Hall-och-vin-fest!

 
Det är mycket Monthly Makers nu men jag tänkte att vi skulle kolla tillbaka lite på en jäkligt kul temafest jag var på i början av månaden. Mina gamla biologklassisar i Uppsala har en tradition med en hall-och-vin-fest runt Halloween. Det hela fungerar lite som en pubrunda, fast man går runt till olika personers hallar som olika stationer istället för olika pubar. Alla stationer har ett tema som man dekorerar efter, klär ut sig till och serverar passande dryck till!
 
 
Den första stationen fotade jag inte, men den andra var det skeppstema! På dörren stod en skylt om att man nu klev ombord på M/S någonting jag inte minns, de hade på skvalpande vågor som musik och bland annat såhär fina dekorationer. Det serverades en romdrink såklart eftersom alla pirater dricker rom och värdarna för stationen var en blandning av matroser och en sjökapten. Mycket fint!
 
 
 Station tre var en tropisk regnskog där det serverades vattenmelondrinkar ur en melon med tapp, så fint! Värdarna var utklädda till biologer i fältkläder (vilket iofs är typ så de ser ut till vardags, haha), ett träd och en paradisfågel. 
 
 
Min grupp var hemma hos Maria och hade tanttema på vår station. Så vi hade kafferep med olika småkakor, kaffe och massvis med olika likörer. Lite Baileys i kaffet är mums! Några ex av Svensk Damtidning och Marias stickningskorg låg framme som tantdekorationer. Men det roligaste var nästan att sminka sig gammal....
 
 
....vilket jag inte tog en bättre bild på än såhär med mobilen men det var riktigt roligt, haha. Kul att få en preview om hur man kanske kommer se ut om 40 år! Rynkorna i pannan kommer nog definitivt att komma, har nästan lite tendenser till dem redan nu. Jag gjorde en massa olika grimaser för att få fram alla rynkor i mitt ansikte och målade i dem med mörka ögonskuggor, och ja, håret är en peruk.
Jag hör lite dåligt, särskilt om det är musik eller mycket bakgrundsljud på, så det bästa var ändå kanske att jag kunde säga "Va? Vad sa du?" flera gånger utan att folk tyckte det var störigt, det hörde ju bara till karaktären ;)
 
Kul kväll i alla fall och temafester är nog det roligaste jag vet!
Sandra

Haha dör lite på sista bilden på dig. SÅ rolig! Men alltså melontapppen, vilken rolig idé!

Svar: Hahaha, jag hade SÅ kul som tant. Och ja, vill också servera melontappsdricka!
Mikaela Puranen

Anna María

Haha! Så roligt och så himla bra sminkat!

Svar: Haha tack, var riktigt roligt att göra faktiskt!
Mikaela Puranen

Emely

Haha nej men vilken rolig fest! Den idèn ska jag kanske sno... ;)

Svar: Sno på, tycker det är en riktigt kul idé, så länge man bor hyfsat nära varandra ;)
Mikaela Puranen

Jessica

Vilket härligt tema! Älskar såna här annorlunda fester och kul att alla verkade ha gått in för det så mycket.

Svar: Det var svinkul och allt blir så mycket roligare när man går all in! ;)
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Vilken rolig idé och så underbart att det verkligen gåtts all-in på temana! Kafferep i bästa tantstil borde man faktiskt ha lite oftare också. =)

Svar: Haha, det tycker jag med! Det var hemskt trevligt!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?