DIY: Tavellampa med stjärnkonstellation

 
Här är en till av de få hemgjorda julklappar det blev i år, en stjärnteckentavellampa (världens längsta ord?)! Den här stjärnkonstellationen är den som är i Kräftans stjärntecken, och var en julklapp till E's syster som är kräfta. Det var lättare att göra den än jag trodde faktiskt, såhär gjorde jag! 
 
 
Jag började med att måla canvasen till en galax med stjärnhimmel. Jag började med att grunda hela tavlan med svart och sen hade jag på olika blåa, lila och rosa nyanser som jag med en hyfsat stor pensel gjorde stora cirklar med. Därefter var det bar att börja dutta stjärnor med vit färg!
 
 
Googla fram just den stjärnkonstellationen som du är intresserad av och plocka fram en ljusslinga. Jag kunde verkligen inte hitta någon med färre lampor än 10, till Kräftans stjärnbild behövdes bara 5 stycken. Så jag tog den ledslingan jag hade hemma med typ 20 lampor och så tejpade jag fast resten på baksidan. De syns inte igenom att det lyser bakom tavlan också, så det gör inte så mycket tycker jag. Jag tryckte bara igenom de 5 lamporna där jag ville ha dem, och fäste de lite extra med tejp. 
 
 
Baksidan är inte direkt fin, men den ska man ju inte titta på ändå. Jag äger tydligen ingen bra tejp överhuvudtaget, allt bara lossnade. Så jag rekommenderar att man använder sig av en riktigt stark tejp när man tejpar fast baksidan! Dessutom är det jätteviktigt att använda en ljusslinga som inte blir varm för att minimera brandrisken!
Julia Müller-Sandvik

Wooow, vilken smart idé :D Fantastiskt!

sv: Åh, I knooow, jag älskar dem, de är riktiga favoriter :)

Svar: Tack :D Det var en uppskattad present också :)
Mikaela Puranen

Julia Müller-Sandvik

Angående din fråga om filmerna: Japp, jag såg alla fyra igår. Har även hunnit se en idag. Jag ser på film hela hela hela dagen, det är mitt substitut för att lyssna på musik. Jag lyssnar på film ^^

Svar: Det kommer bli en lång lista till nästa år med andra ord ;) Kul! :D
Mikaela Puranen

Jess

Jättefint! Blir verkligen sugen på att göra en ljustavla nu när både du och Sandra/atilio visat upp era, så himla fint verkligen :)

Svar: Tack! Ja, Sandras var så himla fina också! :)
Mikaela Puranen

F R I D A ▴

wow vad häftigt!

Svar: Tack!
Mikaela Puranen

Hanna Karlsson

Vad snyggt det blev!

Julia ♥

Den var ju jätte cool! :-)

Svar: Tack :)
Mikaela Puranen

Matilda

Så fin! Blir lite pepp på att göra något liknande.

Svar: Det tycker jag definitivt du ska göra :) Det var väldigt rogivande att kladda färger för att skapa galaxmålningen :)
Mikaela Puranen

G I N A ~

grymt! :o


Kom ihåg mig?