Summer snapshots + tre tips

 
Nu när vi gått in i september får man väl säga att sommaren officiellt är slut. De flesta har återgått till jobb och skola och till och med värmen verkar ha sagt adjö. Det känns som jag inte gjort så mycket annat än att jobba, men några guldkorn till dagar har jag ändå haft! Så jag tänkte att vi skulle kolla på lite bilder från sommaren som jag inte publicerat här. Här är en på mig och E från vår utflykt till Linnés hammarby i början av sommaren, fast från mammas telefonkamera!
 
 
Det har tyvärr inte blivit så mycket grillning som jag hade önskat, för finns det något godare? Jag måste verkligen se till att maxa det sista av sensommaren/tidiga hösten och grilla massor. Baconlindad sparris är förresten mitt bästa förrättstips! Strö lite örtsalt på bara och grilla tills baconen är lite knaprig så smakar det helt gudomligt!
 
 
En solig dag promenerade vi ner till Studenternas IP och spelade minigolf. Jag är i allmänhet ganska dålig på minigolf och kommer i princip alltid sist eller som bäst näst sist i familjen. Men den här gången VANN jag! Jag gjorde en så jävla bra runda och var så himla himla nöjd med mig själv. Jag har till och med sparat poängprotokollet haha.
 
 
Efter min fenomenala vinst mötte vi upp Felicia och satte oss för att äta en tidigt middag på Tzatsiski som har en uteservering precis vid Fyrisån. Sjukt goda kycklingspett, gott vin och framförallt prisvärt! De flesta rätterna ligger under 200 spänn. Deras moussaka är också riktigt god! Tips om man är i Uppsala och vill äta grekiskt!
 
 
 Men dagen var inte slut efter det! Vi fortsatte till Taket, som är V-dalas sommarklubb, och drack lite drinkar. Här kommer ett till tips, nämligen shotsen på bilden. Sedan jag blev introducerad för de här för något år sedan är jag helt såld! De heter blåbärsnyp och består av likör 43, blåbärssoppa och lite ovispad grädde på toppen. Alltså jag tror på riktigt det här är den godaste shotten i världen. Kombinationen av blåbärssoppan, grädden och den söta likören är fantastisk. Inte i närheten av sån där vidrig brännande alkoholsmak som när man shottar tequila, vodka eller snaps, det smakar knappt alkohol alls faktiskt. Enkelt att göra själv hemma också och går att variera med nyponsoppa istället för blåbär. Fast jag tycker att blåbär är utan tvekan bäst!
 
 
Och för två veckor sedan hade vi en liten sommarfest hemma hos oss! Jag hade så roligt att jag knappt fotograferade alls, vilket är lite trist för jag hade velat visa hur jag hade dekorerat ute och drinkburkarna jag hade gjort med vattenmelondrinkar och mojitos. Men det får bli nästa gång vi har kalas helt enkelt! Jag kom ihåg att fota tårtan jag hade gjort i alla fall och lite kompisar!
 
 
Lite fågelskådning har jag haft för mig också. På mina svärisars torp kryllar det av domherrar som poserar såhär snällt!
 
 
Och så förra helgen så började jag min lördag med att hänga med fantastiska MM-kollegorna Alicia och Jessica Stockholm Craft Fair och efterföljande fika på Vetekatten. Och sen var det dags för Popaganda med dessa två på bilden ovan!
 
 
Vi kollade på Shout out louds som jag tyckte var lite halvtråkiga. Bäst var Laakso och Seinabo Sey! Men det var en jäkla bra dag även som slutade med 22000 steg på stegräknaren efter allt dansande och att jag tappade min plånbok (som jag sedan fick tillbaka nästa dag, det finns snälla människor!!!). Söndagen efter somnade jag på soffan klockan åtta av ren utmattning.
 
Och det var några höjdpunkter från den här sommaren! Fint att ha lite såna här fina minnen att kolla tillbaka på när mörkret och kylan kommer snart. Jag känner mig inte alls höstpepp och är lite avundsjuk på alla som känner att det är som ett nyår, jag skulle verkligen behöva lite sån känsla. Jag är snarare jättetrött på allting redan nu och känner mig totalt oinspirerad. Vad gör man åt det? 
ISA

gud så avlägset sommarbilder känns, även om det var sommar för typ en vecka sen!? well, himla fint iaf. Och kul med fler bilder på dig, du strålar ju tjejen! Plus att jag numera vet VEM jag ska spana efter på SU. hähä.

SVAR: Har alltid varit väldigt hård på att jag MÅÅÅÅSTE bo innanför tull, men nu inser jag att det fan kanske är värt att bo en bit utanför om man får ha eget, någorlunda med space (dvs över 15kvm) och överkomlig hyra. Hmm.. kanske får kika mer på det. Har spanat lite på Solna men inte kommit mer off än så ;) haha

Svar: Haha ja, men säg hej om du ser mig! Nu kommer jag dock inte vara där på två veckor så du kan chilla spanandet tills oktober haha ;) Solna är helt ok skulle jag säga, eller Sundbyberg typ! Jag skulle tycka att det är värt i alla fall :)
Mikaela Puranen

ɑ n n i k ɑ

Mums!

Anna María

Härligt med lite sommaråterblickar. Oklart vad en kan göra åt opeppigheten, jag känner dels att jag inte orkar göra något alls och också en blandning av att jag i mitt huvud vill strukturera, organisera och nystarta när det blir höst. Men så säger kroppen stopp och nej. Himla dum kombination.

Svar: Det är nog lite mer som du säger när jag tänker efter, en kombination av att inte orka någonting och ändå vilja organisera upp mitt liv lite. Men det är väl bara att ta sig igenom, tröttheten och opeppen kan ju omöjligt hålla i sig allt för länge :)
Mikaela Puranen

Pia

Härliga bilder! Fin tårta och det där med blåbärsnyp borde jag verkligen testa!! Kul att du återfick plånboken :) Själv sumpade jag mobilen på Köpenhamns flygplats i somras, men återfick den efter ett par timmar. Det kändes jäkligt bra!! Nä, inte alla norpar åt sig tappade saker som om det vore allmänt gods utan ägare och tur är väl det.

Svar: Jag rekommenderar verkligen blåbärsnyp! Verkligen tur! Jag har nästan tappat hoppet om att återfå borttappade grejer för att jag blivit av med såväl mobiler, plånböcker och laptops lite för många gånger (fast mest mobiler! Och laptopen var under ett inbrott så den var det aldrig så stor chans att få återse...). Så jag blev så himla positivt överraskad över att killen som hittat den sökte upp mitt nummer och ringde mig! Så glad!
Mikaela Puranen

Sandra

Tycker det är så roligt att få se dig och/eller E på bild ibland. Det ger så mycket mer liv åt din blogg. Och att vi snart ska ses, hurra! <3

Svar: Fina du! <3 Det ska bli så kul :D :D :D
Mikaela Puranen

lovisa

vilka gulliga bilder! älskar den vita ribbade tshirtens enkelhet samt gulliga personen på bilden under tåTan. <2+1

Svar: Tack fina du :* Haha skrattade högt åt <2+1, så fint!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?