Monthly makers inspiration: LERA

 
Här kommer ett inlägg med lite inspiration för månadens tema som är lera! Ni hittar all info hos Anna María som är månadens värd. Till alla de här projekten utom ettt har jag använt lufttorkande lera från Clas Ohlson, kostar ca 60 kronor om jag inte minns helt fel! 
 
Det här första tipset är kanske lite fel säsong, men det är julgransdekorationer av lufttorkande lera. Jag kavlade ut lera och sen har jag lagt på en spetsduk som jag kavlat över för att få fram mönstret. För att få formerna har jag använt pepparkaksformar, men det går lika bra att skära för hand. Hålen för upphängning är gjorda med sugrör. Den här idén går såklart att anpassa till säsong, kanske man kan göra en liten girlang med lerhjärtan på tråd? Eller göra harar och kycklingar att hänga i påskriset?
 
 
Det här är kylskåpsmagneter del 1. Även här har jag använt pepparkaksformar för att få till formen på djuren. Därefter har jag målat med akrylfärg och limmat fast en magnet på baksidan. Roligast är att föreviga sina egna djur tycker jag!
 
 
Det här trädet gjorde jag på en bildlektion i gymnasiet, vi fick hålla på förvånansvärt lite med lera. Det var lite tråkigt. Men min tanke var att jag ville ha ett smyckesträd. Det här var innan de såldes billigt på Glitter, Åhléns och liknande, jag hade bara sett ett svindyrt på någon fin inredningsbutik. Så jag gjorde en egen variant! Vilket så klart är mycket roligare än att köpa! Den här är gjord av stengodslera (tror jag?) som bränns i keramikugn. Dock hade vi inte några glasyrer tillgängliga på skolan, så vi fick måla med akrylfärger.
 
 
Man kan använda naturen på olika sätt för att göra avtryck i leran. Här ett lönnblad som kavlades på leran och så skar vi ut konturerna med en vanlig liten kniv. Den här användes sedan som ett ljusfat, men man kan ju ställa vad man vill på den. Eller lägga den i en skål så att den torkar och får en rundad form. 
 
 
Kylskåpsmagneter del 2. De här är utskurna för fri hand med en kniv och sedan målade med akrylfärg.
 
 
Kaninkrukan Herman är även han gjord av lufttorkande lera. Det lutar lite åt att jag gör någon mer djurkruka den här månaden, eller så kanske jag testar något helt nytt. Men jag är väldigt förtjust i djurkrukor alltså... Jag ska i alla fall testa att göra egen lera efter ett recept jag hittade på the internetz, återkommer med recension om det var något att ha!
 
Jess

Härligt med inspiration! Är väldigt förtjust i djurkrukan och funderar på att göra något liknande, men har ungefär hundra andra idéer som också vill bli gjorda så ah, beslutsångest.

Svar: Jag gillar den också! Tror jag ska försöka börja på någonting i helgen, blev så himla sugen på en ponnykruka! Eller vi får se, det kanske blir något helt annat!
Mikaela Puranen

Malin / Inte vego, men

Men vad gullig Herman var!

Svar: Tack! Jag gillar honom med, dessutom hittade jag en kompis till honom på loppis i helgen!
Mikaela Puranen

Sandra Lundin

Älskar verkligen isbjörnen och berget :) Så fina! Har lite idéer på vad jag ska göra men ingen riktig tid att sätta igång än. Men snart!

Svar: Berget är min favorit! :) Jag hinner nog inte förrän till helgen, men då jäklar!
Mikaela Puranen

Alicia

Jag är igång! Tror jag. Har gjort några grejer ikväll och nu måste jag bara vänta på att de ska torka, sen ska jag måla :) Ser verkligen fram emot att få höra hur det går för dig att blanda till en egen massa, samt är väldigt nyfiken på om det skulle vara så att det kanske blev en ponnykruka nån gång!

Svar: Vad spännande, undrar vad du hittat på för fantastiskt den här gången! Ja, jag undrar hur det kommer bli! Jag har en backup-plan ifall den egna leran misslyckas i alla fall, men utmaningen blir i att testa åtminstone!
Mikaela Puranen

Borgmästaren

Roligt att se så många saker. Kul idéer. Tack för inspirationen.

Svar: Kul att du gillar det! :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?