Egendesignad tygkasse

 
Igår natt satt jag och gjorde någonting jag tänkte göra ganska länge nu. Min egen tygkasse. Eller okej, jag har ju inte sytt den, men satt och målade den med textilpennor. Är så himla himla nöjd! Sjukt fin tycker jag! Har redan fått frågor om jag vill sälja sådana. Men jag orkar nog inte om jag ska handmåla varenda en, tog liksom 4 timmar. MEN man borde ju kunna trycka upp? Är det någon som vet hur man går till väga? Vore sjukt kul!

Trätallrik + karta = sant

 
Min kära mor hade hittat trätallrikar på loppis. Hon hade också på sin senaste flygresa fått någon sorts planschliknande karta. Ena sidan var i bruna toner och andra sidan på den var i färg. Jag tänkte egentligen bara använda den färggladare delen och gjorde de två nedersta tallrikarna med decoupage. Det var svårt att få pappret slätt och särskilt i skarvarna, men de blev helt okej. Så fanns det en bit av planschen kvar, vände på den och såg att det inte räckte till en HEL tallrik, men till mittendelen. Så jag gjorde en till, den översta, och jag tycker nog att den blev tusen gånger finare än de andra två. Lite av färgen råkade försvinna när jag limmade på den, men det blev bara ännu snyggare när den såg lite sliten ut. Jag blev mycket nöjd!

Måla egna muggar

 
Det är inte bara papper jag gillar att måla på.  Här har jag målat ett gäng koppar med porslinspenna och porslinsfärg (Finns på bland annat Panduro eller Make and Create). Jag tycker att penna är lättare att arbeta med än färgen som man lägger på med pensel. Däremot verkar det som att färgen räcker längre än pennan som jag upplevde tog slut ganska fort. 
 
 
De här i guld är målade med porslinsfärgen från Panduro. Det var lite knepigt att få den täckande tyckte jag, antingen får man ta två tunna lager eller ett tjock och försöka få det jämt. Tror nästan det bättre att ta två tunna, men det hade jag inte tålamod till...
 
 
Den här tyckte jag blev fin!
 
 
Den här med! De andra två svartvita blev sådär... 

Kameleont

 
 
Mitt zoo fortsätter att expandera...
 

Gjuta egna ljus av gamla ljusstumpar!

Jag har ganska länge nu sparat ljusstumpar från gamla nedbrunna ljus ett tag nu för att gjuta ned och göra nya ljus. I söndags blev det äntligen av! Köpte i somras ett gäng champagnebad-glas på loppis som jag inte kommit till användning så kom jag på att de skulle bli jättefina ljus med ljus i! Jag hade läst någonstans att man var tvungen att slå sönder ljusen för att få ut den gamla veken, men det behöves verkligen inte och hela processen var mycket enklare än jag trodde. 
 
Detta behöver du: 
 
  • Gamla ljusstumpar/ljus
  • Vekar (Finns på bland annat Panduro)
  • Kastrull med vattenbad
  • Eventuell färg eller doftolja (Jag körde bara på doftolja från Panduro med rosdoft)
 
Häll vatten i kastrullen och sätt på plattan. Jag valde att använda en gammal plastbytta till att smälta ljusen i för att inte förstöra något jag är mer rädd om. Jag var lite orolig för att plasten skulle smälta, men det var ingen fara. Lägg ljusen i vattenbadet och vänta på att de ska smälta. 
 
 
Under tiden medan du väntar kan du börja montera upp vekarna i det du ska gjuta ljusen i. Jag knöt vekarna runt en grillpinne för att de skulle hålla sig upprätta medan jag hällde på stearinet. Jag försökte hitta något med lagom höjd att balansera pinnen på så att vekarna skulle nå botten. 
 
 
När stearinet har smält så plocka upp de gamla vekarna som ligger i det flytande stearinet. Använd en pincett eller liknande för att inte bränna fingrarna! Vissa lägger ljusstumparna i en nylonstrumpa för att samla upp vekarna och ev. skräp, då stearinet rinner igenom men inte vekarna. Jag tyckte inte att det behövdes men om man råkar ha ett par trasiga nylonstrumpor så kör på! Om du vill ha i färg eller doft så häll det i det smälta stearinet nu. Därefter häller man stearinet i behållarna och låter det stelna. När det stelnar har stearinet en tendens att "falla ihop" runt veken och bilda ett hål eller fördjupning just där. Man ska tydligen kunna förhindra det genom att peta lite med en tandpetare eller något för att få ut luften, ska testa det nästa gång. Spara i alla fall därför lite stearin för att fylla i hålet när ditt ljus stelnat. 
 
