Nytt blyertsporträtt

 
Jag har påbörjat ett nytt blyertsporträtt. Syns det vem det ska föreställa? Ledtråd: Game of thrones! (orkar för övrigt inte vänta ett år till nästa säsong!)

DIY Ljusfat

 
Igår så gjorde jag och min pojkvän ett ljusfat i form av ett lönnblad. Det är superenkelt att göra själv och man behöver följande material:
  • Lufttorkande lera (går att köpa på Claes Ohlssons eller valfri hobbybutik)
  • Ett lönnblad
  • Kavel
  • Kniv eller annat vasst redskap
Man börjar med att ta en klump lera och kavla ut den till lämplig tjocklek. Vårt blev nog inte mer än en halv centimeter tjockt, hade helst velat ha det lite tjockare, men leran räckte inte riktigt till. Därefter placeras bladet ut på lerat, med nerverna nedåt (obs viktigt! det är ju nerverna vi vill ha ett avtryck från!) Om man är osäker på vilken sida det är, känn, det är den sidan där "strecken" i bladen sticker ut lite. Tryck bladet mot leran och kavla gärna över den ett par gånger. Eftersom man nu kavlar ytterligare så är det bra att ha lite tjockare lera än vad man tänkt sig innan man nu kavlar ytterligare en gång. Ta en kniv eller liknande och skär ut bladet längs kanterna. Låt torka. Det är ganska lång torktid på leran, minst 24 h, så om man som vi har tänkt ge bort fatet i present kan det vara en god idé att börja i tid (och inte 12 h timmar innan man ska ge bort den).
 
Bladet på bilden har bara börjat torka, det är bara kanterna som har hunnit stelna där. Jag hann tyvärr inte ta någon bild när det var helt torrt eftersom vi fick slå in det när det fortfarande var lite fuktigt. Men jag tänkte göra en till mig själv också så då kan jag visa upp det, även med ett blockljus på (det ska ju trots allt föreställa ett ljusfat...)

Tusch + Photoshop

 
Här är en jättevacker bild på mig och några av mina kompisar som jag först ritade av och sen färglade i Photoshop. Vet inte hur länge jag satt och pillade i Photoshop, men tillräckligt länge för att få ömma fingrar... Tror jag har hittat mitt sätt att rita digitalt, att först rita för hand, scanna in och sen lägga på färg i Photoshop. Jag fick aldrig till det riktigt när jag ritade direkt i datorn. Ovant men roligt att rita grimaser istället för vanliga ansiktsuttryck i alla fall!

Färgläggning i Photoshop

 
Satt och roade mig lite med att färglägga lite gamla teckningar i Photoshop. Vilken skillnad det blev! Särskilt första bilden blev SÅ mycket bättre tycker jag! Vill rita fler porträtt i tusch nu för att leka med i Photoshop!
 

Porträtt i tusch

I helgen ritade jag det här porträtt av min sambos syster som hon ska få i födelsedagspresent nu i veckan. Tycker för en gångs skull att det blev ganska bra! Min sambo såg direkt vem det skulle föreställa i alla fall, så det är ju ett gott tecken...
 

Fri frakt!

 
Just nu är det fri frakt på min Society6-shop! Har lagt upp massa nytt, en del av mina stjärnteckenbilder, min feministsymbol och massa fina mönstrade djur! Det finns både vanliga artprints att köpa, och så MASSOR av annat, tex väskor, linnen, tshirts, iphoneskal, bebis-bodys, hoodies, mattor, duschdraperier, kuddar, klockor etc. Hur mycket som helst. Kolla gärna in min shop här
 
Fri frakt gäller fram tills midnatt amerikansk tid, jag tror att vi ligger 9 timmar före så kl 09.00 imorgon bitti svensk tid! (Men kolla gärna upp för säkerhets skull)
 
 

Pimp my suitcase del 1

 
 
För över ett år sedan hittade jag den här fantastiska bilden på den här bloggen (som har många superfina DIY-idéer). Jag blev superinspirerad och köpte på nästa loppisrunda den här väskan. Den har dock fått stå och samla damm längst in i garderoben sedan dess. Men nu tänkte jag att det var dags att göra något av den! Sincerely Kinsley som gjort den översta fina väskan har använt sig av utklipp ur modetidningar och limmat på. Jag tänkte nog istället använda kartor. Har två stora atlas hemma som jag tänkt använda som pysselmaterial så det blir perfekt! Hur min väska blir får ni se snart!
 

Beställningsjobb

 
Efter att jag hade visat upp mina senaste promarker-teckningar i en grupp på facebook blev jag kontaktad av en tjej som ville att jag skulle teckna henne och hennes sambo i samma stil. Här är resultatet! Inte helt nöjd. Måste köpa några bra färger att använda till läppar... Och hur sjutton ritar man blont hår? Jättesvårt att få till rätt färger, det får int bli för gult, inte för grått... Övning ger färdighet i alla fall! Hon som beställde den tyckte i alla fall om den!
 

Fältkurs

 
Hej hej, förlåt för denna långa bloggpaus! Jag har varit på fältkurs på västkusten med skolan i nästan två veckor, vilket var superkul och verkligen lärorikt! Har definitivt blivit en bättre biolog på de här veckorna! Sedan så har jag panikpluggat till omtenta i matte/statistik sedan jag kom hem... Vilket är betydligt mindre kul. Men från och med torsdag så har jag sommarlov och då blir det bättring! Har ett enormt pysselsug nu när jag verkligen inte har tid att ägna mig åt det...