Shine bright like a diamond

 
De här två ädelstenarna målade jag för kanske ett år sedan. Gjorde en tredje fyrkantig också, men den blev för det första inte lika bra och för det andra så gick ramen till den sönder. Gillar den första bäst! Har gjort en ametist i akvarell förut också, men den hänger numera hemma hos min kompis. Det här är en dålig bild, men  den ser ut såhär:
 
 
 

Torsdagstema blommor

 
Den här veckans torsdagstema är blommor och här är mitt bidrag. Jag testade färgpennorna jag köpt, men det var faktiskt svårare än jag trodde. Förstår inte hur exempelvis Bokkei gör så fantastiska skapelser med färgpennor, det kändes inte som de ville samarbeta med mig alls. Jag gillar tanken jag hade med bilden, men kanske inte utförandet lika mycket, det ser lite ut som en midsommarstång vilken inte var syftet. Funderade på att fylla i konturer till alla växter med tusch, men min tunnaste penna håller på att ta slut och det skulle vara sjukt pilligt, så det får vänta lite i så fall!  
 

Smyckesförvaring

 
Jag var trött på att ha alla mina smycken huller om buller och letade efter någon fin prisvärd box att förvara dem i. Alla alternativ jag hittade var antingen för dyra för min studentekonomi eller för fula för min smak. Men så hittade jag den stora lådan nedanför på loppis. Problemet var bara att den var illröd. Men det var inget inte lite hobbyfärg kunde täcka! Den lilla lådan som tidigare var träfärgad hade mamma köpt för längesen men inte gjort något med. Så då hade vi en pysselkväll när jag var och hälsade på och fixade till lådorna.
 
Material:
  • Vit och röd hobbyfärg
  • Decoupagelim
  • Penslar
  • Blommiga servetter
Vi började med att måla lådorna vita. Det krävdes flera lager för att få färgen jämn och täckande. På den lilla målades även botten i lådan, men inte på den större. Därefter blandade vi lite röd och vit hobbyfärg för att få till den rosa nyansen som är på den utdragbara lådan på den lilla boxen. Blommorna i botten på lådorna gjorde vi med decoupage.
Det gör man på följande vis: Ta bort alla lager på servetten utom det översta med mönstret, det är den man använder. Klipp ut antingen bara motivet eller en så stor servettbit som behövs för hela ytan. Ta ett tunt lager decoupagelim över ytan du ska limma. Sätt fast servetten som du vill ha den. Ta ett tunt lager decoupagelim över servetten. Börja i mitten och arbeta dig utåt. Ha en mjuk hand för att inte riva sönder servetten. Försök att släta ut alla skrynklor, men det är inte hela världen om det inte blir slät, det ser bara charmigt ut! Man kan också strunta i det under lagret lim och bara ta ovanpå servetten, det är en smaksak hur man vill göra.
Jag tycker att det är bäst att använda en ganska hård flat pensel. Det här lacket använder jag.
Vill man ha en glansigare yta kan man säkert hitta något lack att ha på hela lådan, men jag gillar det lite mattare resultatet.
 
 
Här ser man rätt tydligt hur det blev utan vit färg i botten. Lite mer "shabby chick", om man gillar sånt.

The world is a book and those who do not travel read only one page

 
Den här akvarellkartan målade jag nog för ungefär ett år sedan. Men nu har jag ramat in den! Vad tycks? Borde den kanske ha en liiite smalare ram? Tror jag tycker det, men har ingen hemma just nu så den får sitta här så länge. Älskar de här färgerna. 

Vilken version?

 
Gjorde en liten snabbskiss igår kväll. Tycker det är kul att göra lite feministiska illustrationer. Vilken version av den här bilden gillar ni bäst? Tror att jag föredrar den första...? Eller vad säger ni? Att texta är inte min starkaste sida, så bokstäverna är lite skeva och så, men äh, jag gillar den ändå.

Sälja tygkassar med eget tryck?

 
Skulle det finnas intresse för att köpa såna här tygkassar? Den här har jag målat med textilpenna, men (eftersom det tog ca 4 timmar) har jag tänkt trycka upp ett gäng med samma design. Är det något ni skulle vilja köpa? Tänker mig för typ 150 kr, eftersom jag inte är ett stort företag som kan massproducera för ett billigt pris. Funderar också på att kanske trycka något av mina mönstrade djur, vilket skulle vara fint på en tygkasse? Elefanten, kronhjorten eller vargen kanske? Vad tycker ni? Vill göra en liten intressekoll så jag vet ungefär hur många jag ska trycka upp!
 

