Magic

 
Lyssnar på Coldplays nya album och kladdar lite låttexter. 
 
 

Promarkers del III

 
Fortsätter att öva på det här... Blir bättre och bättre på hudtoner tror jag, men fräknar var verkligen en utmaning! Några tips på hur man målar fräknar på bästa sätt? Vill liksom att de ska flyta in i hudtonen lite mer, men ändå behålla formen och inte flyta ut till stora blaffor. Jättesvårt utan att ta en annan färg som ligger närmare hudtonen, men det är den här färgen det ska vara för att likna den bilden jag ritat av. Svårt! Men kuuuul!

Stenmarkörer till växterna

 
Nu har jag målat lite till på några av stenarna jag hittade i garaget hemma hos mina föräldrar. Jag såg sådana här markörer i sten på en affär, och de kostade typ 20-25 kronor styck. Varför lägga pengar på det när man kan göra det superenkelt själv? Ett gäng stenar och en tuschpenna är allt som behövs! Eventuellt ett lager lack om man ska ha dem utomhus, våran balkong är väldigt skyddad från regn så jag tror att de här kommer att klara sig utan lack! Världens enklaste pyssel tror jag?

Promarkers del II

 
Okej, jag gillar de här pennorna mer och mer! Förutom det lite mer rosa partiet på kinden som inte blev riktigt som det skulle så är jag rätt nöjd! Att det kunde vara så roligt att måla hud? Det känns som att det här är det enda jag kommer rita ett tag framöver, promarkers porträtt! Vill bli riktigt riktigt bra på det!
 

Promarkers!

 
För ett tag sedan så köpte jag ett gäng promarkerspennor, men har inte riktigt använt dom förrän nu. Fattade inte hur jag skulle blanda färgerna i varandra och så, men efter 3-4 youtube-tutorials så kände jag mig redo för att testa! Det här blev mitt första försök! Scannern gjorde nåt knäppt med färgerna, de flyter faktiskt ihop lite bättre i ansiktet IRL. Men är helt okej nöjd för ett första försök, lite för gul hudton och t-shirten var sådär. Ansiktet har lite konstig form upptill också... Och så lite skelögdhet på det. Men håret blev jag nöjd med för en gångs skull (även fast detaljerna i det inte riktigt kommer fram i den här bilden)! Jag förstår verkligen varför de här pennorna är så hyllade, efter bara en teckning känner jag att jag aldrig vill måla med något annat material (inte på ett bra tag i alla fall...)! Jag vill kunna göra lika fina porträtt som Anna Ileby, kolla här vad fina porträtt hon gör! Öva, öva, öva...

Stenkonst

 
 
Man behöver inte alltid måla på papper! Här har jag istället målat på tre stenar som min familj plockat på sig i Grekland när jag var liten. Det är rätt knäppt egentligen, vi samlade massor av fina stenar på stranden, säkert något kilo varje år i alla fall. Och det packade vi med i resväskorna hem till Sverige? Men det är jag glad för, för de är väldigt fina! Plus att det finns en hel del kvar i mammas och pappas garage till framtida projekt! Vi har också en del snäckor där som jag bland annat använt i det här projektet. På stenarna har jag använt en vit gelpenna på den grå stenen och en svart tuschpenna till de vita stenarna med svart på.
 
Det här får också vara veckans bidrag till torsdagstemat, som denna vecka är barndomsminnen. Jag har så starka minnen av att sitta precis i vattenbrynet där vågorna slår in mot stranden och plocka upp en näve stenar och sortera ut de allra finaste. Kunde sitta så hur länge som helst kändes det som. Det var så kul när jag kollade igenom lådan med stenar hemma hos mamma och pappa och kom ihåg specifika stenar och känslan jag hade när jag hittade dom. Knäppt egentligen, att minnas en liten sten så starkt.
För fler tolkningar på torsdagstemat, kolla in hos Anna!
 

Lampan är uppe!

 
Kommer ni ihåg den här lampan som jag gjorde i början av året? Nu sitter den äntligen uppe och jag tycker att den är sååå fin! Om ni vill veta hur man gör en egen så finns beskrivning HÄR! Min pappa kom på en smart lösning för att fästa lampan i själva bollen. Han tog ett lock i ganska mjuk plast (sitter på hans grekiska honungsburkar men så länge plasten är lite böjlig så att den går att få in i hålet i lampan så borde det funka) och så gjorde han ett hål i mitten av locket som han trädde sladden igenom. Locket är alltså tillräckligt stort för att inte åka ut ur lampan utan det sitter fast där när den väl är inne. Förstår man något av den här förklaringen eller ska jag ta en bild? Jag är i alla fall glad att den äntligen sitter uppe! :)
 

Kronhjort 2.0

 
För ett tag sedan fick jag en beställning på en kronhjort (sån som jag gjort här), men eftersom den förra var på en canvas (och dessutom såld) så var jag tvungen att rita en till för att kunna scanna in och trycka prints av. Funderar på att göra mig en väska av den här, gillar den!
 

Ett Society6-köp!

 
Jag har sålt lite prints, några originalteckningar och så via här, mail och via facebook. Men nu har jag också sålt via Society6! Fick ett mail igår om att Society6 satt in pengar på mitt paypal-konto och fattade ingenting först. Men det är någon som har beställt en väska med det här trycket och ett likadant iphone-skal. Så coolt! Det är lite kul att det skulle kunna vara en person var som helst i världen som bara råkat hitta min sida där (fast mer troligt någon i Sverige som har sett det via bloggen men...), det gjorde mig glad i alla fall! Funderar på om jag ska lägga ut mer av mina bilder där, men jag vet inte riktigt... Det är inte jättebra ersättning på allt (fick lite över 30 spänn nu), plus att det verkar som det stjäls ganska mycket bilder där? Ser samma bilder som cirkulerar under flera säljare liksom... Men det roliga är ju att man kan få bilderna på väskor, iphone-skal, kuddar, klockor, mattor, duschdraperier etc! Om någon har mer erfarenhet av dom än vad jag har, berätta gärna era upplevelser och tankar kring det! Eller hur säljer man sin konst på bästa sätt?
 
Tills vidare kan ni kika in det lilla som jag har lagt upp där, klicka HÄR. Jag tycker personligen att min akvarell-karta gör sig himla snygg som ett duschdraperi! 
 
 
 

Stjärntecken och horoskop

För ett tag sedan så tecknade jag alla stjärntecken till horoskopsidorna i vår sektionstidning på universitetet. Jag har bara visat några stycken hittills, men här är allihopa! Jag är minst nöjd med de mer "mänskliga", det är nog djur som är min grej tror jag... Lejonet och tvilling-katterna är mina favoriter! Vilka gillar ni?
Allihopa går att beställa som prints, maila mig på [email protected] vid intresse!
 
 
Jungfrun
 
 
Kräftan
 
 
 
Lejonet
 
Oxen
 
Fiskarna
 
 
Skorpionen
Skytten
Stenbocken
Tvillingarna
Vattumannen
Vågen
Väduren