter som mobilskal och kuddar så får du 10 % av priset för produkten. Utbetalningarna sker till ditt Paypal-konto i början av varje månad, så du måste alltså ha ett Paypal-konto för att kunna ha en Society6-shop. För att verifiera ditt konto kommer Society6 be dig att betala 1 dollar via ditt Paypal-konto som du sedan får tillbaka.
 
 
Nackdelar med Society6
  • Du kan inte sätta egna priser på annat än art prints och 10 % av de övriga intäkterna är inte särskilt mycket. Jag säljer mer övriga produkter än art prints.
  • Det är otroligt många duktiga konstnärer på sidan så det kan vara svårt att nå ut med din konst
  • Små detaljer (som på mina zentanglebilder) försvinner lätt på en del textiltryck med grövre tyg som kuddar, men verkar funka fint på t-shirtar!
  • Eftersom det är ett amerikanskt företag så kan frakten ta tid, det har tagit mellan 1,5 till nästan 4 veckor när jag har beställt, genomsnittet ligger nog runt 2 veckor dock. Jag har aldrig behövt betala tull men jag är lite osäker på hur reglerna kring det fungerar egentligen.
  • Du måste själv hålla koll på dina intäkter och hur mycket du ska skatta för. 
  • Det tar lite tid att beskära bilden till alla olika storlekar som krävs för de olika produkterna.
 
Fina Lovisa har köpt en t-shirt med trycket Wild animals in Sweden!
 
Fördelar med Society6
  • Society6 sköter allt åt dig! Du slipper krångla med tryckerier och leveranser och kan istället lägga den tiden på att vara kreativ.
  • Sidan besöks av flera miljoner i månaden och fraktar till i princip hela världen.
  • De har väldigt ofta olika promos och erbjudande (verkligen värt att vänta tills det är fri frakt t.ex för det är det ofta!)
  • Du sätter själv pris på dina art prints
  • De saker jag har beställt har varit av bra kvalité, jag har skrivit om sakerna jag köpt härhär, här och här!
  • Det är enkelt att kunna sälja många olika produkter som duschdraperier, tygväskor osv. 
  • Du behöver inte själv köpa hem ett lager av produkter och ligga ute med pengar tills de blir sålda, utan de trycks on demand av Society6. 
  • Det är en passiv inkomst, du laddar upp din konst och så behöver du i princip inte göra någonting mer förutom eventuell marknadsföring.
 
 
Min shop hittar ni här! För att inte missa nya uppdateringar på shoppen kan ni följa min facebooksida!
Hela helgen är det fri frakt på ALLT och 10 % rabatt på wall hangnings, vilket inkluderar prints, tavlor, klockor och väggbonader via den här länken!
 
 
Har ni några frågor angående att sälja på Society6 så svarar jag i kommentarerna!
 

Juli

 
Hejdå juli! Den här månaden har Pokémon Go tagit över mitt liv, jag har skördat både tomater, kryddor och jordgubbar från balkongen, vi var iväg på en skärgårdshelg och jag glömde solskydd, jag har fått en ny kaktus, paddlat kanot runt Djurgården, varit på gratis-festival, det har spöregnat lite då och då men nästan hela månaden ändå varit strålande sol, spelat mera Pokémon med Jessica, ätit god mat, varit på fest, varit ute på landet, grillat, spelat kort och brädspel, spelat kubb och plockat blåbär. Men alltså utan att överdriva är nog hälften av klippen från när vi varit på pokenader.... Det är så mycket folk ute och spelar?! Det finns numera ett torg som kallas för poketorget i Uppsala liksom för att det jämt sitter folk och spelar och för att det jämt är lures på där, även mitt i natten. Det känns som jag knappt gjort annat än att varit ute och gått flera timmar om dagen, så nu är jag snart level 25. Men i augusti längtar jag efter att vara lite produktiv igen och få saker gjorda!