Mer betong

 
Här är ett par betongljusstakar jag och mamma gjorde i somras. Förra helgen när jag var där och hälsade på så gjorde vi ytterligare några. De är gjutna i pantburkar, förutom den till höger som är gjuten i en vattenflaska. Burkarna och flaskan var uppklippa upptill så det skulle gå lättare att hälla i betong. Superenkelt att göra, det är bara att fylla på betong till önskad höjd och sen trycka ner ett värmeljus. Vill se hur resultatet blev på de nya, försökte skaka om dem lite mer för att bli av med luftbubblor. 
 

Finaste förvaringen för bilder

 
Jag har ganska länge letat efter något bra att förvara mina bilder i, någon typ av hemarkiv. Jag ville inte ha någon pärm med fula plastfickor, och så såg jag att Emelie på Un Velo hade köpt en sån här från Granit och tyckte att den var perfekt. Tydligen finns inte Granit längre i Uppsala och den var slutsåld på nätet, så besviket fick jag leta vidare. I onsdags gick jag in på Akademibokhandeln för att köpa ett nytt anteckningsblock att ha i skolan, och då såg jag den här. Typ det finaste jag sett. I alla fall i pappersförvaringsväg. Den var ganska dyr (445 kr), men oj vad fin den är. Så himla glad att jag hittade den! Det fanns i tre andra färger/mönster också, men jag tyckte att den här var den allra finaste. Så det var lite tur i oturen att den från Granit (som också är väldigt fin) var slut!

Pennburk i betong

 
Här är en till sorts burk jag har gjort som står bredvid marmorburkarna. Den är gjuten i betong och det jag har använt som form är en juicekartong, den större varianten, och inuti ett mjölkpaket. Den är inte helt rak upptill, det beror på att den stod och stelnade på ett golv som tydligen inte var helt plant! Det går att slipa till om man vill, men jag har inte brytt mig om det. Knöt ett band runt som kom med en chokladask tror jag. Brukar jämt spara fina snören och band man får med olika saker, kul att kunna återanvända! 
 

Birthday girl

 
Här kommer mitt eh, ganska sena bidrag till förra veckans torsdagstema! Temtat var mörker och jag tänkte först bara gör någon som blåste ut ett ljus, men så blev det till en födelsedagscupcake istället. Vilken otrolig skillnad det är beroende på vilket papper man använder när man ritar med kol förresten. Ska visa en annan bild jag gjorde på annat papper sen så får ni se skillnaden. Föredrar det här pappret!
 

Marmorburkar

 
Några av er kanske minns de två brickorna jag tidigare klätt in i dekorplast? Jag har i alla fall även gjort två stycken burkar för att förvara mina penslar och pennor! Det är alltså vanliga konservburkar som diskats rena och dekorplast från Bauhaus. Tycker de är så fina!
 

Besöksrekord!

 
Alltså hjälp, vad hände idag? Från att ha haft max 50 besökare är det idag uppe i 320? Har min blogg länkats någonstans på en större blogg eller vad är det frågan om? Skitkul i alla fall! HEJ alla nya! Hoppas ni vill följa bloggen och se mer konst, pyssel och hantverk! Så himla kul med alla kommentarer om lampan, tack tack tack! Blev verkligen chockad och skitglad när jag loggade in nu på kvällen!
 

DIY Lampa

 
 
Sist jag var hemma hos mina föräldrar för någon vecka sedan påbörjade jag och mamma "Projekt lampa". Jag hade haft tankar på att göra en sån här i över ett år och nu fick vi äntligen tummen ur. Vi har samlat på oss massa virkade dukar från loppisar under årets gång och så åkte vi och inhandlade tapetklister.
 
Såhär gjorde vi:
1. Se till att ha en massa virkade dukar...
2. ...och tapetklister...
3. ...samt en rund form som det går att tömma ut luften ur, vi  hade en badboll men en ballong funkar också.
4. Klä in bollen i dukarna. Testa gärna en gång utan klister för att se till att dukarna räcker och fundera ut på hur du vill placera dom. Vi satte på en duk i taget och penslade på rikligt med tapetklister. 
Problemet vi hade var att dukarna föll av när vi hade bollen hängandes på det här viset. Vi la istället upp den på yta så att dukarna inte kunde trilla lika lätt. Det krävdes ett par lager med lim för att få det att sitta, och tar ett par dagar att torka. Vi märkte också att det fungerade bättre med dukar av lite tjockare material, de tunnare behövde förstärkas med lim ytterligare en gång.
 
