Nya växter

 
Den senaste tiden har vi fått några tillskott till växtfamiljen här hemma! Jag har nog tappat räkningen lite, men tror att vi har 46 inomhusväxter nu? Någonstans däromkring i alla fall, och då är inte balkongodlingen inräknad. Jag tycker väldigt mycket om olika sorters amplar och har en i varje fönster som det ser ut nu. Det här är ett av de senaste tillskotten, en gullrankeliknande växt som jag inte vet namnet på. Det stod bara "ampelväxter" på blomsterhandeln, men jag tycker den är så fin med de prickiga bladen. Ampeln tror jag är från TGR om jag inte minns fel, gillar färgen och lädersnörena den hänger i! 
 
 
En helgrön svärmorstunga har länge stått på min växtönskelista. Jag tycker inte alls om de med gula kanter, men de helgröna är superfina med de mönstrade bladen. Dessutom väldigt lättskötta och behöver vattnas sällan. Vilket i och för sig är en risk hos mig som tenderar att älska ihjäl mina växter med vatten snarare än tvärtom. 
 
 
Ett citronträd har också stått på önskelistan och så hade Blomsterlandet ett erbjudande för ett tag sedan och då var det bara att slå till! Nu har den fått flytta ut på balkongen (utan den hängande infolappen) och den blommar hela tiden. Den har en jättefin doft och det är massor av humlor som dras dit och hjälper till att pollinera växten. Just nu finns det en stor citron som jag hoppas mognar innan sommaren är slut, och massa små kart på g!
 
 
Ännu fler amplar! Det här är en av mina fyra gullrankor som bor i en fin ampel från Lagerhaus! Jag hoppas att den trivs och blir lika stor och fin som den som hänger i balkongdörren. Där behöver jag snart inga gardiner utan kan ha gröna längder hängandes istället, så stor är den! 
 
 
Två små gulliga från suckulenthyllan har också flyttat in, fast den översta är ingen suckulent så jag vet inte varför den stod där. Den verkar dessutom ha dött efter att jag tagit den här bilden, av torka för ovanlighetens skull. Den hade nog velat ha en slurk åtminstone 3 ggr i veckan och blev jätteledsen när den bara fick vatten en gång i veckan. Jag hoppas att den överlever men det ser mörkt ut. Så då måste jag hitta en ny inneboende till dinosauriekrukan. 
 
Det var crazy plant lady-rapporten för den här gången. Har ni några nya växttillskott? Om någon är sugen på palettblad så tänkte jag snart toppa min för den har växt sjukt mycket igen, så då kan jag skicka sticklingar mot porto! Såhär liten var den en gång i tiden! Lämna en kommentar med mailadress om du vill ha en!
Beatrice

Åh, så mycket fint!! Älskar din svärmorstunga, men tycker nog om både med och utan gult, hehe. Nya växt-tillskott i hemmet: Kaktus!! 13 suckulenter!? 2 air plants! + en köttätande växt till Eric. Och så en superkul grej, nämligen något som jag inte riktigt vet vad den kallas på svenska, men som liknar elefantöra/parasollpilea jättemycket! Fast min har liksom lite mer droppformade blad och kommer aldrig växa på stam som en sån tydligen gör, hehe. Peperomia Polybotra heter den tydligen i alla fall, den jag la upp på instagram!

Btw, jag vill JÄTTEGÄRNA ha en liten palettblad i mitt hem, så blir det aktuellt är jag intresserad! :D (Inte Eric dock, men har du redan skickat den kan han ju inte säga något, hehe)

Svar: Åh vad mycket nytt du har!! KUL! Klart jag ska hjälpa dig att bygga djungel hemma i smyg, haha. Jag säger till när jag beskurit och rotat den :)
Mikaela Puranen

Charlotte Uleskog

Underbart med så mycket växter inomhus, blir så levande! Gillar amplarna och piedestalerna :) Ska införskaffas här hemma framöver :)

Svar: Tack! Älskar amplar och piedestaler, tycker att det blir så mycket roligare med växter på alla olika höjder och inte bara på fönsterbrädor och sånt :)
Mikaela Puranen

Johanna

så mycket nytt och fint!! älskar översta kruksn, så snygg!

Svar: Taaack, det är nog min favvo med!
Mikaela Puranen

Jenny

Så mycket fint! Och den översta ampeln där?! Blev tok-kär på en gång. En liknande hamnade precis på toppen av önskelistan.

