Mina första drejade föremål

 
 
Okej, nu börjar keramikbonanzan på den här bloggen som nog kommer hålla i sig ett tag, särskilt med tanke på att jag börjat en till kurs nu! Men vi börjar med att kika på vad jag skapade på den första kursen! Ni har ju redan sett kaskelotkrukan som jag gjorde till Monthly Makers miniatyr men nu har jag hämtat hem resten av mina verk också. Jag hann med att dreja vid ett kurstillfälle bara eftersom det bara fanns 3 drejskivor på 8 personer, så nu är jag väldigt sugen på att lära mig det bättre!
 
Det jag lyckades skapa är i alla fall två små vaser, de är kanske 10 cm höga. Helt okej första försök tycker jag, för det var inte den enklaste tekniken jag testat direkt. Men så himla roligt! Det knäppa med de här två är att jag har använt exakt samma glasyr, men ändå fick de såhär olika färger. Planen var att de skulle vara mer gröna som den vänstra vasen, men keramiken har sitt eget liv! Det berodde förmodligen på att jag hade de i glasyren olika lång tid och då blev den ena mörkare än den andra. Det enda som grämer mig lite är att den mörka egentligen har en bättre form, så jag hade hellre sett att den vänstra hade blivit mörk så att den finaste hade fått se ut som jag hade tänkt mig. Men men, jag gillar dem båda ändå och man kan aldrig ha för många vaser! 
 
Matilda

Åh! Blev ju huuur fina som helst! När jag bara såg bilden på Bloglovin först trodde jag du hade köpt dem och blev avis för en sekund. ;) Häftigt att hantverket lever sitt eget liv - om än på både gott och ont! Som sagt, hur fina som helst.

Svar: Tack :D Haha, ja men verkligen på gott och ont! En annan skål jag hade glaserat i turkost hade fått massa prickar på ett ställe fast den skulle vara enfärgad, men det var fint det med!
Mikaela Puranen

sandra

Men alltså WOW, är superimpad! De är ju hur fina som helst :D

Svar: Tack! <3
Mikaela Puranen

Louie

Jättefina!

Svar: Tack :D
Mikaela Puranen

Pernilla

Åååh så fina! Jag hoppas kunna gå en keramikkurs till hösten, i vår var allt fullbokat :(

Svar: Tack! Åh, vad tråkigt :( Det verkar som det blir fullbokat jävligt fort, hoppas du får en plats i höst!
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Superfina!! <3

Svar: Tack Ruth! <3
Mikaela Puranen

Annica

Åh vad fina! Kul ändå att de blev så olika tycker jag 😊 Jag ser fram emot alla keramikinlägg!

Svar: Tack! Åh, vad roligt jag är lite rädd att det kan bli tjatigt haha, jag kanske får sprida ut inläggen lite ;)
Mikaela Puranen

Form&Känsla

Så fina, snyggt med två nyanser tillsammans/Linda

Svar: Tack! Kul att höra från en keramiker :D
Mikaela Puranen

Lund Johanna

Hur fina som helst ju! Är det där nybörjarvaser alltså? Hade kunnat säljas dyrt på vilket galleri som helst!

Svar: Tack! Japp, första gången jag drejade något alls! Jag fick dock lite hjälp med att centrera leran först av min lärare för att kunna komma igång, för den biten tycker jag är skitsvår :P Målet med den här kursen jag går nu är att kunna centrera själv!
Mikaela Puranen

Alicia

Men hur bra är du inte?? Dreja är ju apsvårt, och på dina vaser ser det ut som om du inte gjort annat! Jag tycker också om att de blev lite olika i färg och form, men ändå är ett uppenbart par. De står såå fint ihop! Fy vad inspirerad och sugen jag blev på keramik! <3

Svar: Men tackkkkk <3 Du ska se vad jag drejade igår, tror minsann den blev ännu finare! Det blev en lite större vas med en annan form, men alltså det är SÅÅÅÅ roligt! Vill bara dreja hela tiden nu, men tyvärr vill alla andra på kursen det också hehe :)
Mikaela Puranen

Jessica

Men alltså jösses AMALIA vilka fantastiska skapelser!! Du är helt fenomenal!

Svar: <333
Mikaela Puranen

Wilda

Alltså du är så jäkla duktig! Trodde helt klart att du hade köpt dem dyrt eller fyndat rejält på någon second hand när jag såg dem. Magnifika!

Svar: Tack snälla du <3
Mikaela Puranen

Johanna

men shit så fina!! grymt sugen på att gå en till keramikkurs!

Svar: Tack! Jag med, var sista tillfället igår och nu känner jag mig så.. tom? Hur ska jag spendera min tisdagskvällar nu!?
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?