Monthly makers inspiration tema ljus

 
Efter den mörka helgen så passar det väl bra att fokusera på ljus istället, vilket också är temat för månadens Monthly Makers som Agnes är värd för. Jag tänkte visa lite saker jag gjort tidigare som passar in på temat. Först ut är min lampa av virkade dukar som fortfarande hänger i vardagsrummet.
 
 
Jag har också gjort en geometrisk lampa av rundstavar som jag limmade ihop. Den hänger fortfarande lite snett dock för att jag inte pallat fixa upphängningen såhär ett år senare. Jag funderar på om jag kanske ska sätta den i köket istället och då passa på att hänga den rakt från början. Den sitter lite lågt också så att alla som är längre än 1,70 riskerar att slå huvudet i den. Men jag tycker inte det är snyggt när den sitter hela vägen uppe i taket så en flytt till köket är kanske bästa lösningen.
 
 
Man kan tolka tema ljus på många andra sätt än lampor, här har jag till exempel gjort en fyr av uppochnervända terrakottakrukor som jag målat och en ljuslykta på toppen.
 
 
Eller så kan en gjuta egna ljus och passa på att återbruka gamla ljusstumpar.
 
 
På tal om återbruk så kan man också använda aluminiumkopparna som vanliga värmeljus är i och göra en näckrosljusstake.
 
 
Om man känner för att börja julpyssla så kan man gör en julinstallation i en stor ljuslykta.
 
 
Förra året gjorde jag en lysande stjärnbildstavla i julklapp till min sambos syster. Jag tryckte igenom lamporna på en ledslinga genom canvasen efter att jag målat klart galaxen. 
 
 
Om man vill gjuta betong finns det hur många olika sätt som helst att göra egna ljuslyktor och ljusstakar, kika in hela min betongkategori för flera lysande betongtips!
 
Den 25:e publicerar Agnes sitt bidrag och i det inlägget länkar man vad man har skapat!  För att inte missa några uppdateringar om Monthly Makers så följ vår Facebooksida. Vi har dessutom numera ett instagramkonto också @monthlymakers! Vi som startat Monthly Makers är: AgnesAliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelie,JessJessicaSandra och jag!
 
Stina - Tillvaron.se

Så himla fina grejer du gjort! Gillar verkligen spetslampan, aluminiumljushållaren och allt fint du gjort i betong. Jag funderar på att göra en lampa till denna Monthly Makers :)

Svar: Tack! Ska bli spännande att se vad du gör den här gången, det är alltid så fina grejer :) Jag hade också tänkt att göra en lampa men känner inte riktigt att jag vet hur jag vill ha den så den idén får ligga på is så länge!
Mikaela Puranen

Wilda

Så mycket fint och inspirerande! Funderar fortfarande på vad jag ska hitta på. Det får bli något enkelt eftersom skrivandet tar all ledig tid den här månaden. Eller så får jag skriva om ljus ;)

Svar: Klart du kan skriva om ljus, det är ju också skapande! :)
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Åh, så mycket fint du gjort! Älskar särskilt näckrosljusstaken och ljusstaken med guldig insida. Skall bli kul att se vad du kommer att göra till Monthly Makers!

Svar: Tack! Vet inte alls vad jag ska skapa än faktiskt, hade tänkt göra en till lampa, men tror inte att jag hinner med det. särskilt eftersom jag inte alls vet hur den ska se ut :P
Mikaela Puranen

Simone

Så fina betongsaker. Har själv börjat gjuta i betong mer och mer. Tänkte göra en lampa som nästa betongprojekt:D

Svar: Tack! Betong är bäst! Har bara gjutit två gånger i år dock, men hinner kanske mer någon mer gång innan året är slut. Känner mig jätteinspirerad med betongen just nu! Kul med lampa, det har jag faktiskt inte gjort (än) i betong :)
Mikaela Puranen

Sandra

Så mycket du gjort på temat redan! Och du, på tal om det där attt vi tänker lika rätt ofta (ja, det är verkligen sjukt och jag känner mig lite taskig ibland som typ verkar norpa alla dina idéer :P ) men den där lampan på andra bilden hade faktiskt jag också tänkt göra. Minns att jag såg en köpt variant, pinnade bilden och sen några dagar senare (veckor kanske, minnet är kort) hade du gjort en likadan och jag bara "WHAT, kan du läsa mina tankar?!" så ja, vi har nog ofta liknande idéer :D

Svar: Nej men känn dig absolut inte taskig, jag fattar att du känner så när jag skriver att jag också tänkt göra en viss grej men jag menar typ bara att om det dyker upp ett typ likadant inlägg hos mig så är det inte för att jag härmas :P Men vi har väl ganska liknande smak och hänger båda på pinterest där saker cirkulerar rätt mycket så är det ju inte konstigt om vi får samma idéer ;) Eller så har vi en länk mellan våra hjärnor, haha.
Mikaela Puranen

Alicia

MEN vad mycket du gjort på ljus! Jag är rätt låst pga känner mig så himla ny på detta, men du visar så bra exempel som känns väldigt genomförbara! Diggar din krukfyr såå mycket <3

Svar: Tror man kan göra temat både lätt och svårt för sig, jag har inte kommit på någon revolutionernade bra kökslampeidé så det lutar åt något enklare istället nu. Fyren var en present till min pojkväns mamma som gillar fyrar och är med i svenska fyrsällskapet :D
Mikaela Puranen

Skogsraah ☾

Så fina!

Svar: Tack :)
Mikaela Puranen

Pernilla

Så många fina grejer! Älskar verkligen skuggorna från lampan av virkade dukar. Och fyren är ju bara för häftig!

Svar: Tack! Lampan är en favorit, eller båda lamporna egentligen. Fyren var riktigt kul att göra :)
Mikaela Puranen

Annica

Vilka fina grejer du gjort! Mina favoriter är betonggrejerna och lyktan, superfint!!

Svar: Jag är så sugen på att göra en ny variant av jullyktan i år, kanske det blir mitt MM-bidrag förresten!
Mikaela Puranen


Kom ihåg mig?