Skålar x 3

Jag tänkte att det var dags att visa lite mer av keramiken jag skapat under den här våren! Nu har jag bara ett tillfälle kvar på min nuvarande kurs och jag känner mig fortfarande inte klar på långa vägar. Det är så mycket mer jag vill göra: tekniker jag vill testa, bli säkrare på att dreja och så har jag flera sidor med skisser på föremål jag vill skapa. På något sätt kommer jag definitivt att fortsätta med keramik, för det är så jäkla kul! Men nu går vi händelserna i förväg, jag skulle ju visa 3 skålar jag gjorde på min första kurs! 
 
 
Den första är nog den jag gillar bäst, trots att kanterna är skeva och formen lite sisådär. Den är gjord med samma teknik som min trebenta kruka, nämligen att man kavlar lera och formar den över en skålformad gipsform. Att den här är så skev beror på att jag stämplade efter att jag tagit bort gipsformen och leran hade inte riktigt stelnat så den blev lite skev, och jag inte var så noga med att raspa ner kanterna till en jämn nivå i efterhand heller. Men vad gör det, jag gillar den ändå! Bladet är den första stämpeln jag gjorde och också en av mina favoriter faktiskt. Jag ska ta och visa min stämpelsamling jag gjort snart, så fort det har blivit en liten klump lera över från ett projekt har jag format den till liten stämpel och karvat ett mönster. Såhär ser i alla fall en av dem ut!
 
 
De här två skålarna var det allra första jag gjorde på kursen, även de tillverkade med kavel och gipsform. Jag tycker det är så spännande hur glasyren (det som man färgar leran med) lever sitt egna liv. Den turkosa doppade jag bara som vanligt i glasyrhinken och den fick en spräcklig yta på delar av skålen. Det är precis samma glasyr som jag använde till den första skålen men den har inte en endaste prick på sig. Den vita skålen ville jag experimentera lite med två glasyrer på, så efter att ha doppat den i vitt så tog jag en pensel och målade på med blått inuti. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men lite gullig ändå kanske? Jag gillar strukturen på kanten i alla fall, och nu på senaste kursen har jag jobbat mer med strukturer på några små skålar/krukor. På instagram (@mikaelapuranen) har jag visat mer processbilder under kursernas gång om ni känner för att spana in det!
 
LÄS ÄVEN:
Maja

Så fantastiskt fina!!

Anna María

Vilka fina skålar du gjort Mikaela! Jag vill också gå på keramikkurs. Det verkar så himla kul!

Svar: DO IT! Det bästa jag gjort på flera år alltså!
Mikaela Puranen

Sandra

Alltså Mikaela jag orkar inte! Är så himla glad över attt få följa din utveckling via den här bloggen. Du är så grym!

Svar: Men åh <333
Mikaela Puranen

Simone

Vad kul med keramik! Söker just nu efter kreativa workshops där jag bor och hade gärna provat på detta.

Simone

Vad kul med keramik! Söker just nu efter kreativa workshops där jag bor och hade gärna provat på detta.

Svar: Vad roligt, hoppas du hittar någon keramikworkshop! Det är verkligen det roligaste jag gjort på jag vet inte hur länge! Finns i alla fall här så man kan gå typ en helg eller något bara om man inte vill gå en hel kurs i flera veckor :)
Mikaela Puranen

Sanna | Beauty & Bride

Så himla fina, unika och gör ett hem så personligt! Verkligen så snygga, du är så duktig.

Lili

Jättefint! Är nog också extra förtjust i den första, tycker verkligen om färgen och detaljerna av blomblad. Det skulle nog vara väldigt kul att gå en sådan kurs, hoppas på att hitta en i sommar!

Svar: Åh hoppas du hittar, det är verkligen fantastiskt roligt! Om inte annat finns det säkert kvällskurser i höst :D
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Så grymt snygga! Jag tycker om när det är lite ojämnt i färg och form, för då känns det så mycket mer levande. Hoppas du får möjlighet att gå fler keramikkurser framöver!

Svar: Alltså JA vill så gärna! Funderar på att söka extrajobb som cirkelledare för betonggjutning på Medborgarskolan, förutom mera pengar och kul grej så får man även gå en kurs gratis på Medborgarskolan då, och då är ju valet lätt hehehe ;)
Mikaela Puranen

Linnea Aurora

Men SÅ fina!! Älskar färgerna!

Svar: Tack!
Mikaela Puranen

Alicia

Åååh det kryper av lust i mig när jag ser detta! Och jag vill absolut få kolla stämpelsamlingen! Jag har aldrig gjort stämplar i lera men det blev så HIMLA fint med ditt blad så nu vill jag också gå keramikkurs? Vi får hitta en ugn alltså!!!!

Svar: JA!! Börjar googla nu på keramikstudios för jag vill så gärna <333
Mikaela Puranen

Jess

Så himla fina! Åh, det ritktigt kliar i fingrarna när jag ser det här. Vill knåda, forma och bara göra något.

Svar: Tack! Åh men gör det, det är fantastiskt kul!
Mikaela Puranen

Wilda

Det är så imponerande! Wow! Så fina! Vill också dreja nu. Inspirerande!

Svar: Tack! Just de här är dock inte drejade, ska glasera mina drejade grejer på den här kursen imorgon så snart kan jag visa upp mer drejalster också :D
Mikaela Puranen

Jessica

ÄLSKAR dem allihop!!! Men gillar speciellt den vita med blått i!! Gillar nyansen blå så mycket och hur färgen ligger i botten! Vill ocksåååå. Du borde skaffa keramikverkstad och sen ha kurs åt oss :D

Svar: Vad kul att du gillar den, den är min minsta favorit för att jag hade en annan bild i huvudet på hur den skulle se ut haha. ÅH DRÖMMEN!!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?