Monthly Makers tema lera

 
Den här månadens tema för Monthly Makers är lera. Om du inte hört talas om Monthly Makers förut så är det en kreativ utmaning under året som har ett tema varje månad. 12 bloggare är värdar för varsin månad. Värd för den här månaden är Anna María och i hennes inlägg kan man länka sitt eget bidrag, eller använda #monthlymakers på andra sociala medier. Vill du veta mer så finns ytterligare information finns på Facebooksidan!
 
Till månadens tema blev jag inspirerad av Sara som driver bloggen Litet Arkiv som förra månaden återbrukade glasburkar genom att klä in de i en fantastiskt fin cernitlera. Jag hittade en lufttorkande lera på Panduro som också hade en fin stenig struktur som den som Sara använde. Den heter granitlera om ni vill leta efter en samma. Dock vet jag inte om jag vill rekommendera den, jag tycker att den var svårarbetad, kanske på grund av att det typ är små små grusbitar i den? I alla fall så var den inte särskilt följsam trots att jag värmt upp den innan. Men det hade varit helt okej om resultatet hade blivit bra. Kolla in min instagram för mina fails på den här månadens tema, heter mpv_art där. 
 
Mitt bidrag är i alla fall det här björnfatet som är gjort av den där granitleran. Jag var ganska nöjd med hur den såg ut tills jag lät den torka över natten. På morgonen fann jag den nämligen sprucken på flera ställen, bland annat över halsen som syns rätt tydligt. Ett av bakbenen hade halvt lossnat och ett öra hade trillat av. Men efter lite första hjälpen med Karlssons klister så ser den acceptabel ut i alla fall! Jag tänker mig att det är lite av en björngud som man kan tillbe och lämna gåvor och offer till på fatet. Fast egentligen tänkte jag förvara mina ringar där, tror det blir fint med lite bling till den steniga ytan!
 
PS. Jag skrev ju förresten förut att jag skulle testa att göra egen lera, jag har gjort det också och lovar att återkomma med recension! Mitt lilla verk har dock inte torkat ännu, så jag har svårt att utvärdera hur det har gått än!
Alicia

Alltså, du har haft sån himla otur känner jag! Nog för att jag heller inte litar till fullo på leran - men att den ska hålla på och spricka bara lite för att den har lust? Nä fy! Det är ju vanligt att leror krymper när de torkar eller härdar, så att bädda in ett hårt föremål som en glasburk i lera kan vara knixigt, men detta är första gången jag hör om en björn som ba tappar kroppsdelar under natten. Supermärkligt, och inte alls inspirerande! Med det åt sidan tycker jag verkligen om ditt gudafat! Väldigt fin formgivning och så kul och annorlunda idé! Och jag gillar att jag har återkommande fågeltema och du återkommande björntema, hehe.

Väldigt nyfiken på blanda-egen-lera-experimentet också! :)

Svar: Haha, ja björnar har på sistone blivit en favorit hos mig! Älskar deras former så det är kul att avbilda dem! Vore så coolt att åka till Alaska och kolla på lite grizzlybjörnar!
Egen-lera-experimentet kommer förmodligen upp i helgen! En hint är att det inte blev jättebra, men inte heller alldeles förskräckligt!
Mikaela Puranen

Anna

Tråkigt när det blir sådär! Tyckte det blev jättefint ändå!

Svar: Tack! :)
Mikaela Puranen

Sanna Preifelt ❤

Men wow, älskar granitleran, och du är ju extremt duktig!
Men vad tråkigt att den vart sprucken och allt sådant. Jag är sugen på att göra ett sånt där ägg-kartong-fat som Sandra visade häromdagen, då kanske vit cernitlera skulle kunna funka? Jag är ju inte så bra på leror och pyssel och sådant... :$

Svar: Det borde absolut gå med cernitlera! TESTA! :) Jag tror säkert du är bättre än du tror!
Och tack :)
Mikaela Puranen

Vajb

Det är verkligen jättefin, även om den är lite sprucken. Du lyckades laga den fint och det kommer att bli ett perfekt ring-fat :)

Svar: Tack! :) Jag tror det jag med, ska hitta en perfekt plats för den att stå och se gudomlig ut på med sina ringar så ska jag fotografera det sen ;)
Mikaela Puranen

ISA

SVAR: åh, så du bor i Uppsala? min gamla stad ;) härligt att ni med hade fint väder. kram!

