Betongsäsongen är invigd!

 
Lite sent i år men nu har jag kommit igång med betonggjutningen för i år, och det är lika kul som vanligt! Jag började lite smått med några krukor och skålar, men jag har planer på att göra ett likadant bord som det här senare i år och kanske ett rabarberbladsbord. Om ni vill komma igång med gjutning och är nybörjare så har jag gjort en nybörjarguide här!
 
 
Jag testade en ny dekorationsteknik nämligen att trycka ner glaskulor längs med kanten på krukan. Jag och mamma hittade en hel burk med glaskulor på loppis för en tia, så den tekniken provar vi nog igen! 
 
 
Den här lilla skålen blev jag ganska nöjd med också! Jag använde spraylim för att fästa blad på plastskålen som gjorde själva "hålet" i skålen för att göra bladtryck på insidan av skålen. Det blev lite för bubbligt på insidan men den är helt slät på utsidan. Jag funderar lite på att måla bladen i guld så att de framhävs lite mer, tror att det kan vara fint! Jag gjorde också en till kruka dekorerad med stenar och marmorkross men den gick inte riktigt att få ut ur formen så vi får se om den har lust att lossna nästa gång jag är hemma hos mina föräldrar. Funderar lite på om man ska gjuta en jäkla massa och sälja på någon design- eller hantverksmarknad? Det kanske vore något!
 
Och hörrni, idag är det den 10:e vilket innebär nytt tema för Monthly Makers! Jessica är månadens värd så in till henne och kika vad det blir för tema!
Sandra

Tack för att du länkade till ditt nybörjarinlägg igen! Imorgon är det jag som smiter iväg till byggaffären för att fråga om de har betong :D

Svar: Jaa vad kul det ska bli att se vad du hittat på :D
Mikaela Puranen

Jess

Det ser så kul ut att gjuta i betong! Önskar jag kunde göra det här hemma men det känns lite opraktiskt när man inte har tillgång till en trädgård eller större uteplats :( Hur som helst, det blev jäkligt snyggt med bladtrycken på insidan! Tror guldfärg i bladmönstret skulle bli en snygg kontrast mot det hårda i betongen :)

Svar: Det GÅR ju inomhus men visst är det ganska opraktiskt :/ Om du vid tillfälle hänger på ett lantställe eller nåt kan du ju ta med en säck betong kanske! Tror nog det blir lite guld faktiskt, tror det blir bra :)
Mikaela Puranen

När Annie fotograferar i Kalifornien

Åh, så kul!! :-D Har köpt hem betong men det känns aldrig som att jag får tummen ur att börja skapa!

Svar: Joo men om du har det hemma så är det ju bara köra! ;) Det är jättekul!
Mikaela Puranen

Stina - Tillvaron.se

Men så fint, älskar den med bladen i :D Tror verkligen att de skulle gå åt som bara den på marknader!

Svar: Tack! Ja men kanske det, det ska vara en designmarknad i Hornstull sista augusti, funderar på om man ska signa upp sig på det kanske :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?