Höstens färger

 
Det är så himla vackra färger ute i naturen just nu, en salig blandning av gröna, gula, orangea och röda toner. Jag kände att jag ville bevara det som är just nu på något sätt så på en promenad så plockade jag mig en liten kasse med vackra löv och lite bär. Jag rekommenderar att man sätter igång med sitt lövprojekt samma dag eller senast dagen efter, för jag väntade lite längre och många av bladen hade hunnit torka och bli fula. Ekbladen hade t.ex. helt förlorat sina färger och var bara brundassiga. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med mina löv så jag lekte lite med scannern och skapade lite höstmandalas. Kanske att jag gör något mer med de bilderna längre fram (funderar bl.a. på ett mönster att slänga upp på min Society6-shop) men just nu får de vara såhär enkla och oredigerade. 
 
Många känner att hösten liksom är en nystart för dem, men som jag nämnt tidigare är det svårt för mig att känna likadant. Jag önskar att jag kunde det, men för mig är hösten mest bara melankolisk. Det är som att jag i och med skiftandet av årstiderna blir medveten om att allting går över, saker tar slut och ersätts av något nytt. Inget är för evigt. Träden fäller sina löv och står sedan nakna, blottade mot kylan som tränger in. 
Ja, melankoliska känslor som sagt. Jag antar att det är den känslan jag vill bevara och minnas likväl som de vackra höstfärgerna.
Silje

Så utrolig fint, rett og slett en herlig kombinasjon av farger og mønser! Elsker også fargene om høsten :)

Svar: Tack Silje! :)
Mikaela Puranen

Annica

Älskar mandalas i typ alla former, men dina var verkligen superfina! Jag är ju en av dem som tycker om hösten, jag älskar färgerna som blir och hur luften luktar, det känns som att jag blir mer dämpad och eftertänksam och jag gillar det, även om det blir melankoliskt ibland ..

Svar: Tack! Jag älskar också färgerna och den här hösten har faktiskt varit helt fantastiskt fin! Solsken i princip jämt (förutom när jag var på västkusten en vecka) och det gör ju humöret lite bättre :) Det är mest mörkret som gör mig nedstämd, men det är bara att acceptera att höst och vinter inte är de årstider då jag mår som bäst.
Mikaela Puranen

ISA

men vad jobbigt ändå att känna så inför hösten.. melankoli.. Jag försöker se det som nystart och "allt är möjligt" istället. hehe ;)

Svar: Ja jag vill ju helst inte känna så, men jag får helt enkelt acceptera att jag mår lite sämre på hösten och vintern, tyvärr! Försöker tänka positivt och hitta på roliga grejer för att må bättre men det det hjälper inte helt och hållet :P
Mikaela Puranen

ISA

förresten! OM du är på SU något nuförtiden får du gäääärna hojta till om du vill ha en kram elelr två!

Svar: Jag är där varje dag från och med nästa vecka igen :) 9-16 vareeeeenda dag, yey.
Mikaela Puranen

Wilda

Åh vad fint! Känner ju som du även om jag gillar hösten fram till nu när vädret är grått och mörkret kommer. Så himla bra idé att göra mönster. Jag ska försöka få tag på löv innan de tappar färgen för mycket och testa att bevara dem med glycerin eller något sånt.

Svar: Tack! Det har ändå varit väldigt väldigt fint väder större delen av hösten och det gör det lite lättare tycker jag :) Ja, vad kul testa! Hört att det ska funka med decoupagelack också, men har inte testat själv!
Mikaela Puranen

Stina - Tillvaron.se

Trots melankolin (eller kanske tack vare?) - sjukt fina konstellationer! Blir sugen på att test något liknande :)

Svar: Lite både och förmodligen ;) Tack! Jag är sugen på att scanna in mera grejer och experimentera med scannern som verktyg :)
Mikaela Puranen

Klara

jättefina! blir väldigt inspirerad av det här faktiskt. så fina, men ändå så enkla liksom. :)

Svar: Tack, vad kul att höra :)
Mikaela Puranen

Linnea

Men åh, så fint!!

Svar: Tack!
Mikaela Puranen

Julia

Va fint! jag har också pysslat på lite med höstlöv, hur kan man liksom undvika när de har så vackra färger! Men du har använt dej av skanner sen.. får man fråga hurdå? :D

Svar: Tack! Det är superenkelt, jag lade bara löven i den formen jag ville ha direkt i scannern, precis som om jag skulle scanna ett papper :)
Mikaela Puranen

Jess

Älskar alla färger som är nu, försöker njuta till max för jag vet ju att träden snart står där med tomma grenar. Tycker du har gjort väldigt fina lövmandalas, är särskilt förtjust i den mittersta. Gillar tomrummet i mitten :)

Svar: Färgerna är verkligen fantastiska, jag försöker också njuta av dem så mycket som möjligt! Det botar lite höstmelankoli i alla fall :)
Mikaela Puranen

Matilda

Känner så igen mig, så himla väl. Perfekt att bota bort melankolin med lite kreativitet tänker jag, för lövkonstellationerna var hur vackra som helst.

Svar: Precis så tänker jag med! Och att försöka sysselsätta mig med roliga saker :)
Mikaela Puranen

Sanna | Beauty & Bride

Guud vad vackert. Så enkelt men samitdigt väldigt kreativt. Vad tråkigt att du känner melankolin, jag känner ju tvärtom den där nystarten. Men kanske går det att intala sig själv? Efter ett tag kanske du kan se det positiva med hösten :) Kram

Svar: Tack! Ja, det verkar som de flesta får nystartskänslan, men inte jag. Jag försöker att inte gräva ner mig totalt i deppiga tankar och tänka mer positivt, men hösten och vintern är bara inte mina bästa årstider. Men försöker hitta på massa roliga saker så att det känns bättre :) Kram!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?