Bergsvas i keramik

 
Mitt sista keramikalster från hösten är den här vasen i form av en liten bergskedja med tre toppar. Kanske är jag lite besatt av vaser just nu, har ett helt skåp fullt och jag har skapat i alla fall 5-6 stycken i år  förra året (har absolut inte vant mig vid att det är 2017 än!). Men det är ju så fint, och kul att variera beroende på vad en har för blommor! Just den här tror jag kommer bli vackrast med ett knippe vildblommor i sommar.
 
 
Jag tummade tre olika koner som skulle bli mina bergstoppar. Jag tycker den metoden passade perfekt till det här projektet, för det ger en liten extra dimension att bergen är lite guppiga och har lite organiska former snarare än att jag bara skulle ha drejat eller kavlat tre koner. 
 
Det knepigaste var att sätta ihop alla delarna, jag fick försöka måtta och skära bort väggarna på bergen där de skulle sitta ihop eftersom jag ville ha en sammanhängande insida. Gud vad svårt att förklara, jag hoppas ni får ett hum i alla fall om vad jag menar. När delarna satt ihop kavlade jag en botten som passade och fäste bergskedjan med botten.
 
 
För att göra det till en vas öppnade jag upp i toppen av bergen. Hålen är precis så stora att jag får ner ett finger i varje. Jag valde att glasera i fjordblått och med vita snötäckta toppar. Vasen var för stor för att doppa i glasyrhinken, så jag hällde den blåa glasyren över den och försökta då lämna topparna oglaserade. Därefter tog jag en pensel och bättrade på upptill så att jag fick ett lite ojämnt mönster för snötopparna. Den vita glasyren la jag på med pensel. Ibland tog jag lite mycket glasyr på penseln och lät det rinna ned lite längs med det blåa, vilket jag tycker gav en fin effekt!
 
 
Jag tycker så mycket om den! Den är lite stor och otymplig, men jag tycker den är så fin! Älskar glasyren och att jag gjorde tre toppar istället för två som jag först tänkt. Det enda jag eventuellt skkulle ändra är att göra öppningarna lite lite större för att få plats med fler blommor. Men det är bara en liten detalj, överlag är jag riktigt nöjd med den och ser fram emot att fylla den med blommor hela året!
Helene

Annorlunda men väldigt fin!

Svar: Tack!
Mikaela Puranen

Maja

Så himla fin! Och vad härligt att kunna ha massa vaser i ett skåp som man har gjort själv. Man kan inte ha för många! :-)

Svar: Tack! Haha, vet inte om min sambo håller med ;) Alla vaserna i skåpet har jag inte gjort själv, men en hel del ändå :D
Mikaela Puranen

Linda

Såå fina!! Verkligen! Jag har länge velat testa keramik och 2017 ska bli året då det blir av! Har hittat en keramikverkstad som erbjuder prova-på-kurser på en dag. Har blivit så pepp på att verkligen testa efter att ha sett allt du gjort! :D

Svar: Gud vad roligt!!!! Anmäl dig på en gång, för här är det i alla fall väldigt poppis!
Mikaela Puranen

Jenny

WOW MIKAELA DET HÄR ÄR DET FINASTE JAG SETT NÅGONSIN!!!!!!! Helt OTROLIGT hur duktig du är och jag fattar inte hur du ens kom på idéen?! Är bara helt amazed och försöker komma på något finurligt sätt att fixa mig en egen utan tillgång till keramik... Har ett salt- och pepparkar i form av berg med lite liknande stil, hade varit så häftigt med en hel bergskedja i köket ju! :D

Svar: Tack fina du <3 Jag har också salt- och pepparkaret om det är dem från Lagerhaus? Det var nog där idén föddes tror jag :) Men hmm, du kanske kan använda lufttorkande lera? Frågan är bara ifall den blir vattentät?
Mikaela Puranen

Josefin

WOW! Så fint1 Jag vill också kunna sånt!

Svar: Tack! :D Kolla om det finns kurser där du bor, det är det roligaste jag jag gjort!
Mikaela Puranen

Jess

Okej servisen var fantastiskt men den här?!?! Dör så fin! Keramik är helt klart din grej, wow!

Svar: Alltså tack <3 <3 Blir så glad!
Mikaela Puranen

Wilda

Åh herregud så fint Mikaela! Vilket mästerverk <33333

Svar: Tack <3 <3
Mikaela Puranen

Jessica

Alltså den är SÅÅÅ JÄVLA FIN!

Svar: <3 <3 <3
Mikaela Puranen

Linnéa Elisabeth

Den här är inte bara fin, den är helt underbar!! Ungefär 99 procent av allt du lägger upp vill jag ha i min ägo. Älskar verkligen varenda ett av dina keramikföremål!!
Förresten så kommer mitt Monthly Makers vara inspirerade av något du gjort. Jag tänker inte avslöja för mycket, men det innehåller betong ;) Du får titta in nästa vecka någon gång så får du se! :D

Svar: Men alltså TACK vad fin kommentar <3 Så kul att se ditt MM-bidrag också, blev så glad! :D :D
Mikaela Puranen

Fredrikapåvinden

Men alltså åhhh! Den är såååå fin! <3 Jag läste några kurser kreamik på gymnasiet och tyckte det var så jäkla kul men också sjuuukt svårt. Så ska erkänna att jag blir verkligen superimponerad av alla dina verk!

Svar: Tack snälla <3 <3
Mikaela Puranen

Alicia

Så himla himla himla fantastisk! Perfekt i alla avseenden, älskar färgen. Helt ljuvlig Mikaela, fan vad grym du är!

Svar: Tack <3 <3 <3
Mikaela Puranen

sandra

Såå fin vas men jag tycker nästan den är ÄNNU maffigare bara som dekoration, på bilden utan blommor. Gud, Mikaela, du är så grym på det här med keramik!

Svar: Tack fina du <3 <3 Ja, jag tänkte iaf inte ha den instängd i ett skåp när jag inte har blommor i den :D Ska hitta någon fin plats till den permanent!
Mikaela Puranen

Grahnslöjd

Wooow, jag är sååå imponerad!!!

Svar: Tack <3
Mikaela Puranen

Finurliga fröken

Fantastiskt fin! Va kul att testa keramik. De skulle jag också vilja göra. Och jag tycker du valt perfekt färg på din fina vas. Kram

Svar: Tack snälla! Tycker definitivt du ska testa keramik, det är mitt bästa beslut 2016! Kolla upp om det finns kurser i närheten där du bor :D
Mikaela Puranen

Rebecca

nej vad fina!

Svar: Tack! :)
Mikaela Puranen

Belinda

Alltså så fin :D finns det nån chans att du säljer en sån vas? :)


Kom ihåg mig?