Vitfogade betongblad

 
Här kommer ett tips på hur man kan göra sina betongblad ännu lite snyggare, nämligen med lite fogmassa! Hur man gjuter ett betongblad finns det beskrivning på här. När det är färdigt ser resultatet ut som på bilden nedan. Man kan välja att antingen göra ett platt blad som det som vi har haft vit fogmassa på i det här inlägget, eller blad som är lite skålformade som det med tomaterna på. Hur man varierar detta finns också i guiden på hur man gjuter bladen. 
 
 
Material:
- Ett färdiggjutet betongblad
- Vit fogmassa
- En disksvamp
- Något att bre ut fogen på bladet med, exempelvis en trädgårdsspade.
 
 
Den här fogmassan använde vi, jag tror att den är köpt på byggmax. Det går säkert att variera, följ instruktionerna på förpackningen bara för att blanda till fogen. 
 
 
Börja med att blanda till fogmassan enligt instruktionerna på förpackningen. När den fått rätt konsisten brer man ut det över hela bladet, även om man bara vill att bladnerverna ska vara vita. Det är betydligt enklare än attt försöka pilla ner fog bara precis ner i nerverna.
 
När hela bladet är täckt av fog så tar man nämligen disksvampen och blöter den i lite vatten och börjar torka av bladet. Då kommer all överflödig fog att försvinna och det vita blir bara kvar i nerverna på betongbladet. Man får gå över med svampen ett par gånger, men slutresultatet blir så att fogen endast är i fördjupningarna på bladet. 
 
 
Låt fogen stelna till så är det klart efter det! Superenkelt, men effektfullt!
Katta

Åh vad fint det blir! :)

Svar: Tack! :)
Mikaela Puranen

livet med Asperger och kronisk smärta

så fint

Svar: Tack!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?