Det här med drejning...

 
...är så roligt! Men svårt. Den andra keramikkursen jag gick var 6 tillfällen istället för 5 och då hann jag med att dreja två gånger. Det resulterade i de fyra ovanstående verken. En misslyckad svampformad skål/vas och tre lyckade grejer! Men jag tycker ändå att jag lär mig och blir lite, lite bättre än sist. Jag lyckades till och med centrera leran helt själv på drejskivan en gång nu, vilket jag tycker är svårt!
 
 
Jag ville göra en liten kanna att ha till mjölk eller den kan för all del fungera som vas också. Inspirerad av den här kannan på Betonggruvan ville jag stänkglasera den med svart glasyr på vitt. Men eftersom glasyren lever sitt egna liv och man aldrig riktigt vet hur det kommer att se ut så dämpade det vita under det svarta till brunt istället. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men det gör inget, jag tycker den blev gullig ändå! Att stänka färg är väldigt kul hur som helst (gör det ganska ofta när jag målar akvarell) så det var nog inte sista gången jag testar det på keramik!
 
 
Det blev också en liten skål i lavendelblått som har en väldigt tunn kant, tyckte det gav den ett ganska nätt och fint utseende. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha i den ännu, men jag hittar nog ett användningsområde snart! Vasen blev jag riktigt nöjd med formen på! Jag hade egentligen tänkt göra den grön, men så var det någon annan på kursen som använda den här naturbeigebruna glasyren och det såg så fint ut så jag bestämde mig för att också testa den. Och jag ångrar mig inte ett dugg, gillar verkligen den färgen! 
 
 
Och så den här klumpen. En vas, en skål, jag vet inte ens vad det är. Jag försökte få den till en rund form men ju mer jag höll på, desto mer ocentrerad blev den till slut och då gick det inte att göra så mycket mer av den. Gav den lite struktur vid öppningen för att göra den lite roligare, men jag vet inte alls vad jag ska använda den här till? Ha bomullslappar i kanske i badrummet? Några fler idéer?
Stina | Stinas tillvaro

Men åh, den lilla kannan är ju så himla söt, mäkta imponerad, måste vara så svårt att få till formen?

Svar: Tack Stina! Den var inte jättesvår att få till formen på, när leran var centrerad gjorde jag hål i mitten och drog sedan upp den så långt leran räckte, och formade sedan in den smalare upptill. Själva pipen är gjord efter att jag tagit loss kannan från drejskivan så då snurrar den inte längre i alla fall, haha :) Det svåraste med drejning tycker jag är att få leran att vara centrerad på drejskivan så man kan jobba stabilt!
Mikaela Puranen

Sandra

Du är gryyyym! Och kannan alltså <333

Svar: Tack Sandra <3
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Så himla fina!! Det är så roligt att se allt vackert du skapar i keramik. Och jag tycker att kannan med fläckarna påminner om mönstret på en ko (mvh lantisen) och det är ju perfekt om du skall ha mjölk i den!

Svar: Haha, jag har också sett ko-liknelsen! Kul att det blir bra även när det inte blir som man tänkt sig! :D Kul att du gillar keramik, för än är det inte slut på inlägg om det hehe :D
Mikaela Puranen

Vicky

trodde först du menade att den kannan i inlägget var från betonggruvan! så proffsigt och så duktig du är! sista kanske som låg mini-vas? eller suckulentkruka?

Svar: Tack :* Jaaa ska definitivt sätta en suckulent i den, det kan nog bli fint!!
Mikaela Puranen

♀ Sara Ben's ♀

Väldigt coola tycker jag!:D

Svar: Tack gullig du är!
Mikaela Puranen

Lovisa

Kannan var ju SKITSNYGG!

Svar: Tack!!!
Mikaela Puranen

Jessica

ÅHH VILKA FINA!! Älskar de blå och den bruna ihop! Och gillar kannan som mjölkkanna pga ser ut som en ko lite hihi. OBS BRA.

Svar: TACK! Kor är alltid bra!!
Mikaela Puranen

Borgmästaren

Jag är väldigt imponerad av ditt drejande och förstår inte alls varför du ska känna dig missnöjd med den sista. Håller också med Jessica om att mjölkkannan ser ut som kohud och trodde att det var det du tänkt när du glaserade den.

Fortsätt med keramiken - vem vet vilka mästerverk du presterar nästa gång?

Svar: Tack! Det är väl mest att jag vet att när jag drejade den sista så tappade jag kontrollen över den och den var inte längre centrerad och gick inte att forma som jag ville. Men slutresultatet går ju i alla fall att använda, första gången det hände mig så blev allt bara en klump igen som inte gick att göra något av! :P Tänker definitivt fortsätta med keramik, det roligaste jag gjort!
Mikaela Puranen

Jess

Åh vad jag älskar alla keramikinlägg! Kannan är ju bland det finaste jag sett, vill ha en likadan :D Åh vad jag önskar att jag kunde gå en keramikkurs i höst.

Svar: Tack snälla Jess :D Åh men hoppas du kan göra det snart, om inte i höst så i vår kanske? :)
Mikaela Puranen

Linnéa Elisabeth

Underbart ju!! Jag har faktiskt blivit så inspirerad av dig att jag har googlat på om det finns någon drejningskurs i närheten av mitt place. Utan framgång tyvärr :(

PS. Älskar verkligen det faktum att mjölkkannan har exakt samma mönster som fläckarna på en fjällko!!! Kanske inte direkt medvetet från din sida, men en helt fantastisk slump tycker jag!!

Svar: Åh, inte ens om du söker på keramikkurs istället för specifikt drejning? :( Det brukar ju finnas möjlighet att dreja på vanliga keramikkurser, eller i alla fall på min som inte är en utpräglad drejkurs! Däremot får man kanske inte dreja varenda tillfälle om det är få drejskivor på flera deltagare, men det finns ju SÅ mycket annat kul att göra också! :) Och tack tack, det var inte medvetet att bli en ko men håller med dig om att det ser ut som en nu när det svarta blev brunt :) Jag gillar det!
Mikaela Puranen

Wilda

Åh kannan! <3 Det ser ju ut som en kopäls i struktur och färg och då blev jag helt till mig! Trodde det var meningen först så mig lyckades du förtrolla i alla fall :D Och åh vad fin den lavendelfärgen är. Du är så jäkla skicklig!

Svar: Tack fina du! <3 Ja men det blev en liten ko-kanna av den, kanske tycker det blev finare än min bild jag hade i huvudet ändå :)
Mikaela Puranen

Wilda

Åh kannan! <3 Det ser ju ut som en kopäls i struktur och färg och då blev jag helt till mig! Trodde det var meningen först så mig lyckades du förtrolla i alla fall :D Och åh vad fin den lavendelfärgen är. Du är så jäkla skicklig!

Linnéa

Vilka fina alster! Jag gillar verkligen den "misslyckade" skålen :) Du skulle kunna använda den till tofsar eller hårnålar, om du använder sådana ;)

Svar: Tack! Ja, det använder jag ju massvis av, det vore kanske något!
Mikaela Puranen

Alicia

ALLTSÅ de två högra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du inspirerar mig så mycket att börja dreja men jag vill också bara SNO DEM från dig så säg till om du tröttnar på någon av dem och vill göra ett alsterbyte någon gång hehehehehe ;) Tycker kannans glasyr påminner mig om en ko vilket gör mig omåttligt lycklig och den är SÅ FIN i formen och vasens ojämna, lite rinnande beiga glasyr tar mig mitt i hjärtat. Så vackert Mikaela!!

Svar: <33333333 Åh men jaaa ett alsterbyte vore ju fint!!!!!!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?