Sticklingsbyten

 
En av mina nya favoritbloggar, Sandra på Atilio, skrev för ett tag sedan ett inlägg om sticklingsbyte där man kan kommentera om man är intresserad av att byta med någon. Fantastisk idé! Jag skickade henne lite av min dr. Westerlund pelargon och fick den här kameuforbian i utbyte. Såhär ser den ut nu, den har redan vuxit ett par centimeter så jag är jätteglad! Jag har tipsat tidigare om att söka efter grupper på Facebook i ens stad som byter, skänker eller säljer växter, jag har fått tag på två pelargonsticklingar på det viset. Eller så kan man bara fråga om man ser någon växt man skulle vilja ha om man kan få en stickling, på det viset fick jag det här palettbladet nedan. Det fanns massor i skolan, så frågade en tjej i min klass om vi kunde få ta en stickling och det gick hur bra som helst!
 
 
Den verkar trivas alldeles utmärkt och har bildat ett nytt bladpar redan! Det är också en bra present att ge bort till någon annan växtintresserad i ens närhet, jag hade älskat att få det. Det är lite speciellt att få en del av en planta som någon annan vårdat och tagit hand om, fint tycker jag! Om ni är nyfikna på hur det fungerar med sticklingar (hur kan man bara klippa av en bit av en växt och så blir det en ny planta?) så har jag skrivit ett inlägg om det här
Amanda Niclasson

Riktigt fint, så härlig färg! :)

Svar: Tack!
Mikaela Puranen

Sandra

Roligt att den tagit sig :) Alla blad på den sticklingen jag fick av dig hade blivit lite klämda i posten så de fick ryka, men den håller redan på att veckla ut nya blad så jag är spänd på att få lukta på den lilla godingen snart!

Svar: När jag kollade imorse så hade den vuxit ännu mera! :D Den andra tappade bladen så den var inte lika fotovänlig, men hoppas att den också växer till sig! Vad kul att den verkar trivas, ja den doftar faktiskt riktigt gott!
Mikaela Puranen

Småstadsfrun

Tycker att det här är ett utmärkt sätt att ta tillvara på det man har! Fyllde en hel ny rabatt med blommor som ändå behövde delas i somras. Hur bra som helst!

Svar: Smart, det har jag inte ens tänkt på! Nu har jag visserligen ingen trädgård utan bara balkong men det går ju att applicera där med :)
Mikaela Puranen

Sara

fint!

Svar: Tack!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?