Loppisfynd får nytt liv

 
Förra helgen var jag på bakluckeloppisen på Täby Galopp för första gången i år. Det är verkligen min favorit i Stockholmsområdet och det är i princip aldrig jag kommit därifrån tomhänt. Stort tips alltså, öppet varje lördag och söndag från kl 12 hela sommaren! Jag och mamma gjorde massa fina fynd, men först tänkte jag visa den här lilla minipallen. Den kostade 2 kr (!?) men jag hade lätt kunnat ge en tjuga eller mer. Jag tror inte säljaren såg samma användningsområde för den som jag gjorde, jag såg direkt att den var gjord för en liten växt att stå på. Men gissningsvis kanske det egentligen är en dockpall? Det är nog inte så lätt att greppa hur stor den är utifrån den här bilden, men den står här alltså på byrån i vårat sovrum och ramen i bilden är i storlek A3. Så pallen är kanske 10-15 cm hög ungefär. 
 
 
Men från början såg den ut såhär! Rent trä. Vilket jag också tycker är jättefint för det mesta, men när mamma råkade ha en burk grå kalkfärg hemma så bestämde jag mig för att måla om den. Jag gillade verkligen färgen för övrigt, det var Annie Sloans chalk paint som jag inte provat tidigare. Den ska gå att måla på de flesta ytor utan att man behöver göra något förarbete och hålla på och slipa. Hur skönt?! Ett lager täckte fint på pallen och sen la jag en finish med vaxet som hör till färgen och som jag tror fungerar lite som ett lack? Fint tycker jag i alla fall att det blev! Och passar helt perfekt till både den grå tapeten i sovrummet och krukan jag matchade med. Det är egentligen en ljuslykta som Mio reade ut för en femma för några månader sedan. Efter vår loppisrunda åkte vi förbi Plantagen för att hitta en miniväxt att ha på pallen och jag valde den här lilla bergspalmen som jag är så förtjust i! Det var två miniväxter för ungefär 50 kronor så den andra lilla på bilden fick också följa med. Och eh, det var inte det enda jag köpte... Djungelbyggandet i vår lägenhet fortsätter med andra ord! 
 
Mvh Crazy Plant Lady
 
Borgmästaren

Vilket fynd! Så fint krukan passar i färgen till pallen.

Svar: Tack snälla! Blev så glad när jag hittade krukan i ett skåp, hade glömt bort att jag hade den då den inte haft en passande växt innan!
Mikaela Puranen

Lovisa

Det blev verkligen skitsnyggt! Och två kronor, seriöst? Bästa kapet!

Svar: Tack! Jag vet, helt sjukt!?! Men tur för mig! :D
Mikaela Puranen

johanna

men så snyggt! älskar den gråa kulörten och att den går så bra med krukan!

Svar: Tack! Blev mycket nöjd med den matchningen, hade helt glömt att jag köpt de där kruk/ljuslyktorna!
Mikaela Puranen

Lund Johanna

Å gudars så fint. Verkligen en härlig färg! Tre tummar upp . och för två kronor :)

Svar: Tack! Blir nog definitivt så att jag målar något mer i den färgen, så lätt färg att använda och så fin kulör!
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Grymt snygg färg!! Och bra jobbat med införskaffandet av fler växter, ha ha! =D Kan du inte försöka sträva mot målet att ha en växt per kvadratmeter lägenhet innan sommaren är slut? ;-)

Svar: Hahahaha, jooo! Om man räknar odlingarna så når jag ju det med råge redan, men ska försöka ha 57 inomhusväxter enbart ;)
Mikaela Puranen

Sandra

Shit vad mycket det gjorde med den snygga gråpa färgen + kombon med krukan, Snyggt!

Svar: Eller hur! Tack :D
Mikaela Puranen

Embla

alltså att piffa till småtråkiga loppisfynd så att de blir superfestliga är life<333

Svar: INDEED! En av mina favoritgrejer i livet <3
Mikaela Puranen

Wilda

Så rätt! Snyggt fynd och snygg re-make! Lägger på minnet eftersom mina plantor is taking over the place nu. Skyller på dig helt enkelt ;)

Svar: Haha, sorry not sorry, alla borde ha mer plantor i sitt liv!!! ;)
Mikaela Puranen

Joré Dirgélaité

alltså, så snyggt verkligen?? älskar hur smidigt den går ihop med krukan!

Svar: Tack! :)
Mikaela Puranen

Charlotte Uleskog

Loppis är bäst!

Svar: Verkligen!!
Mikaela Puranen

Jessica

Vilken fin liten pall. Den blev ju asbra efter ommålningen (även om den var fin innan också) och den gjorde sig himla bra med krukan. Men alltså två spänn?! Vilket fynd!

Svar: Tack!! JAG VET, helt sjukt trodde säljaren skämtade först haha!
Mikaela Puranen

Emilie

Ville bara säga att din blogg är så otroligt fin och stilren! Älskar't!

Svar: Åh TACK vad glad jag blir! <3
Mikaela Puranen

Linda

Så snyggt! Jag är själv på jakt efter små och stora pallar och liknande till mina växter. Så snyggt när de kommer upp en bit från golvet eller hyllor :)

Och jag vet inte om du ser att jag svarat på din fråga om mitt palettblad så jag skriver här också! Jag är inte helt säker på vad det är för sort men jag har googlat lite och det kan vara en China Rose. Men lita inte helt på mig :P Fina är dem i alla fall!

Svar: Tack! Håller verkligen med, så fint med lite höjdskillnader! Tack för svaret, det skulle det mycket väl kunna vara! Svårt när det finns så många olika sorter, haha.
Mikaela Puranen

Linnéa

Att hitta bra fynd är ju det bästa med loppis :) Pallen blev super fin i den gråa nyansen!

Svar: Verkligen! Tack :D
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?