Lästips

Jag har varit sjuk i vad jag antar är årets influensa i en vecka nu och inte orkat göra någonting. Eller det är förresten halvsant, i fredags så var jag tvungen att åka till universitet och hålla en presentation trots hög feber och värkande kropp. Men sedan dess har jag bosatt mig i soffan och bara sträckkollat på serier så fort jag orkat. Egentligen har jag varit tvungen att läsa ett gäng vetenskapliga artiklar inför en uppsats jag ska skriva, men jag har inte kommit längre än till abstractet förrän mina ögonlock har sagt nej tack och så har jag somnat istället. Så, det finns inte så mycket kul att säga eller visa när min vecka bestått av tupplurar och soffläge. Istället tänkte jag tipsa om andra bra blogginlägg att läsa tills jag återhämtat mig!
 
Källa: Beatrice/Herbariumet
 
Beatrice har postat samlingsinlägget med alla bidrag på tema avtryck, så mycket inspirerande grejer! ÄLSKAR verkligen att kolla på samlingsinläggen varje månad och hur olika (och ibland lika) tolkningar alla gjort!
 
Apropå Monthly Makers så blev Alicia intervjuad av slöjdbloggen Kurbits, läs intervjun här!
 
Källa: Anna María Larsson
 
Anna María tipsar om ett smart sätt att hänga upp tavlor utan att behöva göra hål i väggen!
 
Sandra ryter ifrån om rasister som påstår sig vilja skydda kvinnor fast det egentligen handlar om att använda jämställdheten i deras egna rasistiska syften.
 
Vardagsrasismen skrev tidigare i år på samma tema "De som bryr sig mest om Köln bryr sig minst om offren".
 
 
ABM har färgat servetter med shibori-teknik, så jäkla snyggt! Jag är så sugen på att textilfärga och göra egna servetter efter att se dessa och de här som Jessica färgade med rödkål till tema avtryck!
 
Källa: Honestly WTF
 
Jag har länge tänkt göra ädelstenstvålar, säkert i tre-fyra månader har jag bara haft materialen liggandes hemma utan att det blivit av. Om ni också är sugna så finns det en bra tutorial här som visar hur man kan gå tillväga! 
 
 
Niotillfems läsare tipsar om recept med endast 5 ingredienser! Del 1, 2, och 3!
 
Ni får gärna tipsa om inlägg tillbaka som jag kan läsa medan jag är sjuk. Vad är de bästa inläggen ni läst på sistone eller som ni själva skrivit?
Alicia

Åh vad kul med lästips! Nu får jag också lite att göra ) Även jag är bautaimpad av Jessicas servetter och drömmer om att färga textilt - fast jag vill prova på växtfärgning.

Min bästa läsning hittills den här veckan:
http://www.kammebornia.se/priset-pa-ett-par-vantar/
http://www.hungryheart.se/2016/01/30/hur-man-dodar-kreativiteten-och-hur-man-aterupplivar-den-berattelsen-om-min-skapanderesa/

Hoppas du mår bättre snart kompis!!! <3

Svar: Läste båda de inläggen, riktigt bra! Tack, nu är jag så gott som frisk :) <3
Mikaela Puranen

Sandra

Meen, är du fortfarande sjuk? Vad drygt :( Tack för att jag fick vara med i ditt lästips! Vet dock inte om jag har något att tipsa tillbaka om... Hm... Ska klura lite!

N

Fina saker!

Aletheiali

de där halvädelstens tvålarna, omg så fina! tack för det tipset, nåt jag känner ett inre behov av att ha i mitt badrum.

Svar: Jag känner precis likadant! Måste se till att testa den här veckan!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?