5. När allt har torkat, töm ut badbollen/ballongen och ta bort ev. limrester. Vi hade en duk som vi klippte ett runt hål i mitten på där lampsockeln ska in. Det vi ännu inte har gjort är att fästa lampsockeln i lampan. Men vi tänkte kanske göra någon form av ståltrådsanordning i toppen för att få den att fästa. Lite oklart ännu, men lovar att visa när den sitter uppe hur vi löste det!
 

Breathe

 
Skrev tenta i växtfysiologi idag. Det hade kunnat gå bättre om jag hade börjat plugga i god tid... Jag är verkligen extremt duktig på att skjuta upp saker. Det störigaste är ändå att när jag egentligen borde plugga så får jag alltid den största lusten att skapa istället. Men det får jag inte göra förrän jag har pluggat. Men så skjuter jag ändå upp det och sitter och slösurfrar istället och så blir ingenting alls gjort istället, varken roliga eller tråkiga saker. Är det bara jag som gör såhär? Den här bilden får typ representera hur tentan kändes... 

Mitt lilla zoo

 
Här är alla mina mönstrade djur jag gjort hittills! Några av dem har fått nya hem. Björnen sitter uppe i vår hall. Jag började bli väldigt trött på dessa, men nu när jag fått vila lite från dom (typ två veckor haha) så är jag lite sugen på att göra fler. Kan inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst, kanske kronhjorten? 
Vilken är er favorit?
 

Feathers

Liten akvarellkladd.

Sent julpyssel

 
Den här koppen som jag målade innan jul har jag helt glömt bort att visa. Man kanske ska kolla på den på ett litet avstånd, tittar man när ser man att "korsstygnen" är eh, ganska ojämna och fula. Det kanske inte är världens bästa idé att dricka vin samtidigt som försöker måla någonting. Jag hade pysselkväll med två vänner och en box vin, vilket var skittrevligt, men kanske inte det smartaste om man vill ha ett bra resultat! Koppen är målad med en röd porslinspenna från Panduro!
 

En till hund

 
Här är en till snabb akvarellhund jag gjorde häromdagen. Jag tror jag börjar tycka att hundar är de roligaste djuren att måla. För tillfället i alla fall. 
 

Sad little pug

 
Målade en liten mops igår, de är de sötaste hundar jag vet! Det är så avslappnande att bara få kladda lite i akvarell utan att bry sig om att slutresultatet ska bli perfekt!

It's Saruman!

 
Jag fortsätter att försöka göra porträtt. Visst blev det här mycket mer likt personen det ska föreställa än mitt så kallade självporträtt? Är inte helt nöjd, men det går åt rätt håll! Det är så kul att känna att se att man utvecklas!
 

Washitejpat skrivblock

 
Borde egentligen sitta och skriva i det här blocket just nu, men ville bara visa ett enkelt sätt man kan göra ett block lite mer personligt och fint. Har tejpat med två olika tejper diagonalt och sedan tryckt ut text med min Dymo (som för övrigt kan vara det bästa pysselköpet 2013).

Kronhjort

 
 
 
 
Äntligen klar! De andra djuren jag ritat har varit på A5 papper, alltså ca 15x20 cm tror jag. Den här gången blev det en kronhjort på 40x50 cm canvas. Hjälp vad det tog tid. Jag sörjer lite att det var en beställning och att hjorten inte får bo kvar hemma hos oss... Men förhoppningsvis kommer han att trivas i sitt nya hem!

Känslan när man lagt ner tid och arbete på något och det blir förstört

 
Fortsätter att öva porträtt. Denna gång i kol. Det ska föreställa en bloggare, men det ser lite ut som en blandning mellan henne och Carolina Gynning. Jag blev i alla fall ganska nöjd med håret, något jag tycker är skitsvårt. Läppar är också megasvårt, men underläppen blev ganska bra tycker jag. Men när jag väl kände mig klar och la ifrån mig blocket så spiller jag såklart ut mitt glas med läsk. Kul. Skitkul. Verkligen. Åååååhhhh. Till råga på allt så blev resten av mitt skissblock förstört också. Tack och lov var det uppslaget så att bara de tomma papprena bakom den här teckningen blev förstörda, inte några tidigare verk. Men. Så. Himla. Irriterande.
 

Mjau

 
Ritade den här igår inspirerad efter att ha surfat runt på feministiska boards på pinterest!