Alicia och Jessicas vernissage

 
I torsdags efter skolan så åkte jag vidare mot Spånga för att gå på vernissage för Alicia och Jessica ställde nämligen ut sina verk! Jag hade egentligen lite för mycket att göra för att ha tid att gå, men jag är så otroligt glad att jag gjorde det för det var verkligen en helt annan känsla att se deras konst live än på bild!
 
 
Jag kom lite tidigt så Jessica finjusterade fortfarande hängningarna lite. Alltså återigen, kan inte poängtera nog vilken skillnad det var att se saker live. Hennes fotografier är fantastiska även i det format jag sett på hennes blogg, men när de var utprintade alltså... Helt otroligt.
 
 
Det här är mina två favoritserier bland Jessicas fotomanipulationer. Skulle hemskt gärna pryda mitt hem med den översta serien, men har inte så stor konstbudget i dagsläget tyvärr. Å ena sidan kanske man skulle passa på och investera nu, för när hennes bilder hänger på Fotografiska i framtiden så lär de kosta tio gånger mer! Den andra bildserien, Witches, tycker jag är så himla stark och känsloväckande. Jag ser nya saker i bilderna hela tiden, och tycker det är ett så häftigt sätt att använda självporträtt på. Jag tänker att det handlar om häxbränningarna, kyrkans inblandning i det och dess ställning i samhället, mobbmentalitet, att de vita rosorna symboliserar oskuld och Jessicas ansiktsuttryck på sista bilden känns lite som ett fuck you, ni har inte vunnit. We are the granddaughters of the witches you failed to burn. Det är i alla fall min personliga tolkning, vad tänker ni? Och hur tänkte du Jessica? :)
 
 
Och så Alicias vägg. Jag har tidigare tyckt att hon är sjukt duktig på att måla och uttrycka sig i bild, men efter att ha sett hennes konst live så är jag om möjligt ännu mer imponerad. Vilken otrolig teknik, och så skicklig hon är! Det jag tyckte var mest spännande var att jag fick helt nya favoritbilder efter att ha sett dem på riktigt. Post war dream II (porträttet av en ko i mitten) tyckte jag om förut också, men nu seglade den rätt in på Alicia topp 3-listan. Den på bilden är en print, originaltavlan var helt enorm och hade ett sådant djup, det kändes nästan som kon var på väg ut ur bilden. Vilket jag inte riktigt lyckades fånga i mina halvkassa bilder från kvällen, men gå dit och se den live istället!
 
 
Fågelakvarellerna är en annan stor favorit, och jag gillar nötskrikan allra bäst. Extra kul att nötväckan och sparvugglan var bidrag till det allra första Monthly Makers temat, tema papper. 
 
 
Hon ställde också ut ett gäng broderier, och det är en så häftig konstform att jag smäller av. Så otroligt fina detaljer, och tänk att det tar mellan 40-70 timmar att skapa? Nä, jag är djupt imponerad som sagt av båda konstnärerna, och övertygad om att de snart kommer hänga på Liljevalchs vårsalong! 
 
Extra kul att hänga lite med MM-kollegorna Anna María och Elsa också, även om de inte fastnade på bild genom min lins. Om ni har möjligheten så MÅSTE ni gå och kolla på utställningen, den hänger uppe till 10/3 i Spånga församlingshus på Värsta Allé 1. Det ligger supernära Spånga station, vilket jag inte insåg och tog bussen och åkte en station, haha. Värt.
Sanna | Beauty & Bride

Detta blev jag supersugen på att gå och kolla på! Verkligen fina verk, jag hade gärna köpt hem något av dem om de fanns på typ Society6 :) Men det kanske de gör?

Svar: Det tycker jag verkligen du ska! Alicia finns på Society6 med några av hennes verk, spana in här! https://society6.com/aliciasivert/prints
Mikaela Puranen

Alicia

Ååååh vad fint att få se och läsa <3 Mikaela, du är så underbar! Tack för alla vackra ord!!!!!! Mitt hjärta svämmar över!

Svar: <3 <3 <3 !!!
Mikaela Puranen

Sandra

Så fint du skrivit om deras utställning! Önskar verkligen att jag kunde gå och se deras alster irl för jag är säker på att du har helt rätt i att de är ännu mer magiska i verkligheten.

Förresten, Mikaela, jag tänker hela tiden på att du ska komma hit om tre veckor och så minns jag att du ju inte ska det :( Blir så ledsen av att du inte ska vara med!

Svar: Åh, jag vet det gör mig ledsen också! Så synd att den enda helgen jag inte kunde passade alla andra bäst. Men det är ju inte direkt jättesynd om mig eftersom jag ska till Paris men det hade varit så fint att få hälsa på dig!
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Om jag var grymt sugen på att se Jessicas och Alicias utställning tidigare, så är jag det om möjligt ÄNNU mer när jag läst ditt inlägg. Tusan också att jag skall befinna mig så långt bort, men jag fick i alla fall uppleva det lite genom dina bilder och ord. =)

Svar: De kommer definitivt att ställa ut i framtiden så talangfulla som de är så hoppas du får möjlighet att se det då :)
Mikaela Puranen

Anna María

Kul att se utställningen genom din kamera också. Själv har jag inte ens hunnit ladda in bilderna än. Men håller med dig! SÅ häftigt att få se deras grejer på riktigt.

Stina - Stinas tillvaro

Vilka brudar alltså, så himla impad!

Wilda

Jag sitter helt hänförd! Tycker att du beskriver det så himla fint och jag är så fascinerad över deras konst. Önskar att jag hann se dessa nu men jag får vänta till nästa utställning ;)

Svar: Det kommer helt klart vara värt väntan!! :)
Mikaela Puranen

Jess

Så himla kul att se! Kan bara tänka mig hur fantastiskt det är att se irl och inte genom en skärm, önskar så att jag hade möjlighet att gå.

Svar: Så mycket större skillnad än jag kunnat tro! Hoppas du kan gå på deras utställningar i fratmiden :) :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?