Stora krukor i betong

 
Köpte den här plastkrukan och en till mindre i en second hand butik i Örsundsbro för någon vecka sen, 10 kr för den stora och 5 kr för den lilla. Fint, tänker ni kanske. Fin att ha blommor i. Jag tänkte däremot: betongformar!!!
 
 
Själva urnan var i två delar. Foten var en del och själva krukdelen en del. Så jag tänkte att man gjuter en fot och en kruka och sätter fast dem på precis samma sätt som formen i plast (bild på hur de olika delarna ser ut och sitter ihop längre ner!). Då behövdes bara någonting för att skapa själva hålet i betongkrukan där blommorna ska vara. Den här plastkrukan till vänster på bilden var precis lagom i storlek!
 
 
Gjutning pågår! För att inte innerkrukan som formar hålet ska flyta upp så fyllde vi den med sand och lite andra tunga grejer, rester av tidigare betongprojekt som inte blivit så lyckade tex. På nedersta bilden ser man också hur vi gjuter foten till den lilla krukan. Vi vände den upp och ner mot ett lock i plast och fyllde sedan upp med betong!
 
 
 
Halvfärdigt! Här ser man hur foten ser ut lite tydligare. Innerkrukan i den här mindre satt som berget, svinsvår att få ur! 
 
 
Foten satt inte helt perfekt i hålet, så nu gjorde vi i ordning lite extra betong och gjöt fast de båda delarna i varandra. Klickade bara i lite betong i hålet och ställde ner foten i.
 
 
Tadaaa! Det helt färdiga resultatet av den stora krukan! Jag blev väldigt nöjd faktiskt! Den är lite bubblig då det var väldigt svårt att skaka den tunga betongfyllda formen, men tycker bara att det är lite charmigt! Den lilla krukan är ännu inte helt klar, vi kämpar fortfarande med att få ut innerskålen... Om inte annat får den sitta kvar så får man helt enkelt plantera direkt i den, men det bästa vore om den ville lossna...
 
 
Nu ska den bara fyllas med blommor! Den här stora ska nog få bo kvar hos mamma, vi har inte riktigt plats med fler blommor på balkongen nu. Det är lite svårt att komma fram som det är, hehehehe....
Annika Johansson

Hej!
Vilken jättefin sida du har och väldigt pedagogisk information. Kul att du bor i Örsundsbro,inte långt ifrån där jag är uppvuxen.

Svar: Tack! Vad glad jag blir :) Jag bor inte där, utan i Uppsala! Åkte till Örsundsbro över dagen för att vi hade hört att det fanns bra loppisar där :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?