MONTHLY MAKERS 2016

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Den 10:e dagen av varje månad släpper vi ett nytt tema. Du bloggar eller instagrammar (#MonthlyMakers) ditt bidrag som i slutet av månaden sammanställs hos temavärden. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

 

Såhär går det till:

12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är värdinnor för ett var.

10:e, presentation av det gemensamma temat.

20:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i inläggets kommentarsfält.

28:e, deadline för inlämning av era bidrag.

Sista, sammanställer värden allt vi skapat tillsammans.

 

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte gå miste om någonting!

 

Ni som varit med oss förra året märker att det skett några mindre förändringar i upplägget - en annan nyhet inför 2016 är att JessEmelie och Agnes avgår som administratörer, vi tackar dem för allt engagemang under förra året och önskar dem välgång med allt vad de tar sig för!

 

Vidare har vi nöjet att välkoma WildaStina och Ruth till gruppen - tre fantastiska kreatörer som under det gångna året bjudit på många fantasitriggande verk, i samband med så väl som utanför Monthly Makers. Tillsammans med dem, och dig, laddar vi inför ett kreativt 2016!

 

En annan nyhet är öppnandet av ett forum för den som vill diskutera aktuellt tema, tipsa, visa, bolla frågor och idéer eller prata skapande i allmänhet. Gemenskapen hittar du i vår nya Facebookgrupp: We are Monthly Makers! Vi finns också på www.MonthlyMakers.com.

 

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, RuthSandra, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

Under 2015 avverkade vi teman som papper, lera, tändstickor och rymden med över 400 kreationer som resultat! Nedan ser ni mina alster från fjolåret, och hittar länkar till alla sammanställningar: 

 
Januari - Papper
 
Jag gjorde en papercut-björn till tema papper där jag skar ut mönstret till björnen i ett tjockare akvarellpapper och sedan experimenterade med olika bakgrunder när jag scannade in den. Favoriten var ändå den rosa akvarellbakgrunden.
 
Du hittar alla bidrag på tema papper HÄR.
 
Februari - Återbruk
 
I februari gjorde jag det verk jag nog är minst nöjd över och ärligt talat inte ens har kvar. Jag fick lite prestationsångest efter papperstemat och resultatet blev en återbrukad pet-flaska som vas. Men Monthly Makers handlar ju inte om att skapa perfekta grejer, utan att utmana sig själv i sin kreativitet och komma igång med skapandet, och det gjorde jag ju trots allt.
 
Alla bidrag på tema återbruk finns HÄR
 
Mars - Lera
 
I mars experimenterade jag med en granitlera som är så himla snygg, men dessvärre ganska svårarbetad. Jag gjorde det här björnfatet som jag ändå gillar, trots att leran sprack lite när den torkade och ena örat trillade av. Men det är inget som inte lite lim kan fixa! Skulle så gärna vilja göra en ny variant i riktig keramik!
 
Alla bidrag på tema lera hittar du HÄR.
 
April - Tändstickor
April är den enda månaden jag inte var med och skapade med Monthly Makers. Jag mådde jättedåligt och var dessutom borta på fältkurs i princip hela månaden. Men ni andra skapade fantastiska grejer som vanligt!
 
Du hittar sammanställningen för tema tändstickor HÄR.
 
Maj - Magi
Maj kom och jag mådde väl inte bättre direkt och hade egentligen noll lust och inspiration att skapa något alls. Men då var det så himla bra att Monthly Makers fanns och fick mig att hålla igång ändå. Temat var magi och jag inpsirerades av naturen som är magisk för mig och gjorde den här fågeln
 
Alla magiska kreationer på temat hittas HÄR.
 
Juni - Mönster
 
Temat var mönster och jag gjorde årets enda verk i akryl, den här färgglada tigern. Det var så terapeutiskt att bara få måla och kleta fritt med färgerna och den här gillar jag fortfarande väldigt mycket.
 
Alla bidrag på tema mönster finns HÄR.
 
Juli - Rymden
 
På tema rymden gjorde jag kylskåpsmagneter föreställandes planeter i lufftorkande lera. Det var så kul att måla dem och magneter i lera är nog en favorit-DIY hos mig.
 
