Läsarundersökning + önskerubriker

 
Vid den här tiden på året funderar jag alltid mycket på vad jag vill göra det kommande året och reflekterar över det gågna året. Just nu håller jag på och utvärderar den här bloggen lite, kollar statistik över vilka inlägg som var populärast förra året och sånt. Då tänkte jag att det var ett ypperligt tillfälle att göra en liten läsarundersökning och ställa tre enkla frågor till er om vad ni tycker. Skulle bli så tacksam om ni ville lämna en kommentar med feedback!
 
  • Vilka kategorier gillar ni bäst respektive minst?
  • Vad vill ni se mer av?
  • Och slutligen, har ni några särskila önskemål på vad ni vill läsa så kan ni väl lämna några förslag på rubriker till inlägg ni vill läsa här? Önskerubriker alltså, som jag vet att bland annat Lovisa har kört med!
Sandra

Jag är alltid så dålig på att komma på förslag till sånt här men jag ska ändå försöka svara på dina punkter :)

1. Jag älskar DIY, när du lägger upp naturbilder från utflyker, längre texter om dig och dina tankar, de gånger du lägger upp recept, odling (duh!), om din konst och allt det där! De inläggen jag nästan alltid hoppat över är de med biologifakta. Det har inte att göra med attt jag inte tycker de är intressanta utan sedan jag gick in i väggen har jag jättesvårt att sätta mig in i långa texter på internet och i tidningar. En bok går bra men det är typ it.

2. Kanske ännu mer vardagsinlägg? Jag tycker inte min vardag är så intressant utan brukar oftat slänga upp små glimtar och ett inlägg med typ "tre bilder från min helg" är verkligen mysigt att få ta del av :) Sen tycker jag ännu mer recept, mer om din konst (alltså kanske guider eller bakgrundsfakta och inte bara färdiga alster) och ja, mer om dig helt enkelt!

3. Som sagt jag suuger verkligen på att komma på sånt här men "mina morgonrutiner" lockar mig alltid :)

Svar: Tack för dina svar Sandra! Tycker inte alls du är dålig på att komma på förslag, bra idéer ju!
Mikaela Puranen

Alicia

Jag tycker såklart om allt som har med skapande att göra, och i synnerhet när du gjuter betong eller odlar eftersom det är lite nytt för mig. Sen även dina äventyr i naturen (tips på fina utflyktsmål som den där båtturen i somras är GULD!), fågelbilder(!!) och naturligtvis: biologiinläggen. Det är så värdefullt att få ta del av din kunskap och jag måste erkänna att jag ofta "sparar" de inläggen för att läsa när jag verkligen har tid och kraft att tillgodogöra mig all information, vilket ibland innebär att jag glömmer bort dem helt vilket är så himla dumt. #prokrastineraren

Jag håller också med Sandra om att ens vardag kan kännas så himla blasé men jag älskar att läsa om andras? Ska själv bli bättre på att lägga upp såna inlägg och glimtar på vad jag gör. Jag vill även se mer loppisfynd!!! :)

Önskerubrik: På mina väggar
Alltså typ vad du har för konst upphängd hemma! :)

Svar: Haha känner igen prokrastineringen så mycket, har i nuläget 5-6 flikar uppe som jag ska läsa "sen", men som varit där i typ två veckor, ehh.. :P Men jättekul att du gillar biologiinläggen! Känt mig lite oinspirerad gällande dem ett tag, men ska försöka få ihop några inlägg där oftare. Skitbra önskerubrik, men sedan vi tapetserade om hela lägenheten har vi inte fått upp någonting alls på väggarna ännu. Men när det är fixat så kommer det inlägget definitivt!
Mikaela Puranen

Beatrice

Alltså, jag suger på att svara på sånt här, men spontant känner jag såhär (tills jag antagligen kommer på bra och nyanserade svar imorgon bitti):

1. Jag gillar det mesta, men jag klickar nog mest på det som tilltalar mig för stunden. Tips, vardag och DIY är dock sånt jag klickar på 9 ggr av 10!
2. Jag kan hålla med både Sandra och Alicia om just vardags-delen! Dessutom har jag en konstig grej för att se vad andra äter? Så varför inte lite vardagsmat eller frukostar eller vad du nu kan känna för!? Inget fancy med recept nödvändigtvis, utan typ mer som youtube-videosen där de filmar vad de äter under en dag och det blir videon!?
3. Jag suger på önskerubriker, så jag hoppar helt ärligt över det. Men är du sugen så tycker jag alltid det är kul att läsa typ "50 saker du inte visste om mig" eller ja, sånt du vet!

