DIY: makraméampel 3.0

 
 
Jag har tidigare gjort två stycken makraméamplar (som ni kan se här och här!) men länge varit sugen på att lära mig lite nya knutar och framförallt att inkorporera träkulor i en ampel. Den här gången blev det bara två kulor för det var rent ut sagt ett helvete att få tråden igenom kulorna eftersom ändarna hade frasat upp sig som man kan se längst ner på ampeln. Någon som har tips på hur man kommer runt det problemet? Jag har inte en tillräckligt tjock nål att få tråden i heller. Jag har använt mig av Slöjddetaljers makramégarn den här gången, tidigare har jag använt zpagettigarn.
 
Hur som helst fick jag tillfälle att lära mig tre stycken nya knutar som jag tänkte dela med mig av! Eftersom jag knöt ampeln på kvällen framför Homeland så tog jag inga egna bilder på processen utan länkar helt enkelt vidare till källorna där jag hittade knutarna!
 
 
Ultimate knots - jag knöt den som de kallar för turn grinner knot under öglan. 
 
 
Hur jag knöt knutarna precis ovanför träkulan, det är den tredje från vänster. 
 
Om ni vill ha inspiration på mer makraméverk och knutar så kan ni spana in min pinterest-board Makramé. Dessutom kan jag tipsa om instagramkontot createaholic som gör helt fantastiska väggbonader och amplar i makramé. Vilket jäkla jobb det är alltså, kämpar fortfarande med min väggbonad jag påbörjade i höstas, men knyter ständigt upp och gör om för att jag inte blir nöjd. Kanske blir den färdig en vacker dag! Tills dess växlar jag mellan att knyta amplar som går betydligt snabbare!
 
Förresten så missar ni väl inte att februaris Monthly Makers tema är släppt? Om du är nyfiken på vad det är, kika in hos månadens värd Sandra!
Simone

För att undvika att tråden fransar sig kan man doppa ändarna i varmt stearin (tänd ett ljus och blås ut det). Tryck till lite med fingrarna. Då blir de säkert lättare av trä på kulorna också.

Fin ampel för övrigt.

Svar: Smart, tack för tipset!
Mikaela Puranen

Sandra

Så roligt att vi återigen tänkt samma grej. Tror vi har tvillingskaparhjärnor alltså ;) Din ampel blev i alla fall superfin och det blev riktigt snyggt med makramégarn.

Svar: Men va, har du också gjort en ampel nyligen? Det har jag helt missat! Eller har du inte bloggat om den ännu kanske? Men det är ju knäppt hur lika vi tänker haha!
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Vad fin den blev! Tänk att det kan bli ett sådant konstverk av tråd och knutar!

Svar: Tack! Hoppas bara min väggbonad kan bli något också, just nu vill jag spy på den :P
Mikaela Puranen

Wilda

Åh jag har sett dina pins och det är så spännande att följa din utveckling och hur du testar nya knutar. Du är ju en riktig talang! Så fint!

Svar: Tack <3
Mikaela Puranen

Stina - Stinas tillvaro

Så fin den blev! När jag var liten minns jag att mamma brukade elda lite på änden av tråden jag pärlade halsband med, då fransade den inte. Tror det bar sådant där vävtåd, så vet inte om det funkar på det du använder, men kan ju vara värt att testa :)

Svar: Ska absolut testa, tack för tips :)
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?