Sammanställningen för tema rymden finns HÄR.
 
Augusti - Textil
 
I augusti hade jag egentligen planer på att sy en sittpuff, men jag hade inte tid att åka hem till mina föräldrar och låna symaskin så istället testade jag på en annan teknik jag velat pröva länge, nämligen att göra en väggbonad i makramé! Gillar första halvan men slutet spårade ur lite väl... Jag har dock påbörjat en ny väggbonad i riktigt makramégarn som ni får se snart om jag blir klar någon gång!
 
Textilsammanställningen hittar ni HÄR.
 
September - Natur
 
I september var jag värd för tema natur! Jag valde att rama in ett Monsterablad mellan två glasskivor i en ram, och det här är nog min absoluta favorit bland mina MM-kreationer, tycker så mycket om den!
 
HÄR hittar ni sammanställningen för tema natur.
 
Oktober - Garn
 
I oktober bestämde jag mig för att lära mig virka och den här korgen blev mitt första virkprojekt någonsin! Sedan dess har jag gett mig på nästa virkprojekt som är något större, och nääästan färdigt. Eller, det har varit nästan färdigt i över en månad nu, men jag behöver hitta någon bra fyllning för att kunna färdigställa det helt. Ni får se snart, tror den kommer bli en stor favorit!
 
Alla bidrag på tema garn hittar ni HÄR.
 
November - Ljus
 
På tema ljus lärde jag mig inte en ny teknik utan använde en som fallit i glömska hos mig istället, nämligen att återbruka ljusstumpar till att gjuta nya ljus. Jag gjorde det rätt mycket 2013 men sen har det inte blivit av, förrän nu!
 
Alla bidrag på tema ljus finns HÄR.
 
December - Glas
 
Och så årets sista tema, glas, där jag kände att jag gjutit alldeles för lite betong i år, så därför skapade jag den här betong/glashybriden till vas som nog är min näst bästa Monthly Makers-skapelse efter Monstera-bladet!
 
Alla glasskapelser hittar ni HÄR.
 
På söndag släpper Beatrice årets första tema. Missa inte det!
 
Sandra

Så mycket fint du hunnit skapa! Älskar björnen i lera mest av allt tror jag men sen har jag ju en svaghet för djur i inredningen ;) Åh, är så pepp på det här året!

Svar: Åh, jag med, natur, växter och djur i hemmet är det bästa!
Mikaela Puranen

Jessica

Så himla mycket bra grejer du gjorde förra året!! Imponerande!! Jag älskar din betongvas så himla mycket <3

Svar: <3
Mikaela Puranen

Ruth | HungryHeart.se

Du har ju gjort så grymt mycket snyggt! Är alldeles extra svag för papercut-björnen... Fasen vad kul det skall bli med det här Monthly Makers-året!!

Svar: Tack Ruth! Ska bli superkul!
Mikaela Puranen

Stina - Stinastillvaro.se

Jag är så pepp! Hade helt glömt bort björnen du gjorde så fin. Och betongvasen sen - en klass för sig alltså :D

Svar: Jag med!!! Tack, vad kul att du gillar den :D Har en till glasvas som jag tänkte gjuta ner i en fyrkantig form den här gången, måste bara hitta en tillräckligt stor kvadratisk form, tror inte ens att de största juiceförpackningarna skulle funka...
Mikaela Puranen

Wilda

Är så grymt pepp på det här! Och är så himla glad att jag hittade dig i den här utmaningen. Tycker så mycket om det jag sett av dig och framför allt fångades jag starkt av dina pins på Pinterest.

Wilda

Är så grymt pepp på det här! Och är så himla glad att jag hittade dig i den här utmaningen. Tycker så mycket om det jag sett av dig och framför allt fångades jag starkt av dina pins på Pinterest.

Svar: Åh, vad gullig du är <3 Tycker om dig med! Och SÅ pepp för MM 2016!!!
Mikaela Puranen

Annica

Vad mycket fina och olika grejer du har gjort! Min favvo är nog betong/glasvasen, grymt bra! =)


Kom ihåg mig?