Mina senaste loppisfynd

 
Ett skepp kommer lastat med den senaste tidens loppisfynd! Det mesta inhandlades på Erikshjälpen i Uppsala förrförra lördagen, en grej är från en loppis i Helsingfors och så något från Smålands nations loppis förra helgen. Det blev lite krukor (den vita tänkte jag måla med permanentpennor på), en burk, en brosch, en ampel, en sybåge... Låt oss kika närmare!
 
 
Den här fågeln, som är en brosch, hittade jag på den enda loppisen som var öppen den snöiga söndagen jag och min familj var i Helsingfors. De hade mest kläder vilket jag inte var så sugen på att kolla på, men så var det en rysk dam som hade ett helt bord med broscher, och där låg den här. Skulle väl tippa på att det är någon sorts kolibri, men jag tycker den påminner lite om härmskrikebroschen i Hunger games! Med på bilden är också en sybåge som inte fick en egen bild, jag tänkte nog använda den till ett DIY-projekt snarare än för broderi, för jag har redan två till :)
 
 
Den här ampeln i koppar tänker jag ska hänga i köket, helst med lite murgröna i om jag kan hålla den vid liv (har en tendens att döda just murgrönor). Förhoppningsvis kommer vi upp lite hyllor på ena väggen i köket den här veckan eller nästa, och den här ska hänga mellan hyllorna och spisen hade jag tänkt!
 
 
Jag håller på och letar efter pyttesmå terrakottakrukor till mina minsta kaktusar, men den minsta storleken på Plantagen (tror den är 12 cm?) är fortfarande alldeles för stor. Så när jag hittade den här lilla lilla på Erikshjälpen blev jag överlycklig. En till liknande så blir min kaktusbricka jag håller på och skapar komplett!
 
 
Ännu en kruka, fast i lite större storlek, som jag tyckte om. Jag försöker blanda upp lite bland mina vita och terrakottakrukor. Tror den här kan bli fin med någon lite skirare, mjukare växt eftersom krukan kanske har ett lite hårdare utseende. 
 
 
Den här turkosa burken kunde jag bara inte lämna kvar, älskar turkost och älskar fina burkar. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha i den ännu, men jag vet att den ska stå i kökshyllan när den väl kommer upp på väggen. Har ni något förslag på vad som skulle vara bra att förvara i den? Den är lite liten för teer. Fast den skulle å ena sidan passa rätt bra för att förvara nycklar i, jag kanske borde ha den i hallen istället? 
 
 
Nu i lördags så gjorde jag även lite klädfynd. Smålands nation har loppis ungefär 2 gånger på termin och till skillnad från de andra loppisarna häromkring så brukar den ha väldigt fina kläder (eftersom det är mest unga studenter som är där och säljer sina grejer). Jag brukar oftast inte ens orka kolla på klädavdelningarna på Erikshjälpen och Röda Korset för det är så sällan man hittar några guldkorn, men här är det verkligen värt! Jag har länge letat efter den ultimata jeansjackan och nu hittade jag en som i alla fall var bäst hittills efter mina önskemål så den tyckte jag att jag behövde. Dessutom hittade jag en riktigt fin långärmad röd klänning, med djup rygg och en guldkedja som hänger på ryggen. SÅ fin! Jag kanske visar den på någon gång, har lite festligheter inplanerade de kommande helgerna så då kanske jag får tillfälle att bära den!
Ruth | HungryHeart.se

Ha ha, så fort jag såg att du köpt en vit kruka tänkte jag "den där kommer Mikaela att dekorera med porslinspenna!" =D
Riktigt fina fynd du hittat. Tror att ampeln blir supersnygg med murgröna i (som även jag dödar prick varenda gång. Skall inte de vara lättskötta??) och den turkosa burken var fantastiskt. Det första som poppade upp i mitt huvud som användningsområde för den var lustigt nog som förvaring av vitlök! =D Jag vet inte om det måste vara lufthål i den då eller om den skall stå svalare, men det brukar ju vara bra att förvara lök lite separat för att resterande matvaror inte skall lukta. Eller så fyller du den med sockerbitar istället och låter den stå framme och pryda köksbordet.

