Handdukskruka av betong

 
Den här betongkrukan är gjord på precis samma vis som de här gjorda av spetsdukar, fast den är gjord av en gammal handduk istället för en duk. För att se bilder på hur man gör steg för steg klicka här, och byt ut duken mot en handduk.
 
Men i korta drag så gör man såhär:
1. Blöt handduken i vatten och blanda betong.
2. Doppa handduken i betongen. Knåda in betongen i tyget ordentligt, det här steget kan ta en liten stund.
3. Häng handduken över en hink eller något liknande för att få den att stelna i rätt form. För att minimera risken att hinken ska fastna i betongen och bli kvar inne i krukan är det en bra idé att olja in yttersidan på hinken (där handduken ska hänga).
4. Låt handduken hänga ett par dagar och lossa sedan försiktig hinken. Krukan blir inte superhård och stel, utan är fortfarande lite lite mjuk. Om den blir alldeles för mjuk och man vill ha den ännu hårdare kan man göra om processen och försöka få in ännu mer betong i tyget.
 
Det viktigaste steget i processen skulle jag säga är att blöta handduken ordentligt, annars suger den åt sig all fukt i betongen och det blir svårt att få betongen att fästa. Den här typen av kruka tycker jag är snyggast att ha utomhus, och med någon lite högre växt i. 
 
Emma & Julia

Väldigt cool model :D

Svar: Tack! :)
Mikaela Puranen

Emma&julia

Kan du inte förklara vad som gör att du är vänsterpartist! Vore kul att höra lite mer :) kram

Svar: Jag skulle inte kalla mig vänsterpartist, röstade på F!, men är väldigt vänster ideologiskt sett! Kanske orkar skriva mer om det en annan gång, men jag hinner inte det idag.. Men kort sagt så tror jag inte på den liberala drömmen om att alla skulle ha samma förutsättningar att göra vad de vill med sina liv. Jag tycker att man då blundar för massa orättvisa strukturer som gör att olika människor har olika förutsättningar, tex klassperspektiv, rasism, sexism etc. Det är helt enkelt lite kämpigare för vissa grupper, och det är fel och bör motverkas. Ja, det är bara en grej. Så är jag kritisk mot kapitalism också. Jag kan skriva ett mer ingående inlägg om det någon gång snart, men jag behöver lite mer tid på mig att formulera mina tankar :) Men lästips med massa åsikter och värderingar jag håller med (det mesta i alla fall)(och handlar inte så mycket om vänster/höger utan feminism och genus men vänstertänk som genomsyrar)http://nojesguiden.se/blogg/hanapee/taggar/genus
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?