Svar: Ja och du bor i min gamla stad haha! Är från Stockholm från början. Eller ja, Upplands Väsby men det hör faktiskt till Stockholms län! :P
Mikaela Puranen

Sofia

Men gud vad fin!!

Svar: Tack! :)
Mikaela Puranen

humle

den här är verkligen helt fantastiskt söt!

Svar: Tack!
Mikaela Puranen

Ida

Å, sicken vilken otur, men tur att lim kunde rädda björnen. Kanske hen nu har gått igenom sådana trauman att hen är en riktigt prima björngud, haha ;)
Tycker den är så himla söt!

Och whaaa så spännande med hemmagjord lera, blir supernyfiken!

Svar: Åh vad jag älskar den här kommentaren! Klart man måste gå igenom lite motgångar för att kunna bli gudomlig! ;)
Inlägget om hemmagjord lera kommer förmodligen i helgen, så håll utkik :)
Mikaela Puranen

Borgmästaren

Riktigt snyggt med sten-looken. Hade aldrig hört talas om granitlera. Kul med nya saker men den här ska man kanske hålla sig borta ifrån om man inte vill bli besviken.

Svar: Haha, jag misstolkade inte ;) Men ja, jag tyckte att leran var sååå himla fin och så gick det knappt att göra något i den. Det skulle kanske gå att göra något mer platt, typ bara ett vanligt fat tror jag skulle gå bättre.
Mikaela Puranen

Borgmästaren

Ha ha. Det kunde kanske misstolkas. Din blev fin men jag hade blivit besviken av svårarbetad lera.

Silje

Til tross for at den sprakk og ikke ble helt slik du hadde tenkt, syns jeg denne bjørnen ble kul og stilig. Likte godt det litt røffe utseendet på den :)

Svar: Tack! Jag gillar också strukturen på den här leran, även om den var något svårarbetad! :)
Mikaela Puranen

Johanna

Vilka fina bilder du tar! :)

Svar: Tack vad glad jag blir!
Mikaela Puranen

Daisy

Synd att den sprack, fast själv tycker jag den är lika fin ändå c:

Svar: Tack, jag gillar den också ändå, det är väl lite av charmen att det ska se hemgjort ut ;)
Mikaela Puranen

Jess

Inte hunnit eller orkat sitta vid en dator förrän nu, men jag gillar verkligen ditt bidrag! Har också den granitleran och vet du, jag tycker faktiskt inte det gör något att den spricker. Känns som det passar in i den redan ruffiga strukturen på något vis :)

Svar: Ja men det har du rätt i! Jag funderar på att göra bara ett vanligt litet fat av den leran jag har kvar, tror den är bättre för lite enklare projekt än att försöka skulpturera något djur!
Mikaela Puranen

Sandra Lundin

Så seg jag varit på att kommentera ditt bidrag men jag tyckte att björnen blev så fin :) Tycker att ditt val av lera passade superbra och känslan fatet fick var perfekt. Synd bara att den inte höll ihop prick så som du ville :/ DUmma lera! Fast nästa månads tema blir minst sagt knivigt så då kanske jag älskar lera :P

Svar: Tack! Jag är nog nöjd ändå trots missödena, fast ja, det där snittet över halsen ser lite obehagligt ut :P Jag är också lite rädd för nästa tema, haha. Men det kommer nog gå bra, jag har gjort en första inspirationsvända på Pinterest och kanske kommer det bli någon idé från det!
Mikaela Puranen

Jessica

Alltså den blev ju megasöt! Men segt att leran inte samarbetade!!! Dock så undrar jag om den här leran skulle värmas upp? För min lufttorkande lera skulle vara helt hemsk om den var för uppvärmd, då bara spricker den för att den börjat torka liksom. Men bra kämpat trots motgångar!!

Svar: Tack! Jag tror att den skulle det, för den var så sjukt hård innan så den knappt gick att jobba med. Men du har rätt, kanske var det som var problemet!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?