Svar: Haha japp, har redan funderat ut ett mönster till och med! Jag trodde också att murgrönor skulle vara lättsköta, känner mig grundlurad!!! Antingen har de bara skrumpnat ihop eller så har de blivit angripna av skadedjur och jag har varit tvungen att kasta ut dom. Störigt! Men jag har en just nu som jag haft i kanske en månad snart och den gör nya blad så jag kanske har knäckt koden nu? :P
Mikaela Puranen

Louie

Så mycket fint, särskilt fågelbroschen! Tänkte också genast på Hunger games när jag såg den :)

Svar: Tack! Men eller hur, den är ju lik! :)
Mikaela Puranen

Alicia

OMG SÅ BRA FYND!!!!! Alltså jag ÄLSKAR den lilla turkosa keramikburken! Så himla magisk! Jag hittade en jättefin liknande i mörkblå glasyr för några månader sen som jag har mina vitaminer i. Mycket bättre än en plastburk! Tyvärr lyckades jag tappa locket på min alla finaste skål så bägge gick sönder och det sörjer jag varje dag jag lyfter det naggade locket för att ta ett piller (skålen var så illa däran att den fick åka i soporna). MENMEN med lite försiktighet är pillerburk ett bra användningsområde ;)
Fågelbroschen är också en så perfekt blandning av en Hunger Games-pin och en fågel fenix. Uppenbart magisk! Och kopparampeln alltså wow <3
Även jag fyndade ÄNTLIGEN en jeansjacka efter många års jakt i slutet av förra sommaren. Har knappt hunnit använda den så jag längtar så efter jeansjackesäsongen. Då kan vi vara tuffa ihop ^^

Svar: Åååh nej vad trist att den gick sönder :( :( :( :( Hoppas locket inte är allt för illa tilltygat och att du hittar en ny favoritskål! Pillerburk vore ju något om jag tog vitaminer, men jag borde å ena sidan kanske börja med det faktiskt! Visst hade du pratat om att brodera på jeansjackan? För jag tänker nog att jag ska använda en guldtråd jag hittade och skriva något fint på den och sen kan vi vara tuffa ihop :D :D
Mikaela Puranen

Anna María

Vilka bra fynd! Mina favoriter var fågeln och den bruna krukan. Så fina. Dock hade jag kanske målat om krukan i nån färg faktiskt.

Svar: Jag funderar faktiskt på just detta!
Mikaela Puranen

Pernilla

Så himla fin fynd du har hittat! Ampeln var ju kanonsnygg!

Svar: Gillar den verkligen, tror den kommer bli fantastisk när den väl hänger uppe :D
Mikaela Puranen

Katarina

Vilka härliga fynd och så fint med kaktusen i en minikruka, hoppas du hittar fler. Murgröna kommer bli jättefint i din ampel men jag håller med om att det är en svår växt att få att överleva. Du skulle ha sån överlevarmurgrönsliknande som jag har men tyvärr vet jag inte vad den heter så jag kan inte tipsa dig. Tror du att ett skott överlever postgången? Om du har tålamod alltså att rota och driva upp.

Svar: Jag har både skickat och tagit emot sticklingar på posten flera gånger, det brukar gå bra! Om du har tid och lust så testar jag gärna en överlevarmurgrönsliknande grej! :) Har en stickling tändstickskaktus som precis har fått rötter som jag kan skicka i gengäld om du vill? :)
Mikaela Puranen

Katarina

Kan testa att skicka. Var det inslaget på något särskillt sätt? Tändstickskaktus lät spännande men jag får tyvärr avstå då jag redan har fler krukor än det egentligen får plats. Råkade bli med skott på skott(bytar)dagen även om det inte var tanken.

Svar: Jag mailar dig! :)
Mikaela Puranen

Wilda

Åh den där broschen med fågeln fick mig också att tänka på Hunger Games! Så himla fin! Vilket fynd!

Svar: Ja! Och för bara 20 spänn dessutom var det ett riktigt kap :D
Mikaela Puranen

Grete

Fine fund ;-) Har du overvejet at bruge den turkise låg-krukke som salt-kar på spisebordet?

Svar: Det vore ju faktiskt en fin idé!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?