Balkong odling

 
Jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var kul med växter. Minns ni såna där "Mina vänner"-böcker man hade när man var liten? Där man skulle fylla i grejer om sig själv. På "Jag avskyr mest" hade jag som 9-åring skrivit "åka till Växus" (den butiken finns inte kvar, men det är typ som Plantagen). Det är lite lustigt, för nu tycker jag det är jättekul att gå i växtbutiker och vill köpa med mig typ allt hem. Ännu roligare är det att odla massa ätbara saker! Här är min lilla kryddhylla med citronmeliss, rosmarin, oregano, citrontimjan, basilika och lite sallad. Så härligt att bara gå och plocka några blad att krydda middagen med.
 
 
Och så har vi ett par jordgubbsplantor! Det blev inte jättemånga gubbar i år, men ett par stycken i alla fall. De smakar så himla mycket mer än de man köper i butiken!
 
 
I år har jag för första gången försökt mig på att odla paprika också. Det har kommit en liten en nu, de var lite trögstartade innan juli och värmen kom. Men nu har allting tagit fart och hoppas att det blir några goda paprikor i slutet av sommaren.
 
 
Och så har jag flera tomatplantor. Alltså jag är inte ens jätteförtjust i att äta tomater, men jag älskar mina tomatplantor? Bara själva plantan luktar så himla gott. Jag har ungefär 4-5 stycken som antingen redan har fått tomater eller i alla fall blommar, så det blir nog ganska många egenodlade tomater i år! Tomaterna och paprikorna har jag sått från frön och det är typ lite som mina bebisar... Crazy plant lady... Kan stå hur länge som helst och bara titta på dom efter att jag vattnat alla växter. Okej, creepy, men det är något särskilt med att ha sått dom från frön och se hur stora de blivit nu. 
 
 
Nytt för i år är också gurka! Men det går inte så bra. Någon dag efter att den här bilden var tagen så hade gurkan blivit gul och typ torkat ut? Och då har jag ändå vattnat de jättejättemycket. Vet inte vad som gått fel. De skulle i och för sig behöva en större kruka och något att klättra på men jag trodde att den ändå mådde helt okej bra när den började blomma. Vi får väl se om det blir någon gurkskörd eller inte...
 
Sandra

Så roligt att få läsa om din odling :) hittade din blogg hos unvelo och tänkte att den nog skulle passa mig vilket jag hade helt rätt i!

Sandra

Så roligt att få läsa om din odling :) hittade din blogg hos unvelo och tänkte att den nog skulle passa mig vilket jag hade helt rätt i!

Svar: Åh vad kul :) det har växt på rätt bra sen jag skrev om det sist, kan göra ett nytt inlägg om det i helgen :D
Mikaela Puranen

Magdalena

Hej, ser att inlägget har några år på nacken men var kommer lådan med två nivåer från? Stort tack!

Svar: Om du menar den på första bilden så är den från Ikea och finns numera även i vitt! :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?