Mina 6 nyaste krukväxter

 
Jag tänkte visa er de senaste tillskotten i min "lilla" växtfamilj! Jag gick runt och räknade hur många krukväxter jag faktiskt har och totalsiffran landade på 41 stycken, där årets odlingar inte är inräknade för att de ska bo på balkongen senare. 41 växter på 57 kvm, det är ju nääästan en växt per kvadratmeter. Så egentligen borde jag kanske inte ha köpt några nya alls, men det är några växter som jag verkligen verkligen velat ha, några har dött, och så har jag några krukor som jag vill ha framme som jag inte haft någon passande växt till, så jag var ju nästan tvungen att utöka familjen lite.... :)
 
Hur som helst, först ut är den här lilla fiolfikusen till vänster som jag har velat ha jättelänge men inte hittat på Plantagen där jag oftast handlar växter. Men så fanns den på Blomsterlandet! Jag hoppas att den en vacker dag blir ett stort och fint träd som den här. Till höger har vi en Calathea som jag mest tyckte var fin och den fina prickiga krukan stod tom så jag ville ha något att fylla den med.
 
 
Den här mässingsbrickan köpte jag på loppis för säkert ett halvår sedan i syfte att skapa en kaktusbricka att ha på vardagsrumsbordet. Så för en månad sedan kanske så köpte jag de här tre kaktusarna som skulle få husera på brickan. Jakten efter pyttesmå terrakottakrukar till minikaktusarna var dock inte lätt, den lite rödare hittade jag på loppis och så igår på Blomsterlanet så hade de minikrukor! Det fanns till och med två storlekar mindre än de här, vilket verkligen är pyttepyttelitet! Det kanske är svårt att få något storleksperspektiv om de här växterna, men jag tror den större krukan är 14 eller 16 cm i diameter, och de små kaktusarna är de minsta man brukar kunna köpa på blomsterhandlarna för typ 30-40 kr styck. 
 
 
Och till sist min favorit tror jag, som dock inte har en riktigt passande kruka ännu. Jag har jättelänge velat ha en riktigt stor kaktus, men inte hittat någon som varit prisvärd. På en floristbutik ville de liksom ha 2000 kronor för en lite större än den här kaktus. Ehhh, nej tack det har jag inte riktigt råd med. Men i samma veva som jag köpte kaktusarna på bilden ovan så hittade jag den här på Plantagen, för ynka 250 kronor. KAP! Den är runt 50-60 cm hög från krukans ovankant och kanske en av de finaste växter jag har. Det är någon slags euphorbia, jag skulle gissa på euphorbia trigona men jag är inte säker. Ett som är säkert är i alla fall att jag måste plantera om den i en fin kruka som passar! 
 
Igår planterade jag om lite växter, bland annat kaktusar som tidigare varit i ministorleken men nu växt så mycket så att de behövde nya krukor. Problemet nu är att jag har en massa gulliga minikrukor som står tomma, så jag måste kanske införskaffa ytterligare några små växter att fylla tomrummet med? Fast den här gången får det nog bli sticklingar och annat "växtåterbruk" och inga nyinköp. Och så har jag fortfarande drömmar om ett citronträd.... Nä, nu får crazy plant ladyn inombords lugna sig lite och fokusera på grönsaksodlingarna ett tag framöver!
Ruth | HungryHeart.se

Ha ha, jag tänkte just skriva crazy plant lady när jag såg att du hunnit före med den beteckningen! =D Men det är ju underbart med växter och du lär ju ha stans bästa inomhusluft dessutom! Och ju fler växter du har desto fler krukor har du ju att dekorera, eller hur? ;-)

Svar: Hahahaha luften är nog rätt bra, men hade varit bättre om jag hade pallat dammsuga lite oftare så att det inte var så dammigt ;) Jag börjar faktiskt, ve och fasa, få slut på vita krukor som passar att göra om, så jag måste nog införskaffa några fler, och ehh kanske ge bort lite i present så det inte blir helt överfullt ;)
Mikaela Puranen

Wilda

En krukväxt per kvadratmeter tycker jag fortfarande att vi ska hålla fast vid. ;) Haha, så himla fina. Gillar verkligen mini-krukorna! Passar ju lite extra nu i mars :)

Svar: Jag tycker det låter som en bra plan! Ja, men åh varför tänkte jag inte på det? De ännu mindre minikrukorna hade man kanske kunnat göra något kul med till temat... Hm!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?