Skogspromenad + recept på blåbärscheesecake med kladdkakebotten

 
Häromveckan så var vi ute i skogen precis utanför oss för att plocka bär! Det är verkligen ett bra blåbärsår i år alltså! Eller bär-år överlag. Bara precis utanför vår dörr vid cykelstället växer ett gäng smultron och utan att ha gått hundra meter ens så hittade vi ett ställe med hur mycket blåbär som helst! Vi plockade utan problem en varsin liter på kort tid! Vi promenerade vidare i jakten på flera smultron...
 
 
Och fann ett gäng! Vi hittade några vildhallon också, men det var få som var mogna. Jag borde gå tillbaka och kolla nu någon vecka senare, nu lär de ju vara mogna. Eller så åker jag hem till mina föräldrar och länsar deras bärbuskar. För satan vad mycket godare det är med egenplockat än med köpta frysta bär som vi oftast har hemma. Av blåbären så har jag hittills bakat en smulpaj som försvann illa kvickt så jag inte hann fotografera den, men den var sinnesjukt god. Då använde jag det här receptet! Men så i söndags så bakade jag en blåbärscheesecake med kladdkakebotten också! Den var jättegod men väldigt mastig så man orkade definitivt inte mer än en bit. Och jag är inte den som säger nej till en andra kakportion i vanliga fall!
 
 
Det receptet hittade jag på Bambis blogg här, men jag tycker att det var alldeles för mycket socker i kladdkakebotten. Ni vet när man liksom känner hur det knastrar av socker när man tuggar? Inte jättenice tycker jag. Så jag bakade den en gång till och gjorde om receptet lite!
 
Blåbärscheesecake
2-3 dl blåbär 
200 g philadelphiaost
1/4 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
3 äggulor
2 dl socker
 
Kladdkakebotten
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1/4 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
 
Börja med att göra botten av kladdkaka. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda de torra ingredienserna. Häll i smöret och äggen och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form, det underlättar om man har en med löstagbar kant. Jag lät den stå i ugnen i 14 minuter och den var väldigt rinnig när jag tog ut den. Men den stelnar efterhand och ska ju ändå in i frysen, så det är inget att bry sig om. 
 
Så är det dags för cheesecake-delen! Vispa ost, socker, vanilsocker och äggulorna. Mixa bären till puré och vispa grädder hårt. Blanda sedan ner bären och grädden tillsammans med de övriga ingredienserna. Häll smeten på kladdkakebotten (som bör ha svalnat först!) och ställ sedan kakan i frysen i åtminstone 4 timmar. Ta fram 20 minuter innan servering och garnera eventuellt med blåbär! 
Sanna | Beauty & Design

Det där bara måste jag testa! Det ser enormt gott ut och kombon av cheesecake (MUMS!) och kladdkaka (MUMS!) måste ju vara perfekt. åh, jag vill göra det nu nu nu, men får nog vänta till helgen :)

I övrigt, första bilden - magisk. De andra är också fina, men den översta är hur fin som helst!

Svar: Det tycker jag du ska! Kladdkakebotten borde man göra på alla cheesecakes har jag kommit fram till, så mycket godare ;)
Och tack! Det är min sambo som knäppt de bilderna och han har typ aldrig fotat. Gav honom kameran så att han skulle ha tålamod att följa med på skogstur haha.
Mikaela Puranen

Sandra

Det är verkligen så himla mysigt att vara ute och plocka bär! Kom hem med 1,5 kg hallon från min morgonpromenad nu och känner mig så himla rik!

Visste förresten inte att du hade glasögon :)

Svar: Eller hur! Önskar jag hade en större frys så man fick plats med massor av bär.. Japp, har ett litet synfel men använder dom oftast inte. Mest när jag ser på tv, har föreläsning eller om jag vill kunna se fåglar när jag är ute ;)
Mikaela Puranen

Sanna

Mums! Det måste jag prova :-D Ska utveckla nått proteinrikt, sockerfritt recept utav det ^_^

ISA

helt otroligt med så mycket bär. för mig (aka stadsmänniskan) är det typ julafton om jag hittar fem mogna smultron på samma gång ;)

Svar: Haha, men det finns säkert något grönområde i närheten, eller är det bara parker? Skogspromenader är ju bäst! :)
Mikaela Puranen

inspirami.blogg.se

Så mysigt med skogspromenader, jag älskar det! Och cheesecaken verkar ju supergod, jag har aldrig testat med kladdkakebotten men det låter grymt bra :)

Svar: Rekommenderar verkligen kladdkakebotten! Har tidigare gjort en jordgubbscheesecake med kladdkakebotten som också var fantastisk! Dock innan jag hade bloggen så receptet har jag inte kvar, men det går säkert att hitta :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?