Stjärnögonblick

Den här veckan tänkte jag kidnappa Wildas koncept med veckans stjärnögonblick, alltså att samla några fina händelser från veckan som gått! Fast en dag för sent då, men det beror helt enkelt på att jag suttit och skrivit uppsats non-stop i princip hela veckan, men igår kväll skickade vi äntligen in den! Så den här veckan blir förhoppningsvis lugnare och inte knäpptyst på bloggen ;) Här är i alla fall förra veckans bästa ögonblick!
 
 
☆ Att äntligen få gå på en keramikkurs. Det finns på riktigt ingenting i hela världen som gör mig gladare just nu, blir så genuint lycklig av att få hålla på med lera. Sist provade jag på att dreja och gjorde en fin grej och en ful grej (Bilden är dock från veckan innan!). Nästa gång tror jag att jag ska försöka göra en eller flera djurkrukor och skedar i det här stuket.
 
☆ Att inse att jag är bättre på att skriva akademisk engelska än jag trodde. Och att få känna att det kanske blir en helt okej uppsats ändå. För den som undrar så skriver jag en uppsats i samma storlek som en kandidatuppsats om korallrev och klimatförändringar, och hur man genom skyddade områden som naturreservat och nationalparker skulle kunna skydda reven mot effekterna av klimatförändringar. Intressant, men så otroligt tidskrävande att läsa så många vetenskapliga artiklar.
 
☆ Lyckliga slut. Jag såg färdigt Downton Abbey och satt med ett leende när sista scenen var slut.
 
 
 
 Det är numera ljust när jag går hemifrån, och snart borde solen vara helt uppe när klockan ringer vid 06.15!
 
 Jag tog en paus från uppsatsskrivandet och gick på loppis på Smålands nation. Gjorde två fina klädfynd som ni får se senare!
 
 Billig nationsfika. Att betala 25 kr för en bit kaka och ett glas juice när det på vanliga fik säkert skulle kostat runt 60 kr. Studentlivet ibland alltså.
 
 Solen har lyst i princip hela veckan!
 
 Alicia och Jessicas vernissage. Det blir ett helt inlägg av den kvällen, men det var verkligen fantastiskt och de är så otroligt begåvade båda två <3
 
 
☆ Jag har ätit så himla god vegetarisk mat den här veckan! Zuccini/halloumi-plättar med myntasås och snackspaprikor fyllda med bulgur, fetaost, soltorkade tomater och basilika var höjdpunkterna! Det var bara i fredags som det blev något med kött i.
 
☆ Att få gå på teater. Det gör jag otroligt sällan, vilket är trist. Men igår gick jag, mamma, min moster, kusin och några bekanta till mamma och såg på "Kvinnor över 40 - vad ska man med dom till?" på Uppsala stadsteater. Jag både skrattade, grät och blev arg, så det är väl ett bra betyg.
 
☆ Säsong 2 av Better Call Saul har börjat på Netflix!
 
☆ Att äntligen ha skickat in uppsatsen! Nu är det förhoppningsvis bara lite redigering kvar och sen är den ur världen!
 
 
PS! Sandra har lagt upp samlingsinlägget med era bidrag på tema trä idag! SÅ mycket fina skapelser, in och kika!
Alicia

Åh vad pepp jag blir av det här! Så värdefullt att sammanställa magiska ting från senaste veckan, och fint att få ta del av :)
Är så pepp på att du får på lerkurs, haha, längtar efter att få prata om och se allt vad du gör! Plus att all maten lät så himla god??
Tack igen för i torsdags <3 Jag längtar efter inlägget! :)

Svar: Att sammanställa såhär gör under för humöret! :) Och alltså JAAA det gör mig så sjukt glad, ska dit ikväll igen och jag längtar!!! Det kommer nog recept framöver på åtminstone något av recepten :) Tack själv <3
Mikaela Puranen

Maja

Vilken härlig vecka det verkar ha varit för dig! Så himla fint sammanställt.

Svar: Det var det nog ändå, trots att det känns som jag inte gjort annat än att plugga :)
Mikaela Puranen

Wilda

Åh vad glad jag blir! Så fint att konceptet får sprida sig hit. Och vilka fina ögonblick du har fångat. Jag gillar verkligen bilden med ljuset som strilar in från fönstret och blir så oerhört imponerad över jobbet du gör med din uppsats! Det ska bli intressant att ta del av!

Svar: Sjukt bra koncept ju! Tänker definitivt börja skriva ner det för mig själv varje vecka och kanske dela på bloggen ibland, för det gör mig verkligen jätteglad :) Tack! Jag tänkte nog skriva en lite mer populärvetenskaplig sammanfattning att publicera här, men kan maila dig hela uppsatsen om du vill sen, men det är rätt mycket biologitermer som inte förklaras vidare eftersom målgruppen är typ forskare, men det är bara att fråga om det är oklara ord :)
Mikaela Puranen

Pernilla

Vilken bra grej med att samla fina ögonblick från veckan såhär! Härligt att du är klar med uppsatsen! Eller iallafall grovarbetet med den, det måste vara en otroligt skön känsla :)

Svar: Det är det verkligen! :)
Mikaela Puranen

Jess

Vad fint att samla det såhär, gillar verkligen konceptet. Grymt bra jobbat med uppsatsen och vad kul att du äntligen får hålla på mer lera! Ser också fram emot inlägget om Alicia och Jessicas vernissage, kan bara tänka mig att det var helt fantastiskt!

Svar: Rekommenderar verkligen konceptet vidare, om inte annat att skriva ner det för sig själv för man blir väldigt glad av det och uppskattar saker mer :) :)
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Gud vad du är grym som tagit dig igenom det mastodontarbete det innebär att skriva uppsats! Så himla bra gjort!
Zuccini/halloumi-plättarna med myntasås låter ju helt galet gott. Är det något du har receptet på och som du kan lägga upp på bloggen? =)

Svar: TACK! Det skulle jag kunna göra, men måste laga det en gång till för att fota då, för det försvann illa kvickt för vi var så hungriga ;)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?