Floating

 
Jag fortsätter med målandet i en rasande takt nu när min prestationsångest börjar släppa. I helgen blev det inte mindre än 5 bilder målade! Men vi börjar med en av dem. Jag har länge velat måla lite mer abstrakt, men vet knappt vart jag ska börja för det känns så svårt. Men nu började jag bara! Med olika nyanser av blått, lila och med en liten skvätt grönt ibland och så blev det en sån här bild. De vita detaljerna la jag till när allt torkat med en posca-penna. Jag gillar den jättemycket! Så, nu har jag rivit bort ännu ett prestationsplåster, och rädslan för att testa nya saker som kanske inte blir bra krymper sakta men säkert. Det GÖR ju inget om det inte blir bra heller, det är sällan det blir det första gången man provar något nytt. Men den här gången blev det faktiskt bra, tycker i alla fall jag!
 
 
Jag döpte den till "Floating" och la upp den på min Society6-shop. Jag tyckte den var så fin som kudde att jag beställde hem en till mig själv, haha. Det känns som jag vill måla hela världen i akvarell nu (vilket jag gjort här ;) ), men den här veckan måste jag tentaplugga i princip dygnet runt så jag får försöka hålla mig till helgen. Jag skulle vilja testa att filma en speedpainting-video, om det är någon som skulle vilja se en sådan? Tips på hur man bäst ställer upp kameran?! Vet inte om mitt stativ går att vinkla neråt så mycket som jag tänker mig behövs?
 
Sandra

Men wow, så snyggt! Tyckte den passade helt pefekt som kudde!

Svar: Tack! Det var riktigt fint som påslakan med, men de är så dyra så en kudde kändes mer överkomligt ;)
Mikaela Puranen

Alicia

Den är såå läcker Mikaela, jag är så lycklig över ditt flow!! Fem bilder är ju fantastiskt, vad kul att det kommer mer :)
Jag skulle tycka det vore jättekul att se en speedpaintingvideo! Har själv tänkt att jag skulle vilja göra nån men det är för svårt rent tekniskt just nu så kommer du på nån fiffig lösning får du gärna skvallra ;)
Och tack för tipset om poscapennan! En sån behöver jag uppenbarligen.

Vidare tycker jag det är så läckert att kaktusformerna återkommer i det abstrakta, samtidigt som jag ser två tydliga maneter. Som en hägring.

Svar: Taaack Alicia! Jag med!!! Så drygt att behöva begränsa sig när man har flow dock, men jag måste verkligen lägga tid på att plugga istället. Blä. Meeen det känns som flowet kommer hålla i sig till nästa vecka när jag har LOV så det kommer bli bra! Ska fundera på hur man bäst ställer upp en speedpaint, eller googla på det för det borde ju någon ha skrivit om någonstans! Poscapennan är superbra, skulle dock vilja ha en till med tunnare spets för att kunna göra riktigt små detaljer, hade en vit gelpenna till det förut men den har tagit slut så får gå på jakt efter en ny!
Vad kul att höra dina tankar om bilden! Det är kanske sant att kaktusarna återkommer även här, för jag har verkligen fått dille på dem just nu, 3 av de andra bilderna som blev till i helgen är på kaktusar igen, hehe ;)
Mikaela Puranen

Louie

Åh underbar, så vackra färger! Och de vita detaljerna blev jättebra, ska nog själv leta upp en sådan penna :)

Svar: Tack! Gört! Det är samma som jag använt för vita detaljer på krukorna jag målat om så den funkar till mycket!
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Jag fullkomligt ÄLSKAR ditt fina akvarellmönster! High five för övervinnande av prestationsångest!

Ruth | HungryHeart.se

Jag fullkomligt ÄLSKAR ditt fina akvarellmönster! High five för att överkomma prestationsångesten!

Svar: Tack Ruth :)
Mikaela Puranen

Jess

Så snygg! Jag vill också måla mer abstrakt men det är svårt, tror jag har en abstrakt målning i akryl som jag är nöjd med hehe. Vore kul att prova med akvarell dock :)

Svar: Det är skitsvårt! Man tänker sig att det borde vara enklare än att göra något realistiskt, men när man försöker efterlikna något har man i alla fall något att sträva mot, medan det är HELT fritt när man försöker göra något abstrakt vilket nog är det som jag tycker är svårt och läskigt, hur börjar man liksom? Men det är nog bara att börja så blir det vad det blir :)
Mikaela Puranen

Wilda

Åh så läckert! Gillar nyanserna i den, får verkligen en flow-känsla av dem.

Svar: Tack! Den var framförallt så ROLIG att måla att jag kanske måste göra en hel serie av den typen av bilder :)
Mikaela Puranen

lekfulltmedkatarina.blogspot.se

Härligt att kunna släppa krav och skapa flow. Och härliga mönster/känslor det blev. De vita detaljerna förhöjer verkligen tycker jag. För mig blir det en undervattensvärld och jag anar rörelser från vattenströmmar och djur.

Svar: Tack! Jag tänker också att det är vatten på något sätt :)
Mikaela Puranen

Sanna | Beauty & Bride

Wow, gud vad läcker! Den hade jag lätt kunnat tänka mig hemma! Hade jag inte haft köpstopp due to bröllopssparande så hade jag slagit till, men ska definitivt bokmärka din sida, du har så mkt fint!

Svar: Tack Sanna :)
Mikaela Puranen

Anna María

Så himla fint Mikaela! Skulle gärna vilja se en speedpainting-video, men vet inte hur du filmar förutom med ett stativ med en arm som går rakt ut. Hoppas du hittar en lösning.

Svar: Tack! Ja precis, och det är inte den typen av stativ jag har. Hmm. Ska fundera vidare på detta!
Mikaela Puranen

Jessica

Alltså jag som älskar allt blått tycker ju såklart att denna är HELT FANTASTISK. Den blev ju så snygg som kudde också!! Så häftigt! Vill också måla akvarell nu!

Svar: Tack <333
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?