Åh, palettblad hade jag tänkt dra upp från frö i år, men fick dra min frö-budget någonstans så de fick tyvärr inte följa med hem. Så skulle du få en stickling över kan den gärna få ett hem hos mig! :)

Svar: Jag skickar ett mail när jag har beskurit den och sticklingarna rotat sig :)
Mikaela Puranen

Anna

Hej!
Jag har precis planterat om 18 chiliplantor av 4 olika sorter. Har växter överallt nu. Tur att en har en stor uteplats att fylla också. Två stycken fjädersparris är mitt senaste tillskott. Så vansinnigt fina. Som en liten skog i krukan. Älskar de innerligt.
Jag vill gärna ha en stickling från din planta.

Svar: Åh vad härligt med växter överallt, jag försöker bygga lite djungelfeeling här med :) Fjädersparrisar är så fina, de står på min önskelista! Jag skickar ett mail när jag har beskurit den och sticklingarna rotat sig :)
Mikaela Puranen

Bambi

Då vi precis flyttat till en lägenhet så har jag lite växtabstinens. xD Men kan verkligen ingenting om dom. Identifiera en ormbunke kan jag, but that is pretty much it haha

Svar: Du kan ju inte gå runt med abstinens, växter förhöjer livet! Haha. Det är inte mycket man behöver kunna om palettblad, det syns direkt när de behöver vatten för de blir slokiga och så gillar det solljus mycket! Vattnar min ett par gånger i veckan så är den glad. Säg till om du vill ha en för det räcker nog till iaf fem-sex stycken :)
Mikaela Puranen

Lund Johanna

Jag älskar första ampeln, så fin! Själv håller jag på att ta död på alla mina växter efter flytten. De har hamnat ur fokus. Men jag stödvattnar när det ser alltför illa ut och hoppas det ska räcka :) Men sen ska jag ta emot alla crazy-växt-lady-tips jag kan få tag på!

Svar: Det blir nog lätt så med en flytt och när man har mycket annat, hoppas du och växterna får tid till varandra snart igen :D
Mikaela Puranen

Grahnslöjd

Åh, det är alltid så kul med nya växter!!:) Får du över palettbladsticklingar är jag intresserad:)

Svar: Jag skickar ett mail när jag har beskurit den och sticklingarna rotat sig :)
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

46 växter inomhus?? Du är för härlig!! =D
Svärmorstunga är en av mina favoritkrukväxter. Jag har mest pelargoner hemma dock, för att de passar så fint in i ett gammalt hus och är så lättskötta. Och jag har säkert redan sagt det en miljard gånger nu, men jag är superstolt för att jag har hållit liv i mina murgrönor rekordlänge nu, ha ha!

Svar: Hehehehe, japp på 57 kvm! Pelargoner är också fina, har bara en just nu men den blommar för tillfället :) Åh! Mina murgröna hade en nära-döden-upplevelse och blev av med några kvistar men den överlevde! Lite fulare än förut, men hoppas den återfinner sin forna glans nu när jag inte vattnar den lika ofta! :P Heja våra murgrönor!
Mikaela Puranen

Beatrice

Ja, alltså, jag gick lite overboard så att säga, hehe... Men nu kanske jag råkade köpa hem ytterligare två, jag menar... de du såg på instagram. Kan man verkligen motstå Calathea och eh... annan fin, grönbladig växt för 20 kr stycket!? Nej, är svaret. Och det tyckte inte Eric heller, tack och lov! :D

Wilda

CRAZY PLANT LADY DELUXE! Haha jag håller nog på att bli så inspirerad av dig nu att mitt hem också svämmar över känner jag. Så jäkla jäkla fint med dina amplar och så välskötta blommor. Känner hur de gröna fingrarna bara vill sätta igång av dina bilder.

Svar: Hahaha vad härligt!!! Alla borde bli crazy plant ladys! UNITE!
Mikaela Puranen

Sandra Nicole

Alltså WOW vilka gröna fingrar du har!! Så imponerande :D förstår att växter var ditt favorittema :) massa fina blomster!

Svar: Tack!! Det här är bara en bråkdel av min djungel haha :D
Mikaela Puranen

Alicia

IIiih detta är så kul att få se och följa! Jag har också köpt en massa plantor sen jag kom hem från semestern (eller ja, tre, men de upptar hela mitt liv just nu) som jag måste visa. Blev så inspirerad och glad av detta! Hoppas saurus-suckulenten-som-inte-är-någon-suckulent återhämtar sig!

Svar: Plantor <3333 Saurus-suckulent-wannaben dog tyvärr, men jag har ersatt hen med en liten aloe vera släkting istället :D
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?