 
Klipp av veken i lagom längd. Klart! Fick lite stearin över så passade på att göra en liten ljuskopp också, där kan man se att det blivit en fördjupning vid veken. Ska fylla på den nästa gång jag gjuter ljus! 
 

Feminism

 
Gillar den här bilden skarpt! Enda jag inte gillar är den för tjocka svarta ringen till vänster, den bryter av för mycket mot de andra. Får eventuellt göra en till sådanhär... Jag funderar lite på om jag ska skriva lite om feminism och andra viktiga saker här i bloggen också, men det finns så många som säger saker bättre än mig. Jag är ganska dålig på att uttrycka mig överlag. Men kanske skriver något om det ibland, för det är bland det viktigaste jag vet och jag känner mig ofta så arg  och ledsen över skitpatriarkatet. Här kommer länkar till ett par andra bloggar som skriver om det här mycket bättre än jag någonsin kommer att göra:
 
HanaPee
Lady Dahmer
Hej Blekk!
Arsinoe
Zettermark
Brunheten
PK-Femhenisterna (<3)
Made (Inte lika stor blogg som de andra, skriver just nu mycket om sexuella övergrepp och våldtäkt och har samlat in historier från sina läsare, viktigt och bra initiativ!)
 
 
 

Ur min skissbok

 
Den här söta mopsen är en teckning ur min skissbok. Alltså mopsar <3 Sötare hund finns inte! Om jag skulle vilja skaffa en hund (vilket jag absolut inte vill, räcker mer med att passa någon då och då) så skulle det definitivt bli en mops! Blev sugen på att rita lite mer enbart blyerts, blivit mycket tusch eller kol på sistone...

Mumford & Sons

 
Lite typografi inspirerad av Mumford & Sons. Ikväll ska vi äta tacos med några vänner och spela monopol. Och dricka lite rödvin!

Washitejp <3

 
 I våras när vi läste kemi blev det en hel del räknande. För att göra det lite roligare bestämde jag mig för att pimpa min miniräknare. Lite washitejp senare var den betydligt finare! Plus att det nog inte tog mer än en kvart! Kemiterminen blev i alla fall liiiite roligare med en fin miniräknare...

Mönsterbjörn

 
 
Ett till djur ur mitt mönstrade zoo!

Instagram art

 
Inspirerad av A Beautiful Mess gjorde jag en tavla med några av våra Instagrambilder från förra året. Nu för tiden verkar det ju finnas massa smarta sätt att skriva ut sina Instagrambilder på, även i Sverige. Jag gjorde så enkelt att jag bara skrev ut på vanligt papper i den storlek jag ville ha och limmade på en svartmålad canvas. Ett fint sätt att ha foton hemma, istället för bara på Instagramkontot, tycker jag!

Örhängesförvaring

 
 För ett tag sedan gjorde jag en tavla för att förvara några av mina örhängen på eftersom de ligger lite överallt och skräpar. Det är superlätt att göra själv!
 
Du behöver:
  • Ram (min är från ÖB)
  • Spetstyg
  • Lim
Klipp till tyget efter ramens storlek. Ta gärna lite för mycket, det är lättare att klippa bort överflödigt tyg än om det blir för litet. Jag tog bort baksidan på ramen för jag ville att man skulle kunna se igenom tyget, men det är en smaksak. Det var lite knepigt att få tyget att fästa och att få det att vara spänt, men med lite pill så går det! Det går säkert även att tejpa fast beroende på hur ramen ser ut baktill, vilket kanske är lite lättare. När limmet torkat är det bara att hänga upp örhängena!
 
Man skulle också kunna använda spetsband bara och sätta det i vågrätta rader i ramen eller använda hönsnät eller ståltråd. Går att göra hur många varianter som helst!
 

Mönster djur

 
 
Har fått lite dille på att rita mönstrade djur. Det började med den här elefanten och snart har jag ritat en hel djurpark! Funderar på att rita den här på en tygkasse med textilpennor...

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Akvarellporträtt av Gitsie

 
 
Jag gjorde ett akvarellporträtt av Elins hund Gitise som födelsedagspresent till Elin. Inte de bästa fotona då kameran reflekteras i pannan på Gitsie, men ganska nöjd med målningen ändå. Har önskat mig en scanner i julklapp för att få bättre bilder, så hoppas tomten kommer med det :)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.