Svar: Tack för svar Bea! Ni är flera som vill ha mera vardag, ska fundera lite på det! Men känns som mina dagar är så tråkiga när jag är i skolan 9-15 och åker tåg 4 timmar om dagen. :P Sen ligger jag oftast i soffan med datorn på magen innan det är dags att sova. Men några vardagsglimtar från roligare dagar kan det absolut bli!
Mikaela Puranen

Lund Johanna

Helt ny här så är dessvärre inte rätt person att svara på frågorna än tror jag. Men jag bläddrade runt lite nu och gillade skarpt det jag såg, så keep up the good work är allt jag kan säga :)

Svar: Tack, kul att höra! :)
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Måste först bara säga att jag gillar din blogg så himla mycket. Tycker att det är en sådan fin blandning av ämnen och vackra bilder också.
1. Jag gillar ju alla kategorier! Absoluta favoriterna är DIY och konst, men det är ju mest för att mitt hjärta klappar lite extra för det. Och så naturbilderna också!
2 - 3. Hmm, jag tänker att du har en så spännande nisch med biologin och odlingen. Det kanske skulle gå att göra några inlägg med tips utifrån den stora kunskapen som du sitter på? Typ handfasta tips om odling (förlåt om du redan skrivit mycket sådant, har ju inte följt dig så länge), kanske vilka konsekvenser olika kemikalier har på miljön?

Svar: Tack Ruth, vad gullig du är! Har skrivit några sådana växtrelaterade inlägg, kolla in biologikategorin! Men det är absolut en bra idé, ska fundera på om jag kan komma på några bra infallsvinkar som går att applicera på odling! Har några utkast liggande om bla ämnen att se upp för i badrumsskåpet som är lite kemikalierelaterat, kanske ska ta och skriva färdigt det!
Mikaela Puranen

Stina - Stinas tillvaro

Åh, jag borde också göra något sånt här framöver, kan vara nyttigt att få en liten inblick i hur andra ser på ens blogg :) Är ju dock så himla svårt att komma på tycker jag, men jag ska ge det ett försök :)

1. Jag gillar DIY & utflykter.
2. Återblickar och anekdoter.
3. "Så säljer jag via min webbshop", "De här kreativa ställena på nätet hänger jag på för att hitta inspiration & tips", "Bloggar jag läser", "Ett foto i timmen en typisk vardag".

Svar: Åh, tack för jättebra idéer!
Mikaela Puranen

Jess

Älskar verkligen nyår och att det ger upphov till såna här reflektioner :) Ska försöka svara så gott jag kan och hoppas det ger något litet inför framtiden.

1. Älskar ju att läsa om diy och skapande, får inte nog! Sen gillar jag också inläggen om odling och växter, som nybörjare inom det är det också kul att läsa dina mer biologiinriktade texter om just det.
2. Jag älskar vardagsinlägg som innehåller lite av varje, jag tycker det ger så mycket och ger bloggar en genuin känsla, så det vill jag gärna se mer av :)
3. Blir alltid helt tom när jag ska komma på sånt, men eftersom jag gillar vardagsinlägg kanske "ett foto i timmen" är något, eller typ "tre dagar, tre bilder".

Svar: Bra förslag om växtbiologiinlägg, det kommer jag definitivt ta upp mer om jag kommer på några bra infallsvinklar! :)
Mikaela Puranen

Annica

Alltså jag gillar ju typ alla dina inlägg :P men diy, foto & konst är väl mina favvisar!

Svar: Tack för svar! Det är mina egna favorit med :P
Mikaela Puranen

Jessica

Jag älskar ju DIY och konst, som du säkert vet så det är väl "favoriten" men tycker också att biologiinläggen är så himla intressanta! Åh jag gillar allt! Så mer av det blir alltid poppis hehe. Och jag tyckte Stinas förslag på rubriker var så himla bra!!

Svar: Tack för svar <3
Mikaela Puranen

Jennifer

Jag är ju den då som verkligen verkligen ääääälskar din biologifakta! Den är skriven på ett så himla bra sätt! Lättbegripligt och intressant! Men jag gillar typ allt här, är kul att det är sån variation på inläggen! Du har fått en hel del bra önskerubriker i kommentarerna redan ser jag!

Svar: Vad glad jag blir av att du gillar den!! Ska försöka fixa några sådana inlägg snart, det var längesedan nu! Men det kommer nog inte vara ett månatligt inlägg längre :)
Mikaela Puranen

Alicia

JAAA Stinas förslag om "Så säljer jag via min webbshop" vill jag också verkligen läsa!!!

Svar: Hm, ja kanske men det är inte så himla spännande alltså :P Jag redigerar bilderna till rätt storlekar som de kräver för olika produkter och lägger upp dem. Gör inte direkt så mycket reklam för shoppen men när någon handlar så trillar pengarna in på ett pay-pal konto. Det ska väl tas upp i deklarationen och skattas för men jag har inte behövt göra det ännu, men i år är det några hundralappar jag tjänat där som jag antar ska in under hobbyverksamhet. Okej, det kanske kan bli ett inlägg av det ändå, ska fila på det!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?