Fågelfoto

 
Det är lite mycket just nu. Jag tar examen nu nästa vecka och har massa grejer som måste bli klart den här veckan. Ovanpå det så har jag fått sommarjobb (SÅÅ glad över det, berättar mer i ett eget inlägg!) och har jobbat två dagar den här veckan för att få lite introduktion innan min chef ska iväg två veckor. Men för någon vecka sedan när jag inte var lika stressad så tog jag lite fotopromenader i naturreservatet precis där vi bor, så jag tänkte att jag skulle visa lite av resultatet av det! Bland annat den här björktrasten som letade maskar i gräset.
 
 
Det här är en av de där sångarna som jag tycker är svåra att skilja åt. Men det här är en av de fåglar jag kan sången på, och det var utan tvekan en grönsångare. Minnesregeln jag hade för fågeltentan var att den låter som ett rulland mynt som till slut faller platt ned på bordet, och så tänker jag på såna där gamla mynt som kan få lite av en grön färg. Grön+mynt = grönsångare!
 
 
En bofink är betydligt enklare att känna igen, både på utseende och sång. 
 
 
Kan det inte alltid vara försommar så att det är fullt med blommor överallt?
 
 
Insekterna har också vaknat till liv!
 
 
Skator är ganska fina ändå trots att de är så vanliga och oftast inte anses vara så trevliga. Det där blå blänket i fjädrarna är ju bara så fint. Min fågellärare berättade att när hans australienska vän som också var fågelfantast var på besök i Sverige så hade han blivit jätteexalterad över en skata och tyckt att den var jättevacker. Min lärare fattade inte vad som var så fantastiskt med skatan. Men det är väl ofta så att man kan ha svårt att uppskatta det vackra i något man ser hela tiden? Visste ni förresten att kråkfåglar (som skator hör till) är sjukt intelligenta? Det är kanske ett ämne för nästa månads biologifakta... 
 
 
Jag tror aldrig att jag har lagt märke till hur blommorna på blåbärsris ser ut egentligen förrän nu. Det är tydligen extra mycket blommande blåbär och smultron i år av någon anledning. Jag kan gå i godo för att det i alla fall stämmer här omkring, det är sjukt mycket blommande blåbär precis överallt!
 
 
Promenerade bort till hästhagen och möttes av den här nyfikna kompisen!
 
 
Här brukar jag springa <3
 
 
Korna hade också blivit släppta på bete! Så gulliga!
 
 
En svartvit flugsnappare uppenbarade sig också. Jag är lite osäker på om jag faktiskt sett den förut, jag har definitivt hört den men kanske har den gömt sig varje gång. Kul i alla fall!
 
 
 
Nötskrikor! Det här paret var i full gång med att jaga bort en skata när jag upptäckte dem, förmodligen hade de ett bo i närheten. Så satt de sedan och poserade fint på varsin gren ett bra tag. Det blåa fjädrarna är så himla fina! Jag tycker det är så kul att försöka fota fåglar, oftast sitter de ju inte direkt still en längre stund så det är inte alltid det enklaste. Eller så flyger de iväg så fort man lyfter upp kameran. Om jag får säga det själv så är det också så roligt att se hur en utvecklas fotograferingsmässigt, jämför de här bilderna med dessa från min första fågelpromenad med systemkamera. Dagens i det här inlägget är lite bättre eller hur?
 
Caroline Blomberg

Riktigt fina bilder allihopa!

ISA

ooh du är allt en riktig naturfotograf du :)

SVAR: Lycka på det!! solen gör så så mycket. Hoppas du får njuta av den :) kram gullet.

Svar: Haha tack, jag försöker bli bättre på det i alla fall :) Kram
Mikaela Puranen

Maria Ekblad

Åh nyckelpigan <3 Och jag är så glad för att blåbären blommar, hoppas det blir hur mycket som helst efter 2 kassa blåbärsår!

Svar: Jaaa hoppas verkligen, tänkte plocka massor av blåbär i år och ha i frysen hela året!
Mikaela Puranen

angelicasvarld.blogg.se

Men vilka härliga bilder!!!

Pauline

så fina bilder :)

Matilda

Vad härligt med examen! Det måste kännas skönt :)
Vilka vackra bilder du tagit, det supervårigt & härligt ut! :)

Svar: Jaaa, känns så skönt! Bara jag blir klar med uppsatsjäveln så kommer jag vara sååå lättad! Fast jag ska fortsätta plugga master till hösten :) Tack!
Mikaela Puranen

Stina - Tillvaron.se

Så fina bilder Mikaela! Och den lilla kalven alltså, så söt!

Svar: Tack Stina! :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?